ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Jared Leto μεταμορφώνεται στον «Κάιζερ» της μόδας, Karl Lagerfeld. Και δεν είναι όλοι χαρούμενοι γι’ αυτό

Photo by Rindoff/Dufour/Getty Images

Σε κάτι που μοιάζει ως μία προσωπική αναζήτηση, για να ενσαρκώσει όλες τις ιστορικά εκκεντρικές ελίτ του κόσμου της μόδας στη μεγάλη οθόνη, ο Jared Leto λίγο μετά να τον ρόλο του ως Paolo Gucci στο House of Gucci, μεταμορφώνεται σε Karl Lagerfeld.

Σύμφωνα με μια αναφορά του WWD, η εταιρεία παραγωγής των Jared Leto και Emma Ludbrook, Paradox, πρόκειται να κάνει την ταινία σε συνεργασία με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την περιουσία του Karl Lagerfeld. «Ο Karl είχε μια καριέρα που διήρκεσε 50 και πλέον χρόνια. Επομένως, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, ήταν κοντά σε πολλούς ανθρώπους», δηλώνει ο Leto στο σχετικό δημοσίευμα. «Μπορώ να πω ότι θα επανέλθουμε σε βασικές σχέσεις που περιγράφουν διαφορετικά σημεία της ζωής του».

Η επερχόμενη βιογραφική ταινία μπορεί ακόμα να μην έχει επίσημα σκηνοθέτη, αλλά τρεις από τους στενούς φίλους και έμπιστους του Lagerfeld, οι Pier Paolo Righi, Caroline Lebar και Sebastien Jondeau έχουν «κλείσει» ως σύμβουλοι, για τη δημιουργία της ταινίας. Ο Jared Leto στις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών, ήταν πάντα μια έμπνευση για εκείνον:

«Ήταν ένας πραγματικά πολυμαθής. Ένας καλλιτέχνης, ένας καινοτόμος, ένας ηγέτης κα, το πιο σημαντικό, ένας ευγενικός άνθρωπος. Όταν συναντηθήκαμε με την ομάδα του KARL LAGERFELD, μοιραστήκαμε αμέσως ένα δημιουργικό όραμα να δημιουργήσουμε μια ωδή με σεβασμό στον Karl, υπερβαίνοντας παράλληλα τα καλλιτεχνικά όρια του τι μπορεί να είναι μια βιογραφική ταινία».

Μια αμφιλεγόμενη γιορτή Karl Lagerfeld

Η ανακοίνωση για την βιογραφική ταινία του «Κάιζερ» της μόδας και αείμνηστου καλλιτεχνικού διευθυντή της Chanel, έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη του κεντρικού του θέματος του Met Gala για το 2023, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στo έργο του.

Σ’ αυτή, λοιπόν, την ιδιαίτερη προσωπικότητα και τη δουλειά του στον χώρο της μόδας, αφιερώνει το θέμα του Gala του το ΜΕΤ, το οποίο βεβαίως έρχεται σε συνάρτηση με την έκθεση που θα φιλοξενήσει το μουσείο κι έχει τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Η έκθεση, που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει ως τα μέσα του Ιουλίου 2023, επιχειρεί να εξερευνήσει την στιλιστική γλώσσα του σχεδιαστή, μέσα από περίπου 150 σκίτσα του, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Met Gala. Στις προθήκες του μουσείου θα εκτίθενται δημιουργίες του Lagerfeld από την εποχή του ως καλλιτεχνικός διευθυντής τους οίκους Chanel, Fendi, αλλά και Chloé, κομμάτια από την πρώιμη θητεία του στους οίκους Balmain και Patou, και σχέδια από το ομώνυμο brand του.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση της Jameela Jamil, η οποία δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στο Met Gala, επικαλούμενη το ιστορικό αμφιλεγόμενων σχολίων του Lagerfeld που περιέγραψε ως «δημόσια περιφρόνηση για τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους». Ο Lagerfeld επικρίθηκε για την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του, από την χοντροφοβία του, έως τα σχόλια που κατηγορούν τα θύματα του κινήματος #MeToo.

«Γιατί γιορτάζουμε ΑΥΤΟΝ όταν υπάρχουν τόσοι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ σχεδιαστές εκεί έξω που δεν είναι μεγαλομανείς λευκοί άνδρες; Τι απέγιναν οι αρχές και η “υπεράσπιση” του καθενός», έγραψε χαρακτηριστικά η Jamil σε ανάρτησή της στα social. «Συγγνώμη, αλλά όχι. Δεν είναι η δεκαετία του ’90. Δεν παλέψαμε όλα αυτά για να τα πετάξουμε απλά στα σκουπίδια, γιατί κάποιος λευκός έφτιαξε μερικά όμορφα ρούχα για τις αδύνατες αγαπημένες του… Έλα τώρα».

Καλή τύχη Jared Leto.