ΘΕΑΤΡΟ

Νένα Μεντή: Οι λόγοι της αποχώρησης από την παράσταση Βρυκόλακες και η αντικαταστάτριά της

Γιώργος Καβαλλιεράκης/Εθνικό Θέατρο

Στην τελική ευθεία είχε μπει η παράσταση Βρυκόλακες σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή για το Εθνικό Θέατρο, και οι πρωταγωνιστές της συνέχιζαν εντατικά την προετοιμασία τους για την πρεμιέρα που είχε οριστεί στις 26 Οκτωβρίου. Η Νένα Μεντή, ωστόσο, χρειάστηκε να αποχωρήσει από τον θίασο και η πρεμιέρα της παράστασης μετατέθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Η Νένα Μεντή αποχωρεί «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, που επίσης ενημερώνει το κοινό για την αντικατάστασή της στην παράσταση από τη Ναταλία Τσαλίκη.

Η Νένα Μεντή αποχώρησε, η Ναταλία Τσαλίκη αναλαμβάνει τον ρόλο της στους Βρυκόλακες

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την αντικατάσταση της ηθοποιού στην παράσταση του εμβληματικού έργου του Χένρικ Ίψεν αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι στην παράσταση του έργου Βρυκόλακες του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή αντικαθίσταται για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους η κ. Νένα Μεντή από την κ. Ναταλία Τσαλίκη.

Η πρεμιέρα της παράστασης μετατίθεται στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός 20 ημερών, για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια που έχουν προμηθευτεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου και διαδικτυακά από την ticketservices.

Τα εισιτήρια από την προσφορά του early bird μπορούν να εξαργυρωθούν ή και να μεταφερθούν (χωρίς αλλαγή στο αντίτιμο) για οποιαδήποτε παράσταση της παραγωγής Βρυκόλακες από τις 9 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 και από τις 18 έως τις 29 Ιανουαρίου του 2023».

Λίγα λόγια για την παράσταση Βρυκόλακες

Οι Βρυκόλακες του Χένρικ Ίψεν είναι το έργο με το οποίο ανοίγει η αυλαία της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για φέτος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ η Νένα Μεντή θα υποδυόταν την κα Αλβινγκ, ρόλο που τώρα θα ενσαρκώσει η Ναταλία Τσαλίκη. Τον Όσβαλντ Άλβινγκ θα υποδυθεί ο Αργύρης Πανταζάρας. Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι: Γιώργος Ζιόβας, Κατερίνα Μαούτσου και Περικλής Μουστάκης.

Η υπόθεση του έργου

Η κυρία Άλβινγκ ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του Ιδρύματος που έφτιαξε στη μνήμη του συζύγου της. Ο γιος της Όσβαλντ, καταξιωμένος ζωγράφος που ζει από παιδί στο εξωτερικό, έχει επιστρέψει για την τελετή. Ο παλιός οικογενειακός φίλος και διαχειριστής του Ιδρύματος Πάστορας Μάντερς έχει έρθει και αυτός για να εκφωνήσει λόγο για την προσφορά του λοχαγού Άλβγινγκ.

Όμως, κάτω από την αψεγάδιαστη, γυαλιστερή επιφάνεια, κάτι άρρωστο και σαθρό ελλοχεύει. Ένα κουβάρι από ψέματα και μυστικά, προδομένους έρωτες, συγκάλυψη και υποκρισία αρχίζει να ξετυλίγεται σταδιακά, την ώρα που οι μάσκες πέφτουν, ολόκληρο το οικοδόμημα της αγίας οικογένειας κλυδωνίζεται και τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν, διψώντας για το αίμα των ζωντανών.

Το έργο Βρυκόλακες, αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σταμάτη Φασουλή το 1979 και σήμερα ο σκηνοθέτης αναμετριέται μαζί του εκ νέου.