ΣΙΝΕΜΑ

Ο Άρης Σερβετάλης θα υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο σε ταινία με τον Mickey Rourke

NDP Photo Agency

Δεν είναι μία είδηση που προκαλεί έκπληξη.Ο Άρης Σερβετάλης και η σχέση του με την Εκκλησία και τον Θεό είναι πλέον γνωστή και η επιλογή του για τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου είναι μάλλον η ιδανική.

Η ταινία “Man of God” ξεκινά γυρίσματα σε Αθήνα και Αίγινα, αν και ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τον περασμένο Απρίλιο. Οι συνθήκες όμως δεν το επέτρεψαν και τώρα μαθαίνουμε ότι η ταινία θα γυριστεί το καλοκαίρι του 2020, με σκοπό να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Πρωταγωνιστής ο Άρης Σερβετάλης.

Το ελληνικό και διεθνές cast

Το μεγάλο όνομα που είπε το ναι είναι ο Mickey Rourke, ο οποίος θα υποδυθεί τον παράλυτο και το πρώτο θαύμα που έκανε ο Άγιος Νεκτάριος μετά τον θάνατό του στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ο Αλεξάντερ Πετρόφ είναι άλλο όνομα που είναι αναγνωρίσιμο στη Ρωσία ενώ το ελληνικό cast περιλαμβάνει μία σειρά εξαιρετικών ηθοποιών. Νικήτας Τσακίρογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Αναστασάκης, Παύλος Κουρτίδης.

Invision/AP / Paul A. Hebert

Ο Άρης Σερβετάλης για τον ρόλο

Τον Δεκέμβριο του 2019, είχε μιλήσει για τη συγκεκριμένη ταινία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν.Ιωνίας, σε συνάντηση των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί είχε δώσει τη δική του εκδοχή για την πίστη του. «Η σχέση με τον Θεό είναι προσωπική. Σε προσεγγίζει με τα δικά σου δεδομένα, σιγά σιγά, κι εκεί έγκειται η απόλυτη ελευθερία. Μόνο ο Θεός μπορεί να δημιουργήσει ένα ον και να το κάνει τόσο ελεύθερο που να μπορεί να Τον αρνηθεί. Είναι πράγμα μοναδικό και μεγαλειώδες. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι συντηρητισμός. Η Ορθοδοξία είναι τόσο ανατρεπτική που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Η Εκκλησία είναι ελευθερία». Για τον επικείμενο ρόλο του ως Άγιος Νεκτάριος, είχε δηλώσει: «Τον Άγιο Νεκτάριο δεν τον υποδύεσαι. Ο Άγιος είναι ζωντανός. Απλώς αφήνεσαι».

Τι είπε η δημιουργός Yelena Popovic

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και παραγωγός Yelena Popovic συνέλαβε την ιδέα για την πραγματοποίηση της ταινίας. Ως Χριστιανή Ορθόδοξη (με καταγωγή από Σερβία), αποφάσισε να ερευνήσει το έργο και τη ζωή του Άγιου και να φτιάξει μία ταινία για εκείνον. Μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.

«Εκείνος είναι Άγιος και εγώ δεν είμαι, αλλά ξέρω πώς είναι να είσαι ολομόναχος και να προσπαθείς χωρίς να το βάζεις κάτω. Αυτό είναι που θέλω να περάσω και στον κόσμο. Το θάρρος του. Ξέρω ότι θα υπάρξουν κι άλλα εμπόδια στα γυρίσματα αλλά θα κάνουμε ό,τι και εκείνος. Θα έχουμε πείσμα και υπομονή».

«Νιώθω μεγάλη χαρά για τους συνεργάτες μου. Για τους ηθοποιούς και για όσους συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην ταινία. Η μουσική της ταινίας ανήκει στον μουσικοσυνθέτη Zbigniew Preisner. Το έργο του μιλά για τον ίδιο».

Η ταινία αναμένεται τον Νοέμβριο του 2020, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, από τη Feelgood.