KATE WINSLET

Η Kate Winslet απαγόρευσε το ρετούς στο σώμα της σε τηλεοπτική σειρά. Έβαλε στη θέση τους σκηνοθέτη και διαφημιστές

ⓒ 2021 Jonathan Short/Invision/AP, File/Associated Press

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kate Winslet μιλάει για τα αρνητικά βιώματα που έχει αποκομίσει από τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Δεν πάει καιρός από τότε που αποκάλυψε τις ψυχολογικές επιπτώσεις από το bullying που δεχόταν για το σώμα της, το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του Hollywood. Σε συνέντευξή της στο podcast “WTF” του Marc Maron, η ίδια είχε αποκαλύψει ότι «εκφοβίστηκε» από τον Τύπο μετά την προβολή του Τιτανικού. «Είχα υποβληθεί σε πολύ προσωπικό σωματικό έλεγχο. Είχα δεχτεί πολύ σκληρή κριτική. Ο βρετανικός τύπος δεν με σεβάστηκε καθόλου. Ένιωθα αρκετά φοβισμένη για να είμαι ειλικρινής» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αυτήν τη φορά, η Kate Winslet προχώρησε σε ακόμα μία αποκάλυψη για το bullying και το body shaming που δέχτηκε για το σώμα της, το οποίο δεν προήλθε από τα ΜΜΕ. Αλλά από σκηνοθέτη, Craig Zobel, της τηλεοπτικής σειράς “Mare of Easttown” στην οποία πρωταγωνιστεί και έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα της HBO στις 18 Απριλίου. Τελικά, αυτός ο κόσμος θα αλλάξει ποτέ;

Σκηνοθέτης ήθελε να ρετουσάρει την κοιλιά της Kate Winslet. Πήρε την απάντησή του

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times, η ηθοποιός αποκάλυψε πως η απάντησή της στον εν λόγω σκηνοθέτη, ο οποίος ουσιαστικά την πληροφόρησε πως θα «κόψει ένα μέρος από την κοιλιά της σε μια ερωτική σκηνή», ήταν κατηγορηματική. Η Kate Winslet του απάντησε λακωνικά «Μην τολμήσεις». Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Γιατί η ίδια ορίζει το σώμα της και κανένας άλλος.

Η ίδια αποκάλυψε επίσης πως απαγόρευσε – όχι μία, αλλά συνολικά δυο φορές – στην παραγωγή να θέσει σε κυκλοφορία διαφημιστικού υλικού της σειράς, αν δεν αφαιρούσαν το ρετούς στο οποίο είχε υποβληθεί το πρόσωπό της. Μα αν είναι δυνατόν πια.

Να σημειωθεί πως η Kate Winslet υποδύεται μία ντετέκτιβ μέσης ηλικίας, γεγονός που την παρότρυνε να αναλάβει τον ρόλο – δεδομένου ότι είναι 45 ετών – ώστε να χαρίσει στους τηλεθεατές μία πιο ρεαλιστική ματιά της ηλικίας του ρόλου της. Κάτι με το οποίο δεν συμφώνησαν ορισμένα άτομα της παραγωγής, όπως αποδείχθηκε.

«Είναι μία πλήρως λειτουργική γυναίκα με τα ψεγάδια της. Με ένα σώμα και ένα πρόσωπο, που κινείται με τέτοιο τρόπο που ταιριάζει στην ηλικία της, την ζωή της και την καταγωγή της. Νομίζω όλοι πεινούσαμε για κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Kate Winslet στους New York Times.

«Νομίζω τελειώνουν οι μέρες που θα κάνω γυμνό στον κινηματογράφο. Δεν νιώθω τόσο άνετα να το κάνω πια»

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος, που ο κόσμος έχει ταυτιστεί τόσο με αυτόν τον χαρακτήρα. Γιατί παίζω την Mare με αυτόν τον τρόπο, σαν μία γυναίκα μέσης ηλικίας. Θα γίνω 46 τον Οκτώβριο, δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε φίλτρα, λοιπόν», πρόσθεσε στη συνέχεια η ηθοποιός, αναφέροντας παράλληλα πως όταν οι γραφίστες της έστειλαν τις αφίσες με την φωτογραφία της, εκείνη «πάτησε πόδι» και τις έστειλε πίσω λέγοντας τους πως «ξέρει ακριβώς πόσες γραμμές έχει γύρω από τα μάτια της» και απαιτώντας από τους ίδιους να εμφανίσουν τις ρυτίδες που έκρυψαν. Κι έτσι, όλοι μπήκαν στη θέση τους. Από τον σκηνοθέτη έως τους διαφημιστές.

Στο τέλος της συνέντευξής της, η ηθοποιός δήλωσε πως αυτή ίσως είναι η τελευταία της ερωτική σκηνή επί σκηνής. «Νομίζω τελειώνουν οι μέρες που κάνω γυμνό στον κινηματογράφο. Δε νιώθω τόσο άνετα να το κάνω πια. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Απλά έρχεται η στιγμή, που ο κόσμος θα πει: Α, πάλι το ίδιο κάνει» δήλωσε χαρακτηριστικά η Kate Winslet.

Η σειρά παρουσιάζει τις κινήσεις της ντετέκτιβ Mare Sheehan που ερευνά τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού. Οι Julianne Nicholson, Jean Smart και Angourie Rice έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο.