ΣΕΙΡΕΣ

Ο “Loki” έγινε σειρά και ο Tom Hiddleston είναι χαρούμενος που ο ήρωάς του δηλώνει (και επίσημα) gender fluid

©Marvel Studios 2021

Ο Tom Hiddleston ήξερε από την πρώτη στιγμή που υποδύθηκε τον Loki, ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα του οποίου το φύλο είναι ρευστό. Απλώς τώρα είναι και επίσημο.

Ο Loki αποκτά τη δική του σειρά στο Disney+ και θα τον δούμε χωρίς τον αντίπαλό του, Thor. Αυτό όμως που ξεχωρίζει και σημειώνει μία ακόμη σημαντική πρωτιά για τη Marvel είναι η αποκάλυψη της ταυτότητάς του. «Υπήρχε πάντα στη μυθολογία. Ήταν στοιχείο του κόμικ, από τότε που ξεκίνησε. Πάνω από 60 χρόνια πριν δηλαδή» δήλωσε ο Tom Hiddleston.

O Tom Hiddleston υποστηρίζει την ταυτότητα του Loki

Δεν είναι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ηθοποιό, αλλά η χαρά του αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να καλύπτεις όλη την γκάμα της σεξουαλικότητας και του φύλου, που πλέον είναι ευρεία. «Ο Loki είχε ανέκαθεν μία ταυτότητα με γκάμα και δεν μπορούσες να του βάλεις μία συγκεκριμένη ταμπέλα. Χαίρομαι πολύ που αγγίζουμε αυτό το θέμα στη σειρά».

Το teaser της σειράς που μόλις ξεκίνησε

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου μέσα από την πλατφόρμα Disney+. Θα είναι μία σειρά που θα μιλάει για τον χρόνο, την αξία του και τι σημαίνει να είσαι ζωντανός», μάς ενημέρωσε ο Tom Hiddleston. Όπως βλέπεις και στο teaser, ένας σημαντικός χαρακτήρας που μπαίνει στο σύμπαν του Loki είναι ο Πράκτορας Mobius (Luke Wilson).

Οι δημιουργοί της σειράς αναγνωρίζουν το ότι ο Loki είναι gender fluid, είναι κάτι που αναφέρεται στη σειρά και έχει ξεκινήσει από το κόμικ, πριν από 60 και βάλε χρόνια. «Ξέρω πόσοι πολλοί άνθρωποι ταυτίζονται με τον Loki σε αυτό το κομμάτι και πόσο πολύ περίμεναν αυτή του την εκπροσώπηση στην οθόνη. Το παλέψαμε λοιπόν» είπε ο βασικός σεναριογράφος Michael Waldron. Εμείς απλώς χαιρόμαστε πολύ που όλο και περισσότεροι άνθρωποι, και κυρίως παιδιά, δεν θα νιώθουν ότι είναι μόνοι τους σε αυτό.