24MEDIA
ΤΑΞΙΔΙ

Οδηγός Galaxy AI για ταξιδιώτες

Κάθε ταξίδι είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψεις νέους κόσμους, νέες πραγματικότητες, νέες αντιλήψεις. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις ντόπιους, να δοκιμάσεις νέες πρωτόγνωρες γεύσεις, να απαθανατίσεις στιγμές, τοπία και αξιοθέατα.

Η νέα αυτή καινοτόμα λειτουργία της Samsung, το Samsung Galaxy AI, ήρθε για να μας αλλάξει τη ζωή και να βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Να κάνει upgrade στα ταξίδια μας αλλά και στη δημιουργία περιεχομένου στα social media. Μειώνει το χρόνο που χρειάζεται να καταναλώσουμε ψάχνοντας σημειώσεις ή προσπαθώντας να δημιουργήσουμε την τέλεια λήψη, πατώντας πλέον μόνο ένα κουμπί!

Απογειώνει τις λειτουργίες του Samsung Galaxy S24 Ultra, ενώ με την πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού του One UI 6.1, δίνει πλέον τη δυνατότητα της χρήσης AI σε όλες τις συσκευές της Samsung Galaxy S23 οικογένειας. Όπως και στα Samsung Galaxy S23 FE, το Samsung Galaxy Z Flip 5, Samsung Galaxy Fold 5 και το tablet Samsung Galaxy Tab S9.

 

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

Το ταξίδι για εμένα, ξεκινάει τη στιγμή που θα αρχίσω να κάνω την έρευνά μου, όσο βρίσκομαι ακόμα σπίτι μου. Είναι αυτή η στιγμή που αναζητώ online πληροφορίες, must see places, φωτογραφικές γωνιές, ιστορίες, ανθρώπους και διαδρομές που θέλω να κάνω με το που φτάσω στον προορισμό μου.

 

Αρχίζω σιγά σιγά να καταγράφω στο smartphone μου – τον αγαπημένο μου συνταξιδιώτη – όλα όσα βρίσκω και όλα όσα μου έχουν προτείνει φίλοι και γνωστοί που έχουν ήδη επισκεφθεί τον προορισμό που θα πάω. Πολλές φορές μάλιστα, σημειώνω και τις απαντήσεις των follower μου σε ερώτησή μου “πού να φάω, τι να δω”, για τον εκάστοτε προορισμό, στα social media channels μου. Παλιότερα, έκανα και copy paste άρθρων από διάφορα ταξιδιωτικά άρθρα και τα έβαζα στις σημειώσεις του κινητού ή του tablet μου, για να τα διαβάσω μέσα στην πτήση και να κρατήσω σημειώσεις όσο βρίσκομαι ακόμα στον αέρα.

Φέτος όμως, η ζωή μου έγινε ευκολότερη καθώς πιάνοντας στα χέρια μου τον νέο μου “συνταξιδιώτη”, το smartphone Samsung Galaxy S24 Ultra με το νέο feature Galaxy AI, δηλαδή τις νέες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, τα ταξίδια μου πήραν άλλη διάσταση.

Ένα πραγματικά ξεχωριστό εργαλείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μας διευκολύνει τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα ταξίδια μας. Ενώ για τους content creators, είναι το ιδανικό tool για να βοηθήσει στην όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία μας στα social media, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά μας και ξεκλειδώνοντας εκπληκτικές νέες δυνατότητες.

Πάμε να δούμε παρέα πώς το Galaxy AI μπορεί να μας λύσει τα χέρια στην προετοιμασία ενός ταξιδιού;

Η σωστή προετοιμασία ενός ταξιδιού ξεκινάει από την αναζήτηση πληροφοριών πριν αρχίσουμε να καταγράφουμε όλα όσα θέλουμε να δούμε και να κάνουμε.

Web Assist

Το εργαλείο Web Assist του Galaxy ΑΙ, μπορεί να μας σώσει από ώρες ανάγνωσης, συνοψίζοντας για εμάς, με ένα πάτημα ενός κουμπιού, και κάνοντας μια περίληψη του άρθρου που θέλουμε να διαβάσουμε για να πάρουμε πληροφορίες για τον προορισμό που θα ταξιδέψουμε.

