ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυστικά για να διαλέξεις (και να συντηρήσεις) το καρπούζι!

Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.

Ένα γλυκό, πάνγλυκο, καταροζ, καρπούζι σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Η ιεροτελεστία της επιλογής, η πρώτη μπουκιά αμέσως μόλις το κόψεις κι ας είναι ακόμα ζεστό, η επιδρομή δροσιάς στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ποιος δεν αγαπά το καρπούζι και όλα τα ανέμελα καλοκαίρια που συμβολίζει; Εμείς το λατρεύουμε και σηκώσαμε τα μανίκια για να σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο να το κόβετε αλλά και κάποια μυστικά για να διαλέγετε το τέλειο καρπούζι αλλά και για να το συντηρείτε.

Διάλεξε σωστά!

Το καρπούζι θα πρέπει να έχει λαμπερό πράσινο χρώμα αλλά να μην γυαλίζει πολύ γιατί σημαίνει ότι θα είναι άγουρο. Το σημείο που το καρπούζι ακουμπούσε στο έδαφος, θα πρέπει να έχει ένα κίτρινο ζεστό χρώμα. Όσο πιο λευκό είναι αυτό το σημείο τόσο πιο άγουρο το καρπούζι και το αντίθετο. Σηκώστε το καρπούζι στα χέρια σας. Θα πρέπει να το νιώθετε βαρύ ανεξάρτητα από το μέγεθος του. Χτυπήστε το απαλά με τις άκρες των δαχτύλων (δεν είναι πόρτα το καημένο, λυπηθείτε το). Αν κάνει έναν βαθύ, υπόκωφο ήχο είναι στον σωστό χρόνο ωρίμανσης. Αν δεν κάνει καν θόρυβο γιατί είναι μαλακή η φλούδα, έχει παραωριμάσει.

 

Καθάρισε & Κόψε Like a Pro

Εκτός από τον κλασσικό τρόπο που κόβεις το καρπούζι στα δύο και μετά σε φέτες, ένας εύκολος τρόπος να το κόψεις όλο με τη μία είναι ο εξής: κόβεις τους δύο πάτους και ακουμπάς σταθερά το καρπούζι σε ξύλο κοπής. Ξεφλουδίζεις με το μαχαίρι το καρπούζι (βλ. φώτος) προσέχοντας μην φας πολύ από τη σάρκα. Κόβεις το καρπούζι σε μεγάλους κύβους.

 

Αποθήκευσε Σωστά!

Το ολόκληρο καρπούζι, διατηρείται για 3-4 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμο το αγοράσατε. Το κομμένο καρπούζι διατηρείται είτε για 3-4 μέρες τυλιγμένο σφιχτά με μεμβράνη αν έχει τη φλούδα του ή αεροστεγώς κλεισμένο σε δοχείο για 3-4 ημέρες.

Απόλαυσε το καρπούζι σου στο μέγιστο, γιατί σε λίγο θα τελειώσει το καλοκαιράκι και τον χειμώνα θα το αναζητείς πάλι.

Διαβάστε ακόμα στο madameginger.com:

Τα πάντα για τα σπαράγγια!

Everything About Ginger