POP CULTURE

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ρόλο παραγωγού κωμωδίας που θα γυριστεί στην Ελλάδα

NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί πλέον να έχει τη βάση του στις ΗΠΑ, αλλά κρατά πάντα στην καρδιά του την Ελλάδα και το αποδεικνύει συχνά πυκνά με τις δράσεις του. Αυτή τη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει και πάλι την αγάπη του φέρνοντας στην Ελλάδα κινηματογραφικές παραγωγές.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, η εταιρεία παραγωγής Studio Galazio και ο σκηνοθέτης Christopher André Marks ανακοίνωσαν το ξεκίνημα ένος νέου προγράμματος παραγωγής που επικεντρώνεται στη μεταφορά ιστοριών διεθνούς ενδιαφέροντος με ελληνικά θέματα στο παγκόσμιο κοινό. Στην πρώτη από αυτές τις ταινίες, που θα είναι κωμωδία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αναλάβει χρέη παραγωγού.

Η πρώτη ταινία θα είναι μία κωμωδία που αφορά μία ληστεία, στο στιλ της σειράς ταινιών Ocean’s Eleven, θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα, και θα αποτελεί την πρώτη παραγωγή μεγάλου μήκους ταινίας του star του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Λεπτομέρειες της πλοκής ή του διεθνούς cast που θα συμμετέχει στην ταινία δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σύμφωνα και πάλι με το Variety, η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει φέτος.

Η ταινία θα γραφτεί και θα σκηνοθετηθεί από τον Marks, μαζί με μία ομάδα βετεράνων συντελεστών διεθνών παραγωγών. Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρει το δημοσίευμα είναι οι Shani Hinton (The Stones and Brian Jones), Raphaël Benoliel (Emily in Paris), Adam B. Stern (Blue Jasmine) και Erika Aronson (Blue Jasmine).

Επιπλέον στα σχέδια του Studio Galazio περιλαμβάνονται μία μίνι δραματική σειρά και μία άτιτλη προς το παρόν βιογραφία για μία επιδραστική προσωπικότητα από την Ελλάδα. Όλα βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα σχέδια του Galazio βασίζονται στην επιτυχία του Maestro in Blue του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Netflix, αλλά και των διεθνών κινηματογραφικών επιτυχιών του Glass Onion: A Knives Out Mystery και The Lost Daughter, που γυρίστηκαν στην χώρα μας, όπως αναφέρει το Variety. Σκοπός είναι να παράγουν μία σειρά από ταινίες και σειρές με ελληνικό θέμα, που θα διατεθούν για ευρεία διεθνή διανομή μέσω ενός δικτύου συνεργασιών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ρίξουμε επιπλέον φως και θα ενταχθούμε στο ορμητικό κύμα που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός κινηματογράφος διεθνώς, όχι μόνο ως τοποθεσία γυρισμάτων υψηλής αξίας για εγχώριες και ξένες παραγωγές, αλλά και ως πρόσφορο έδαφος για πρωτότυπη αφήγηση που ξεπερνά τα σύνορά του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Studio Galazio, Christopher André Marks στο Variety.

Ο σκηνοθέτης υπήρξε συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ King Otto, που αφορά την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2004, με επικεφαλής τον Γερμανό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, που την οδήγησε στον θρίαμβο. Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες και πλατφόρμες σε πάνω από 70 περιοχές του κόσμου, είναι όπως αναφέρει το Variety, μία ανεξάρτητες ελληνικές ταινίες με τη μεγαλύτερη διανομή όλων των εποχών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λάνσαρε στις αρχές του 2024 τη δική του εταιρεία παραγωγής, Improbable Media, που ίδρυσε μαζί με τον παρουσιαστή του ESPN και πρώην παίχτη του NBA, Jay Willimas.

Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και διαφημιστικά σποτ στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει στο ενεργητικό της επίσης το ντοκιμαντέρ Flagmakers (σε συνεργασία με το National Geographic) που βραβεύτηκε με Emmy. Επιπλέον μέσω της εταιρείας δημιουργήθηκε το ντοκινμαντέρ Giannis: The Marvelous Journey, για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η κωμωδία που ανακοινώθηκε μέσω του δημοσιεύματος του Variety θα είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους που θα παράγει μέσω της Improbable Media ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.