Πηγαίνουμε λοιπόν στο άρθρο που μας ενδιαφέρει, αναζητάμε το κουμπάκι της λειτουργίας της τεχνητής νοημοσύνης Galaxy AI και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone μας η περίληψη του άρθρου. Μετά είναι στη δική μας διάθεση να το διαβάσουμε ή να το αποθηκεύσουμε στις σημειώσεις μας για να το μελετήσουμε πίνοντας χαλαρά τον καφέ μας στο σπίτι μας ή εν ώρα πτήσης.

Note Assist

Το επόμενο βήμα της προετοιμασίας του ταξιδιού μας, είναι οι σημειώσεις!

Το Note Assist, ή στα ελληνικά, λειτουργία “Βοηθός σημειώσεων” έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθάει να οργανώσουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα τις σημειώσεις μας.

Έτσι λοιπόν, οι σκόρπιες σημειώσεις μας πριν το ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, μπορούν με 2 μόνο κλικ, να μορφοποιηθούν, να μπουν σε μια σειρά και να είναι έτοιμες ακόμα και να χρησιμοποιηθούν για δημιουργία ενός ταξιδιωτικού άρθρου – στη δική μου περίπτωση. Το Note Assist, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λειτουργίες όπως αυτόματη μορφοποίηση, σύνοψη και μετάφραση.

Πάμε να το δούμε μαζί; Έχω ένα ταξιδιωτικό κείμενο ή σημειώσεις διάσπαρτες για έναν προορισμό. Πάω στην εφαρμογή Notes- Σημειώσεις του Galaxy Smartphone μου, ανοίγω το συγκεκριμένο αρχείο με τις σημειώσεις, στο κάτω μέρος της οθόνης μου βρίσκω το κουμπάκι AI με τα χαρακτηριστικά αστεράκια και αφού το πατήσω μου εμφανίζεται ένα μενού με τις εξής λειτουργίες:

Αυτόματη μορφοποίηση, Περίληψη, διόρθωση ορθογραφίας και μετάφραση.

Επιλέγω “Αυτόματη μορφοποίηση” και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι διάσπαρτες σημειώσεις μου αποκτούν καλύτερη αναγνωσιμότητα, καθώς χωρίζονται αυτόματα σε παραγράφους με κεφαλίδες, κουκκίδες και άλλα.

* Μπορείτε, επίσης, να αντιγράψετε ή να προσθέσετε την αναδιαμορφωμένη σημείωση στην υπάρχουσα ή σε μια νέα σημείωση. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε την αρχική σημείωση με το αναδιαμορφωμένο κείμενο.

Όσο για τις πιο μακροσκελείς σημειώσεις μας, η λειτουργία “Σύνοψη” αναλύει το περιεχόμενο των σημειώσεων και παράγει μια συνοπτική έκδοση που περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη λειτουργία, μου έχει “λύσει πραγματικά τα χέρια” καθώς πολλές φορές, αφού ετοιμάσω ένα άρθρο, θέλω να ετοιμάσω και το αντίστοιχο post με caption για τα social media. Έτσι, βάζω το άρθρο μου στις σημειώσεις και με το Note Assist και τη λειτουργία Σύνοψη, μειώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το μακροσκελές κείμενο και χρησιμοποιώ την προτεινόμενη σύνοψη του Galaxy AI ως λεζάντα για το post μου.

Αν τώρα είσαι από αυτούς που έχουν συνηθίσει τη χρήση του pen, του μικρού στυλό που έχουν τα Samsung Galaxy Ultra smartphone, και σε βολεύει να κρατάς χειρόγραφες σημειώσεις τόσο στην καθημερινότητά σου, στη σχολή σου όσο και στα ταξίδια σου. Το Galaxy AI έχει φροντίσει να κάνει και τη δική σου ζωή ευκολότερη!

Τι κάνει; Μέχρι πρόσφατα μπορούσε να αναγνωρίσει τις χειρόγραφες σημειώσεις μας και να τις μετατρέψει σε κείμενο (OCR). Πλέον, μπορεί να αναγνωρίζει τις χειρόγραφες σημειώσεις μας, να τις μετατρέπει σε digital κείμενο και με το πάτημα ενός κουμπιού, μας δίνει την επιλογή να τις συνοψίσουμε – δημιουργώντας κείμενο ή τις μετατρέπει σε λίστες με bullet-point. Πόσο τέλειο!

