TIPS

Πλυντήριο ρούχων: Πώς να το καθαρίσεις και κάθε πότε

Unsplash

Χρησιμοποιείς το πλυντήριο αρκετά συχνά. Την περίοδο της καραντίνας, το θέτεις σε λειτουργία ακόμα πιο συχνά, ακόμα και αν είναι για να πλύνεις μόνο φόρμες, t-shirts και εσώρουχα. Όπως και να’χει, σου περνά από το μυαλό ότι χρειάζεται και αυτό πλύσιμο;

Ναι, προκύπτει σκόνη και μούχλα από την υγρασία, ειδικά στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Εκεί που βάζεις τα ρούχα σου δηλαδή. Αφιέρωσε λοιπόν λίγη ώρα για να καθαρίσεις το ίδιο πλυντήριο και προσοχή, χωρίς ρούχα μέσα.

Τι θα χρειαστείς:

Λευκό ξίδι

Μαγειρική σόδα

Ένα λεπτό πανάκι

Μία παλιά οδοντόβουρτσα

Τα βήματα για να καθαρίσεις το πλυντήριο

Πριν ξεκινήσεις, βούτηξε το πανάκι στο ξίδι για να καθαρίσεις την πόρτα και το στρογγυλό λάστιχο της εισόδου. Θα εκπλαγείς όταν δεις πόση σκόνη και νερό συγκεντρώνονται σε αυτό το σημείο.

Ρύθμισε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία και περισσότερη διάρκεια.

Ανακάτεψε ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ¼ φλιτζάνι νερό και ρίξτε εκεί που βάζεις το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων. Ξεκίνα το πλυντήριο. Όταν τελειώσει, βγάλε εντελώς το «συρτάρι] και καθάρισέ το κάτω από καυτό νερό.

Βάλε το ξανά στη θέση του, ρίξε ένα φλιτζάνι ξίδι και βάλε μία τελική πλύση.

Κάθε πότε πλένουμε το πλυντήριο;

Για να έχεις ένα καθαρό πλυντήριο, επανάλαβε τη διαδικασία κάθε έξι μήνες. Ένα tip που θα σε βοηθήσει είναι να αφήνεις ελάχιστα την πόρτα ανοιχτή μεταξύ των πλύσεων. Έτσι μειώνονται οι μυρωδιές και εμποδίζεις την ανάπτυξη μούχλας.