ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μουσικό Κουτί: Τα δάκρυα για το φινάλε και η πρόβλεψη για τους νέους παρουσιαστές στο X

Μανώλης Μανούσης-ΜΑΕΜ/ ΕΡΤ

Με καλεσμένους τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Νατάσσα Μποφίλιου άνοιξε κι έκλεισε το τελευταίο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ. Η μουσική εκπομπή που παρουσίαζαν για 4 χρόνια ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Νατάσσα Μποφίλιου έριξε «αυλαία», συγκινώντας τους τηλεθεατές που μοιράστηκαν το δικό τους «ευχαριστώ» προς τους παρουσιαστές και την ομάδα της μουσικής εκπομπής μέσω του X (πρώην Twitter). Οι καλεσμένοι ανέλαβαν για την τελευταία εκπομπή, τον ρόλο του οικοδεσπότη, οδηγώντας τους χρήστες του X να προχωρήσουν σε ένα σενάριο για το μέλλον του Μουσικού Κουτιού, ανέτοιμοι να το αποχαιρετήσουν.

Το Μουσικό Κουτί έκλεισε με συγκίνηση και εκπλήξεις. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρέτισε το κοινό, εκφράζοντας την ανάγκη του να επιστρέψει στη σύνθεση τραγουδιών, τη δουλειά του, όπως είπε: «Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται, γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Έχω ξεκινήσει έναν δίσκο πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχω καταφέρει να τον ολοκληρώσω ακόμα. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή, γιατί πολλοί με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε “μην σταματήσετε”. Ειλικρινά όμως η ανάγκη μου είναι να ξαναγυρίσω στον χώρο μου. Στα τραγούδια, στις ηχογραφήσεις, στη δημιουργία», πρόσθεσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Αυτό το «μην σταματάτε» είναι που εκφράστηκε και στο X/ Twitter. Μάλιστα οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας «μάντεψαν» ότι το Μουσικό Κουτί μπορεί να εμφανιστεί με παρουσιαστές τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Νατάσσα Μποφίλιου, που μάλιστα είδαν να κάνουν και την «πρόβα» τους στο studio της εκπομπής. Το «αντίο» ήταν δύσκολο, η ελπίδα για τη συνέχεια μεγάλη.

 

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που μας αγαπήσατε και μας κάνατε παρέα όλα αυτά τα χρόνια από όλα τα μέρη του κόσμου», είπε συγκινημένη η Ρένα Μόρφη με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να καταλήγει: «Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη, την έμπνευση και την αγάπη που πήραμε όλα αυτά τα 4 χρόνια».

Τη δική της παρέμβαση στο φινάλε της εκπομπής Μουσικό Κουτί έκανε και η Χάρις Αλεξίου. «Ώπα, παιδιά, εδώ κάτι γίνεται και μου αρέσει πολύ. Μπράβο Νίκο, μπράβο Ρένα, μπράβο σε όλα τα παιδιά. Στους μουσικούς, στην ΕΡΤ, στην παραγωγή. Μας δώσατε πάρα πολύ ωραία πράγματα, ωραίους καλλιτέχνες, ωραία άποψη, φρέσκια άποψη και έχει σημασία για εμάς όλους όχι μόνο να ξεκινάει ωραία μια εκπομπή αλλά και τι θα γίνει στη διάρκεια της. Πως θα τελειώσει αυτή η εκπομπή.

Δεν μου αρέσει που τελειώνετε γιατί το τραγούδι δεν τελειώνει. Η ιστορία του τραγουδιού γράφεται συνέχεια, έρχονται νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί που θέλουμε να τους έχουμε παρόντες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές εκπομπές που να μας δείχνουν αυτούς τους ανθρώπους και τις δημιουργίες τους γιατί αξίζει τον κόπο. Είναι η ιστορία μας, είναι ο πολιτισμός μας, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στην τέχνη μας.

Παιδιά, που πάτε; Καθίστε εδώ! Καθίστε! Αυτό που ξεκινήσατε, δεν πρέπει να τελειώσει»», είπε χαρακτηριστικά η σπουδαία ερμηνεύτρια, ηθοποιός και προσεχώς παρουσιάστρια για την ΕΡΤ.

Αν η ελπίδα των χρηστών του X/ Twitter ήταν η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Μίλτος Πασχαλίδης να αναλάβουν την παρουσίαση του Μουσικού Κουτιού, η Χάρις Αλεξίου είναι εκείνη που θα παρουσιάσει ντοκιμαντέρ για την ελληνική δισκογραφία στην ΕΡΤ, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Τασούλας Επτακοίλη, που εργάζεται στο παρασκήνιο της εν τη γενέσει της εκπομπή.