Photo Assist

Και έχουμε φτάσει στον προορισμό μας, έχουμε απολαύσει εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις, έχουμε φωτογραφίσει κάθε γωνιά του τόπου και έχουμε βγάλει και άλλες τόσες φωτογραφίες τον εαυτό μας στο μέρος αυτό για να είναι ξεκάθαρο ότι “ήμουν και εγώ εκεί”.

Επιστρέφουμε λοιπόν σπίτι μας και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να “ποστάρουμε” φωτογραφικό υλικό στα social media μας αλλά πολλές από τις φωτογραφίες έχουν πολλοί κόσμο και “χαλάνε” το αξιοθέατο. Άλλες πάλι μας χαλάνε το background και ενώ βρισκόμαστε σε πρώτο φόντο εμείς, δίπλα μας ή πίσω μας υπάρχει άγνωστος κόσμος, μια κολώνα που μας ενοχλεί, ένας σκουπιδοντενεκές που δεν είδαμε νωρίτερα. Περιττές τσάντες ακόμα και το μπουφάν μου που αφήσαμε βιαστικά δίπλα μας για να φωτογραφηθούμε και τελικά φαίνεται στη φωτογραφία!

Εδώ λοιπόν, έρχεται το Photo Assist να μας λύσει τα χέρια και να δημιουργήσει το ιδανικό effect στις φωτογραφίες μας. Έτσι, στη φωτογραφία που η λήψη μας “καταστρέφεται” από photo bombing, πάμε κάτω κάτω στη φωτογραφία αυτή, επιλέγουμε το κουμπάκι με το μολύβι και στη συνέχεια το κουμπάκι με τα AI αστεράκια. Πατάμε πάνω στο αντικείμενο που θέλουμε να “διώξουμε” από τη φωτογραφία και επιλέγουμε τη γόμα. Το photo assist tool αναλαμβάνει να μας σβήσει το αντικείμενο ή τον άνθρωπο γεμίζοντας παράλληλα ομοίομορφα το κενό που θα αφήσει το συγκεκριμένο σβήσιμο.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να μετακινήσουμε αντικείμενα από τη μια άκρη της φωτογραφίας μας στην άλλη, να κάνουμε zoom in ενός αντικειμένου και να αλλάξουμε κάδρο.

Ενώ μπορούμε να κάνουμε μέχρι και αφαίρεση άλλου ατόμου από τη selfie μας.

Πάμε όμως να δούμε και μια ακόμα αγαπημένη μου λειτουργία Galaxy AI πριν κλείσουμε τη βαλίτσα για το επόμενο ταξίδι;

Chat Assist

Το Chat Assist μάς βοηθάει να γράψουμε τέλειο μήνυμα, να του αλλάξουμε ύφος ή τόνο, χωρίς να χρειαστεί πρακτικά να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Για παράδειγμα, βρίσκομαι σε ταξίδι και δεν μπορώ να απαντήσω σε μια κλήση δουλειάς. Γράφω βιαστικά “δεν μπορώ να μιλήσω τώρα” και πριν πατήσω αποστολή, πατάω το γνωστό κουμπί της υπηρεσίας Galaxy AI, με τα αστεράκια. Αμέσως, μου βγαίνει ένα μενού με 2 επιλογές: Στυλ γραφής και έλεγχος ορθογραφίας.

Επιλέγω το στυλ γραφής και αμέσως το Chat Assist μού εμφανίζει 5 διαφορετικές επιλογές:

Την επαγγελματική, τη casual/καθημερινή, τη #social, την ευγενική και την emojify. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέγω την polite: “ Δυστυχώς, δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή.

Θα μπορούσατε να μου στείλετε ένα μήνυμα και θα σας απαντήσω μόλις μπορέσω;”

Αντίστοιχα, στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Ισλανδία, χρειάστηκε να γράψω ένα μήνυμα το οποίο ήθελα να ενσωματώσω και σε κάποιο story μου στα social media. Το Chat Assist μού άλλαξε τον «τόνο» του αρχικού μου κειμένο και μου το έκανε πιο “social”, προσθέτοντάς emoji και μειώνοντάς μου τις λέξεις.