ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Γιώργος Λιάγκας έπαιξε στο Νησί. 5 ακόμα παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που έκαναν guest εμφανίσεις σε σειρές

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Μία απρόσμενη αποκάλυψη έκανε στον «αέρα» της εκπομπής Πρωινό, ο Γιώργος Λιάγκας την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Λεωνίδα Κακούρη για τη συμμετοχή του στη σειρά Νησί 2, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στην εποχή που βρέθηκε για 5 μέρες να καλύπτει δημοσιογραφικά τα γυρίσματα της σειράς του Mega, Το Νησί (2010).

Η αποστολή αυτή στα γυρίσματα της σειράς, κατέληξε στο να συμμετέχει ο Γιώργος Λιάγκας σε ένα από τα γυρίσματα ως κομπάρσος. Ο Γιώργος Λιάγκας δεν ήταν ο μόνος δημοσιογράφος ή παρουσιαστής που έχουμε δει να κάνει το πέρασμά του από την ελληνική μυθοπλασία. Για την ακρίβεια υπάρχουν τουλάχιστον 5 ακόμα παρουσιαστές ή δημοσιογράφοι, που έκαναν guest εμφανίσεις σε ελληνικές σειρές

Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν που μας έδωσε το έναυσμα να θυμηθούμε ποιοι ακόμα δημοσιογράφοι και παρουσιαστές έκαναν guest εμφανίσεις σε σειρές, ακόμα κι αν το δικό του πέρασμα από την ελληνική μυθοπλασία ήταν σε βουβό ρόλο. «Το ξέρετε πως έχω παίξει στο Νησί;», είπε στους συνεργάτες του στο Πρωινό ο Γιώργος Λιάγκας. «Η πρώτη μας εκπομπή που κάναμε στο Mega ήταν με καλεσμένους του δυο πρωταγωνιστές του Νησιού, τη Λέχου και τον Μάινα. Εγώ είχα πάει και είχα μείνει 5 ημέρες κάτω στην Κρήτη και μίλησα με όλους τους συμμετέχοντες στο Νησί», περιέγραψε στη συνέχεια ο παρουσιαστής.

«Εκεί ήταν ο Παπαδουλάκης και σε ένα από τα ρεπορτάζ που είχα κάνει με μεταμφίεσαν σε λεπρό οι αδερφοί Αλαχούζοι που είχαν ειδικά εφέ. Κάποια στιγμή είμαι εγώ λεπρός, δεν αναγνωρίζομαι και μου λέει ο Παπαδουλάκης να βάλω μια κάπα και να μπω μέσα σαν λεπρός. Και μπήκα σε ένα γύρισμα. Δεν φαίνομαι, αλλά ένα πλάνο πρέπει να υπάρχει. Άρα έχω συμμετάσχει και εγώ στο ιστορικό Νησί», είπε καταλήγοντας. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας, εμφανίζεται στη σειρά σε μία σκηνή όπου παρουσιάζεται μία θεατρική παράσταση στη Σπιναλόγκα.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια ακριβώς είναι η σκηνή αυτή, στην παραθέτω παρακάτω. Αν εντοπίσεις τον Γιώργο Λιάγκα έχεις σίγουρα «μάτι αστρίτη» που θα έλεγε και η Όλγα Μαρκάτου του Ντόλτσε Βίτα, μιας και είμαστε σε κλίμα ελληνικής σειράς.

Με αφορμή τον Γιώργο Λιάγκα, λοιπόν, ακολουθούν οι παρακάτω στιγμές της ελληνικής μυθοπλασίας. Αυτές στις οποίες 5 δημοσιογράφοι ή παρουσιαστές έκαναν guest εμφανίσεις σε ελληνικές σειρές.

Παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που έκαναν guest εμφανίσεις σε σειρές: Ναταλία Γερμανού

Πιο πρόσφατα είδες τη Ναταλία Γερμανού να αναλαμβάνει το ρόλο της Νόνης Καρακαηδόνη στη σειρά Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα. Αυτή δεν ήταν ωστόσο η μόνη σειρά στην οποία έχει εμφανιστεί. Η Ναταλία Γερμανού είχε εμφανιστεί και στη σειρά του ANT1, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη. Η Ναταλία Γερμανού είχε υποδυθεί τον εαυτό της στο επεισόδιο 20 της σειράς που δημιούργησαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου για τον ΑΝΤ1 το 2002.

