POP CULTURE

Οι 6 καλύτερες (και πιο υποτιμημένες) ατάκες του Gunther από τα «Φιλαράκια»

NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images/ Ideal Image

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα «Φιλαράκια» έγιναν μια διαχρονική επιτυχία χάρη στην χημεία των 6 πρωταγωνιστών της σειράς. Δεν χωράει αμφιβολία όμως και στο ότι ένα ξεχωριστό κομμάτι της επιτυχίας της σειράς, οφείλεται στους υπέροχους δευτερεύοντες η guest ρόλους της. Θέλω να θυμηθείς τη Janice και το “Oh My God” της για να καταλάβεις τι εννοώ, αλλά και τον πανταχού παρόντα Gunther για τον οποίο θα μιλήσω περαιτέρω.

Ο Gunther, ή πιο σωστά ο James Michael Tyler όπως είναι το όνομα του ηθοποιού που τον υποδύεται, εμφανίστηκε στο πρόσφατο “Friends: The Reunion”, με το οποίο η υφήλιος έπαθε φρενίτιδα συγκίνησης. Εμφανίστηκε σε αυτό μέσω Skype κι η εξήγηση που έδωσε λίγες ημέρες αργότερα για τη μη φυσική παρουσία του εκεί, ράγισε την καρδιά μας. Ο ηθοποιός, που υποδύθηκε τον υπέροχο Gunther, εξομολογήθηκε στην εκπομπή “Today” ότι μάχεται κατά του καρκίνου του προστάτη εδώ και τρία χρόνια. Μάλιστα ο James Michael Tyler ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος έχει μετασταθεί στο σώμα του και η ασθένειά του χαρακτηρίζεται πλέον ως σταδίου 4.

«Διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη ο οποίος εξαπλώθηκε στα οστά μου. Αντιμετωπίζω αυτή τη διάγνωση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Είναι σταδίου 4 πλέον. Προχωρημένος. Οπότε τελικά, ξέρεις, μάλλον από αυτό θα πάω», είπε ο James Michael Tyler. Όπως ανέφερε, ανακάλυψε τον καρκίνο κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας, ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν αισιόδοξα. Τελικά όμως ο καρκίνος εξαπλώθηκε στα οστά και τη σπονδυλική στήλη του, οδηγώντας σε παραπληγία.

«Δεν πήγα για μία εξέταση, πράγμα που δεν ήταν καλό. Ο καρκίνος αποφάσισε να μεταλλαχθεί την περίοδο της πανδημίας και προχώρησε», σημείωσε ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Gunther στα «Φιλαράκια». Όπως είπε βρίσκεται σε διαδικασία επιθετικών θεραπειών, ενώ τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. «Για πολλούς άνδρες, αν το βρουν νωρίς, θεραπεύεται εύκολα», τόνισε.

Όσο για το reunion της σειράς, σημείωσε ότι θα ήθελε να είναι εκεί και να λάβει μέρος στη γιορτή, αλλά «Ήταν απόφασή μου να μην είμαι εκεί και να εμφανιστώ μέσω Zoom, βασικά επειδή δεν ήθελα να ρίξω το κλίμα, δεν ήθελα να ειπωθεί κάτι όπως “Α και μια και το έφερε η κουβέντα, ο Gunther έχει καρκίνο”», τόνισε. Το κυνικό χιούμορ του ρόλου του μάλλον είναι βγαλμένο από το DNA του James Michael Tyler. Κι αν δεν θυμάσαι για ποιο μαύρο και κυνικό χιούμορ σου μιλάω θα στο θυμίσουν οι παρακάτω ατάκες του Gunther από τα «Φιλαράκια».

«Τι βλέπει η Rachel σε αυτόν τον τύπο; Αγαπώ τη Rachel. Εύχομαι να ήταν γυναίκα μου» (Season 3, επεισόδιο 7)

Το επεισόδιο με τίτλο “The One with the Race Car Bed” ξεκινά με τον εσωτερικό μονόλογο κάθε χαρακτήρα. Μετά τους 6 βασικούς πρωταγωνιστές ο Gunther και ο αιώνιος έρωτάς του για τη Rachel παίρνουν τη σκυτάλη και σκέφτεται τα παραπάνω καθώς αναρωτιέται γιατί η Rachel να είναι ζευγάρι με τον Ross.

«Ω, λες και δεν έχεις ήδη τα πάντα;» (Season 3, Επεισόδιο 8)

Στην έναρξη σχεδόν του “The One with the Giant Poking Device” o Ross και η Rachel αγκαλιάζονται μπροστά στον Gunther. Τι το ήθελαν; Όταν ο Ross του ζητάει χαρτοπετσέτες έρχεται η πληρωμένη του απάντηση αφού ο Ross έχει στη ζωή του τη Rachel κι ο Gunther όχι. Μαζί έρχεται και μία μικροσκοπική χαρτοπετσέτα.

«Έι, φίλε εδώ έρχονται οικογένειες. Βάλε το ποντίκι πίσω στη φωλιά του» (Season 3, επεισόδιο 13)

Σε ένα ολόκληρο επεισόδιο η Phoebe, o Chandler και ο Joy προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο ώστε ο νέος σύντροφος της πρώτης, ο Robert (τον υποδύθηκε ο Markus Flanagan) να καταλάβει ότι το μόριο του φαίνεται μέσα από τη βερμούδα του. Κανείς δεν μπορεί να το καταφέρει, ώσπου ο Gunther μπαίνει στο παιχνίδι. Τον Robert δεν τον είδαμε ξανά ποτέ. Λογικό.

«Μου έπεσε ένα φλιτζάνι» (Season 3, επεισόδιο 19)

O Gunther στην έναρξη του “The One with the Tiny T-Shirt”, είναι σχεδόν έτοιμος να ζητήσει από τη Rachel ένα ραντεβού και προβάρει τα λόγια του στο μυαλό του. Πριν αποφασίσει ποια ατάκα θα είναι καλύτερη, ο συνάδελφός της, ο Mark (Steven Eckholdt) μπαίνει στο Central Perk και παραδέχεται ότι του αρέσει, της ζητά ραντεβού κι εκείνη δέχεται.

Ο Gunther αποσύρεται στο πίσω μέρος της καφετέριας και τα κάνει λαμπόγυαλο. Βγαίνοντας δικαιολογείται απέναντι σε όλους τους θαμώνες που τον κοιτάζουν. «Μου έπεσε ένα φλιτζάνι», λέει ενώ έχουμε ακούσει την κουζίνα σχεδόν να κατεδαφίζεται.

«Ηλίθιε!» (Season 4, επισόδιο 20)

Όταν η Rachel στο “The One with All the Wedding Dresses” ζητά από τον Joshua (Tate Donovan) να την παντρευτεί επειδή ο Ross αποφάσισε να παντρευτεί με την Emily, εκείνος αρνείται. Ο Gunther εκρήγνυται.

«Σε αγαπώ. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει καθόλου τα σχέδιά σου» (Season 10, επεισόδιο 17)

Η εκδίκηση του Gunther στον Ross είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι ενώ γελάμε. Στο φινάλε της σειράς ο Ross έχει αποφασίσει να πει στη Rachel ότι την αγαπά ακόμα και δεν θέλει να τη χάσει από τη ζωή του. Καθώς φτάνει στο Central Perk για να της το πει, βλέπει μπροστά του τον Gunther αν της λέει όσα είχε σκεφτεί εκείνος. Χα! Δυστυχώς για εκείνον κι ευτυχώς για τον Ross η Rachel του απαντά ότι τον αγαπά κι εκείνη, αλλά μάλλον όχι με τον ίδιο τρόπο.