ΚΑΡΙΕΡΑ

Nestlé Needs YOUth: Η σημαντικότερη επένδυσή μας για το μέλλον είναι οι νέοι

Pexels

Η Κατερίνα Αχτύπη σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκε σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα, έκανε εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το 2020 συμμετείχε στην πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth κι έτσι από τότε έως και σήμερα, βρίσκεται στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς.

«Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων, γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον. Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Φέτος τον Μάιο, είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ», επισημαίνει η Κατερίνα.

Αυτή είναι η εμπειρία για περισσότερους από 1000 νέους που έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν σπουδαία βήματα προς την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων, χάρη στην παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth, στο οποίο για 2η φορά φέτος, η Nestlé σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να κερδίσουν την ευκαιρία να έχουν εξάμηνη απασχόληση σε μια μεγάλη εταιρεία.

To αποτύπωμα της Nestlé Needs YOUth

Η επαγγελματική κατάρτιση και ανέλιξη μπορεί να μοιάζει χαοτική – ειδικά στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής πορείας ενός νέου ανθρώπου. Το να δίνεις τη δυνατότητα σε νέους έως 30 ετών να εργαστούν σε ένα παραγωγικό περιβάλλον, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, είναι πραγματικά πολύτιμο, καθότι σπάνιο. Άλλωστε και η ίδια η Nestlé Ελλάς έχει καλύψει το 75% των νέων θέσεων απασχόλησης της εταιρείας από το 2014 έως το 2022 με νέους κάτω των 30 ετών. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth έως σήμερα, πάνω απο 15,000 ταλαντούχοι νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της που τους δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ώστε να εκκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή. Η Nestlé Ελλάς, στο διάστημα 2014 – 2022, έχει προσφέρει 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας.

H επένδυση στους νέους αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για το μέλλον. Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς – συχνά με τρόπο απροσδόκητο – και απαιτεί προσαρμοστικότητα, αλλά και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η υποστήριξη των νέων προς την επίτευξη των στόχων τους είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, επισημαίνει: «Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται, γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα».