ΤΑΙΝΙΕΣ

House of Gucci: Οι κληρονόμοι των Gucci έπαθαν Gaga με την ταινία- όχι με την καλή έννοια

MGM vía AP@2021

Μπορεί οι φαν της Lady Gaga να ανυπομονούσαν να δουν την αγαπημένη τους star στην πολυαναμενόμενη ταινία House of Gucci, ωστόσο κάποιοι άλλοι όχι και τόσο. Συγκεκριμένα, οι κληρονόμοι της οικογένειας Gucci απείλησαν να κινηθούν νομικά σε βάρος της ταινίας του Ridley Scott.

Gucci εναντίον Gucci

Οι κληρονόμοι του Aldo Gucci, πρόεδρο του οίκου μόδας Gucci από το 1953 έως το 1986, εξέδωσαν μια ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχία τους για αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η ανακριβής απόδοση των χαρακτήρων τους στη νέα ταινία του Riddey Scott. House of Gucci.

«Η παραγωγή της ταινίας δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Aldo Gucci και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως τραμπούκους, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Variety, συνεχίζει να κατακεραυνώνει τον τρόπο με τον οποίο η Patrizia Reggiani (Lady Gaga), παρουσιάζεται όχι μόνο στην ταινία, αλλά και σε δηλώσεις μελών του καστ, ως θύμα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη και σοβινιστική εταιρική κουλτούρα.

Απειλούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ταινίας House of Gucci

«Η οικογένεια Gucci έχει σημείωσε την κυκλοφορία της ταινίας House of Gucci και είναι λίγο ανήσυχη γιατί, παρόλο που η κινηματογραφική παραγωγή ισχυρίζεται ότι θέλει να πει την αληθινή ιστορία της οικογένειας, οι φόβοι επιβεβαιώνονται: Η ταινία φέρει μία αφήγηση που κάθε άλλο παρά ακριβής είναι» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ίδια η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως αυτό είναι εξαιρετικά οδυνηρό από ανθρώπινης άποψης και προσβολή της κληρονομιάς πάνω στην οποία έχει χτιστεί ο οίκος.

«Ακόμη πιο απαράδεκτη είναι η αναπαράσταση που γίνεται, όταν φτάνει στο σημείο να αποδίδει μία επιεική χροιά σε μια γυναίκα τελεσίδικα καταδικασμένη ως υποκινητής της δολοφονίας του Maurizio Gucci. Απεικονίζεται όχι μόνο στην ταινία, αλλά και στις δηλώσεις των μελών του καστ, ως θύμα που προσπαθούσε να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη και φαλλοκρατική εταιρική κουλτούρα.

Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της 70χρονης ιστορίας της κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση, η Gucci ήταν μια εταιρεία χωρίς αποκλεισμούς.

Πράγματι, ακριβώς στη δεκαετία του 1980 οι γυναίκες βρίσκονταν σε πολλές κορυφαίες θέσεις. Είτε ήταν μέλη της οικογένειας είτε ξένες προς αυτήν. Μεταξύ αυτών ήταν η πρόεδρος της Gucci America, η επικεφαλής του Global PR & Επικοινωνίας, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gucci America.

Η Gucci είναι μια οικογένεια που ζει τιμώντας το έργο των προγόνων της, των οποίων η μνήμη δεν αξίζει να διαταραχθεί σε μία ταινία, που δεν είναι αληθινή και δεν αποδίδει δικαιοσύνη στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της.

Τα μέλη της οικογένειας Gucci διατηρούν κάθε δικαίωμα να προστατεύουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια των αγαπημένων τους προσώπων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Cucci δεν εμπλέκεται με τον οίκο μόδας από το 1993, ο οποίος ανήκει στον όμιλο Kering, του Γάλλου δισεκατομμυριούχου François Pinault. 

House of Gucci με την υπογραφή του Ridley Scott

Η ταινία αφηγείται ένα από τα πιο συνταρακτικά γεγονότα που βίωσε η Ιταλία τη δεκαετία του 1990, τη δολοφονία του Maurizio Gucci (τον οποίο υποδύεται ο Adam Driver), κληρονόμου του ιταλικού οίκου, για την οποία έδωσε εντολή η πρώην σύζυγός του Patrizia Reggiani (Lady Gaga).

Η ταινία House of Guccci παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης και τελικά ενός φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα. Ποια είναι η αξία του και τι είναι ικανή μια οικογένεια να κάνει, προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Ridley Scott στη δεύτερη μεγάλη του παραγωγή για φέτος μετά από το The Last Duel, αφηγείται την ιστορία της δυναστείας των Gucci, επιστρατεύοντας ένα all star cast. Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek και Al Pacino.