Η Ναταλία Γερμανού ως παρουσιάστρια του ΑΝΤ1, τότε είχε επικοινωνήσει στο πλαίσιο του σεναρίου με τον Μήτσο Παυλάτο, που υποδύθηκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος, κι είχε ζητήσει να κάνει αφιέρωμα στη φυλακή των σταύλων της Εριέτας Ζαΐμη με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Ελένη Μενεγάκη

Τον εαυτό της υποδύθηκε και η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή Μην αρχίζεις τη μουρμούρα του Alpha, όσο κι εκείνη παρουσίαζε την εκπομπή της κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη. Η Ελένη Μενεγάκη είχε «φιλοξενήσει» στην εκπομπή της, τον ήρωα που υποδυόταν στην κωμική σειρά, ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Τη συνέντευξη διέκοψαν με την απρόσμενη είσοδό τους στο σαλόνι του, η τηλεοπτική του σύζυγος, Νάντια Κοντογεώργη και η τηλεοπτική του κόρη.

Η Ελένη Μενεγάκη βέβαια είχε κρατήσει κι έναν από τους βασικούς ρόλους στη σειρά Πάτερ Ημών του ΑΝΤ1 ήδη από το 1994, ενώ είχε εμφανιστεί και στη σειρά του Mega Τα Μπακούρια, το 1993. Οπότε το concept «γύρισμα για ελληνική σειρά» μόνο πρωτόγνωρο δεν ήταν για εκείνη τη στιγμή που υποδύθηκε τον εαυτό της στη σειρά του Alpha.

Παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που έκαναν guest εμφανίσεις σε σειρές: Έλενα Ακρίτα

Στη θρυλική σειρά του 1997 των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου για το Mega, Δύο Ξένοι, είχε εμφανιστεί η Έλενα Ακρίτα, η οποία φιλοξένησε την Μαρίνα Κουντουράτου, που υποδύθηκε η Εβελίνα Παπούλια σε μία εκπομπή εντός της εκπομπής. Η Έλενα Ακρίτα υποδύθηκε τη «σκληρή» παρουσιάστρια του talk show «Ραντεβού με την Έλενα» και «ανέκρινε» τη Μαρίνα Κουντουράτου, η οποία έκανε τη μία λεκτική γκάφα πίσω από την άλλη.

Παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που έκαναν guest εμφανίσεις σε σειρές: Ντέπυ Γκολεμά

Τη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος υποδύθηκε η Ντέπυ Γκολεμά στη δική της guest εμφάνιση σε ελληνική σειρά. Η δημοσιογράφος βρέθηκε να συνομιλεί με την πρωταγωνίστρια της σειράς Το αμάρτημα της μητρός μου, Ρένια Λουιζίδου. Τη σειρά που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1, τις σεζόν 2011 – 2013 υπέγραφαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Μάνος Ψιστάκης.

Η Κάτια, που υποδύθηκε η Ρένια Λουιζίδου είναι μία κομμώτρια που ερωτεύεται έναν εφοπλιστή και δέχεται την κριτική της Ντέπυς Γκολεμά γι’ αυτή την «ταξική προδοσία» της.

Λιάνα Κανέλη

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Στο Παρά Πέντε εμφανίστηκε, υποδυόμενη τον εαυτό της, η Λιάνα Κανέλλη. Η Λιάνα Κανέλλη ήταν το πρόσωπο το οποίο έδωσε στον Φώτη, που υποδύθηκε ο Αργύρης Αγγέλου, την ευκαιρία να γίνει ένας «σοβαρός, μάχιμος δημοσιογράφος» και να συμπληρώσει τα τελευταία κομμάτια του puzzle σχετικά με την ταυτότητα της Αμαλίας (Ζέτα Μακρυπούλια) του «φύλακα- αγγέλου» της παρέας των 5 στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη. Την guest εμφάνισή της μπορείς να τη δεις εδώ.