ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Andrea Bocelli θα τραγουδήσει στον άδειο καθεδρικό ναό του Duomo στο Μιλάνο. Ανατριχίλα

AP Photo Manu Fernandez

Θυμάσαι τις προηγούμενες Κυριακές του Πάσχα; Ήσουν στο χωριό σου, σε κάποιο νησί ή στην πόλη σου παρέα με φίλους και συγγενείς. Σηκωνόσουν αργά για να πας κατευθείαν για φαγητό ή είσαι εκείνη που πάντα μαγείρευε για έναν λόχο. Στο καπάκι, ξεχυνόμασταν στις παραλίες για να πιούμε έναν καφέ, που συνήθως συνδυαζόταν με πολύ καλό καιρό.

Η φετινή Κυριακή του Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετική. Δεν θα μαζευτούμε όλοι γύρω από το εορταστικό τραπέζι, δεν θα δούμε από κοντά τα βαφτιστήρια μας, και δεν θα πιούμε τον καφέ μας στην παραλία. Θα ψήσουμε το κρέας μας στον φούρνο, θα μιλήσουμε με τους αγαπημένους μας από μακριά και θα απολαύσουμε καλλιτεχνικά δρώμενα από τον καναπέ του σπιτιού. Και κάπως έτσι θα πάει όλο το Πάσχα, για όλους μας.

Τα καλά νέα της καραντίνας είναι ότι όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες κάνουν συναυλίες από το σπίτι τους και δεν χρειάζεται να πληρώσουμε αντίτιμο. Έλληνες μουσικοί, διεθνή μεγάλα ονόματα αλλά και online θεατρικές παραστάσεις. Η Κυριακή του Πάσχα όμως είναι μία μέρα πιο σημαντική. Μία μεγάλη γιορτή, ανεξαρτήτως πίστης. Ο Andrea Bocelli θα τραγουδήσει την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, που είναι μία εβδομάδα νωρίτερα από τη δική μας. Αποτελεί, ωστόσο, μία υπέροχη έναρξη για το Πάσχα, ακόμα και αν δεν ακολουθήσουμε όλες τις παραδόσεις του.

Η συναυλία (χωρίς κοινό) του Andrea Bocelli

Αν και οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές, για το κοινό τουλάχιστον, ο ιστορικός Καθεδρικός ναός Duomo του Μιλάνου θα ανοίξει ώστε να γεμίσει με τη μελωδική φωνή του τραγουδιστή της όπερας Andrea Bocelli. Μία συναυλία χωρίς κοινό, που θα μεταδοθεί μέσω livestreaming.

Η συναυλία “Bocelli: Music for Hope” θα μεταδοθεί μέσα από το YouTube του τενόρου, στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Θα τον συνοδεύει μόνο ο Emanuele Vianelli, που παίζει επίσημα αρμόνιο στoν ναό. Μεταξύ άλλων, θα ερμηνεύσει το “Ave Maria” και “Sancta Maria”.

«Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό για όλους μας. Η ευχάριστη γαλήνη που φέρνει πάντα αυτή η μέρα αλλάζει λόγω της πανδημίας. Είμαι σίγουρος ότι η καταπληκτική φωνή του Bocelli θα είναι η αγκαλιά που τόσο έχουμε ανάγκη. Θα ζεστάνει την καρδιά του Μιλάνου, της Ιταλίας και όλου του κόσμου», είπε σε επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Μιλάνου, Giuseppe Sala.

Ο Andrea Bocelli πραγματοποιεί αυτήν τη συναυλία δωρεάν. Ο οργανισμός του έχει ήδη συγκεντρώσει 140.000 δολάρια για τα νοσοκομεία της Ιταλίας, που έχουν πληγεί τόσο από τον κορονοϊό. Θα είναι επίσης μέρος της τεράστιας συναυλίας που διοργανώνει η Lady Gaga, στις 18 Απριλίου.