ΦΑΓΗΤΟ

Νομίζεις ότι ξέρεις να βράζεις ένα αυγό;

Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείς να φας, ενώ περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες. Ειδικά όταν βιάζεσαι ένα βραστό αυγό είναι μια πολύ σωστή επιλογή. Είναι φθηνά και εύκολα να τα φτιάξεις.

Ο καθένας ξέρει τη διαδικασία για το βράσιμο των αυγών, αλλά μπορεί να απέχει ακόμα λίγο από την τελειοποίησή της. Δε σου έχει τύχει να μη σου βγει όσο σφιχτό το ήθελες εξ αρχής; Ακολουθούν τρία απλά βήματα, μετά την εφαρμογή των οποίων, θα έχεις πετύχει το τέλειο, σφιχτό αυγό.

1. Χρειάζεται μόνο εννέα λεπτά

Από τη στιγμή που ξεκινήσει το νερό να βράζει, κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και μετράμε ακριβώς εννέα λεπτά. Μόλις το χρονόμετρο χτυπήσει ότι ο χρόνος έληξε, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενη βήμα.

2. Το κρύο νερό είναι εξίσου απαραίτητο

Μόλις εκπνεύσει ο χρόνος μαγειρέματος, βάλε αμέσως τα αυγά σε παγωμένο νερό, ώστε να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού. Έτσι θα αποφύγεις εκείνο το πράσινο δαχτυλίδι που δείχνει ότι το αυγό σου έχει παραβραστεί.

3. Τσούγκρισέ τα

Μόλις τα αυγά κρυώσουν και στραγγίξουν, χτύπα ελαφρά το καθένα ώστε να δημιουργήσεις μια μικρή ρωγμή. Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς πιο μεγάλο κομμάτι του κελύφους από το να προσπαθείς να αφαιρείς μικρά μικρά κομματάκια. Λειτουργεί εξαιρετικά αν βιάζεσαι.