ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Παπακαλιάτης απαντά επιτέλους στον Μαρκουλάκη τίνος ήταν το παιδί

Papadakis Press Εξωτερικός Συνεργάτης

Οι πρωταγωνιστές των 6 τηλεοπτικών σειρών που υπέγραψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, του έθεσαν τις μεγαλύτερες απορίες τους σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δημιουργός της φετινής τηλεοπτικής επιτυχίας Maestro στο περιοδικό DownTown. Ανάμεσα σε όσους τον ανέκριναν, ήταν και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που 22 χρόνια μετά το μυστηριώδες φινάλε της σειράς Να με προσέχεις, του ζήτησε να απαντήσει στην απορία όλων μας. Ποιος ήταν τελικά ο πατέρας του παιδιού που απέκτησε η ηρωίδα την οποία υποδυόταν η Βαλέρια Χριστοδουλίδου στη σειρά. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έλυσαν το μυστήριο.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τον ρώτησε «τίνος είναι το παιδί;» και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης απάντησε με χιούμορ στον πρώην συμπρωταγωνιστή του και καλό του φίλο. «Στο “Να με προσέχεις”; Φυσικά και ήταν δικό μου το παιδί, αλλά ήταν τέτοιος ο ψυχολογικός πόλεμος που είχα φάει από τον συμπρωταγωνιστή μου (δηλαδή εσένα!) που έκανα πίσω και έγραψα ότι ήταν δικό σου. Είκοσι χρόνια έχουν περάσει. Ξεπέρασέ το. Εγώ τη γνώρισα πρώτος. Ώχου!», ανέφερε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Σε άλλο σημείο της συζήτησής του με τους πρώην συνεργάτες του, η Θέμις Μπαζάκα, που πρωταγωνίστησε στη σειρά Δύο μέρες μόνο και συμμετείχε και στη σειρά 4, αναρωτήθηκε: «Γιατί με έβαζες συνέχεια να παίζω τη μάνα σου;».

«Ο λόγος που έπαιξες τη μάνα μου, ήταν επειδή οι μάνες που είχα γράψει, σεναριακά έπρεπε να έχουν όλα τα στοιχεία που και εσύ έχεις. Έντονο χαρακτήρα, γοητεία, φινέτσα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Και επειδή και η δική μου μάνα τα έχει αυτά, έγραφα πάντα ρόλους σε ηρωίδες που έχουν τέτοιο δυναμισμό», εξήγησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφερόμενος και στη μητέρα του Βίλλυ Μαλάμη.

«Ή, και αν δεν τον είχαν, στην πορεία τον έβρισκαν. Για μένα η ιδανική μητέρα είναι αυτή που μαθαίνει το παιδί της να είναι δυνατό και ανεξάρτητο», πρόσθεσε ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Θέμις Μπαζάκα ρώτησε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και για τα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς, εκφράζοντας την απορία της πότε αυτά έπαψαν να τον απασχολούν.

«Νομίζω φέτος είναι η πρώτη φορά που τα σχόλια δεν με έχουν ακουμπήσει καθόλου. Ούτε έχω ασχοληθεί με οτιδήποτε αρνητικό. Ίσως επειδή δεν προλαβαίνω, ίσως επειδή μεγαλώνω και δεν με αφορά τόσο, ίσως επειδή είμαι πιο σίγουρος για αυτό», απάντησε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη έθεσαν ερωτήσεις ο Πάνος Μουζουράκης, η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Ιωάννα Παππά, αλλά και η Μαρία Καβογιάννη. Σε ερώτηση της τελευταίας, αποκάλυψε τον πρωταγωνιστή που θα προτιμούσε να τον υποδυθεί αν η ζωή του γινόταν ταινία.

Παρόλο που είμαι βέβαιη ότι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δεν θα του έλεγε «όχι», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε πως θα προτιμούσε τον Daniel Day Lewis. «Έχει τόσο ταλέντο που μπορεί να παίξει παράλληλα πολλούς ρόλους και σε διαφορετικές διαστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.