ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μιχάλης Ρέππας: Αποκάλυψε τη σκηνή που η Άννα Παναγιωτοπούλου θύμωσε στις «Τρεις Χάριτες»

Mega

Οι Τρεις Χάριτες, η εμβληματική κωμική σειρά που σύστησε το συγγραφικό δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο τηλεοπτικό κοινό, επιστρέφουν στο Mega, με νέα αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας από το Σάββατο 29 Ιουνίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17.10. Οι Όλγα, Μαρία και Ειρήνη Χαρίτου (Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μέντη και Μίνα Αδαμάκη), μαζί με τον αδερφό τους, Ανδρέα (Μιχάλης Ρέππας) και τη θεία Μπεμπέκα (Άννα Κυριακού) επιστρέφουν στη μικρή οθόνη και η συγκατοίκησή στους στο πατρικό τους θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας από την αρχή.

Ο Μιχάλης Ρέππας με αφορμή την επιστροφή της θρυλικής σειράς που προβλήθηκε πρώτη φορά πριν από 34 χρόνια (1990- 1991 και 1991-1992) μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη όπου αποκάλυψε τη σκηνή στην οποία η Άννα Παναγιωτοπούλου, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, είχε θυμώσει μαζί του επειδή γελούσε.

Οι Τρεις Χάριτες ήταν μία από τις πρώτες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το MEGA ξεκίνησε να εκπέμπει σήμα τον Νοέμβριο του 1989. Από τις πρώτες του τηλεοπτικές σεζόν άρχισε να επενδύει στη μυθοπλασία και οι πρώτες του σειρές ήταν οι Πατήρ, υιός και πνεύμα, Οι Αυθαίρετοι και Οι Τρεις Χάριτες. Μετά την ολοκλήρωση της κωμικής σειράς, που σημείωσε υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης κι έκανε τις 3 θεατρικές ηθοποιούς που είχαν ήδη συνεργαστεί θεατρικά σε επιθεωρήσεις, σταρ της εποχής τους, αυτή δεν προβλήθηκε ξανά σε επανάληψη.

Όσα είπε ο Μιχάλης Ρέππας για τη σειρά

«Η ιδέα για τη δημιουργία των Τριών Χαρίτων γεννήθηκε πάρα πολύ απλά όπως πολλές ιδέες που είχαμε ο Θανάσης κι εγώ, με επίκεντρο τους ηθοποιούς. Λατρεύαμε το Άλσος Παγκρατίου και όλη αυτή τη νέα επιθεώρηση κι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα sitcom για 3 γυναίκες αυτού του σχήματος, την Άννα Παναγιωτοπούλου, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τη Μίνα Αδαμάκη», είπε αρχικά στην εκπομπή Πάμε Δανάη ο Μιχάλης Ρέππας. Ο σεναριογράφος αναφερόταν στις παραστάσεις που ανέβαζαν στο Θέατρο του Άλσους Παγκρατίου τα μέλη της θεατρικής ομάδας Ελεύθερο Θέατρο (που αργότερα έγινε Ελεύθερη Σκηνή).

Όπως καταλαβαίνεις, γνωρίζοντας ήδη το cast των Τριών Χαρίτων, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είπε «όχι» στην πρόταση των δημιουργών. Τότε η ηθοποιός είχε προτιμήσει να συμμετέχει ως παρουσιάστρια στην εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού Ελλάς υπό του μηδέν, που παρουσιάστηκε στον ίδιο σταθμό.

«Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υπαναχώρησε και την τριάδα τη συμπλήρωσε η Νένα Μεντή, που ήταν κι αυτή μία γυναίκα που είχε μία ιστορική σχέση με το Άλσος Παγκρατίου. Και οι 3, και οι 4 γιατί δεν μπορώ να αφαιρέσω την Άννα Κυριακού από το team είχαν πολλή αίσθηση του χιούμορ, οπότε συχνά γελούσαμε», είπε πριν αποκαλύψει τη σκηνή στην οποία η Άννα Παναγιωτοπούλου του είχε θυμώσει.

Η σκηνή ήταν μία στην οποία η Όλγα Χαρίτου είχε πάθει λουμπάγκο. Οι Μαρία και η Ειρήνη μαζί με τον Αντρέα προσπαθούν να την «ισιώσουν», αλλά κάθε φορά που μοιάζουν να τα καταφέρνουν εκείνη «επανέρχεται» στη λυγισμένη στάση της. Ο Μιχάλης Ρέππας κάθε φορά που η Άννα Παναγιωτοπούλου «δίπλωνε» δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του με αποτέλεσμα να «χαλά» τη σκηνή και να πρέπει αυτή να γυριστεί ξανά.

«Γελούσα κάθε φορά κι εκείνη είχε θυμώσει κι όλοι μου έλεγαν “Ρε Μιχάλη”», είπε ο Μιχάλης Ρέππας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη σκηνή της σειράς, όπου οι Τρεις Χάριτες βρίσκονταν στην παραλία, αλλά και στη σκηνή που τον συγκινεί στην οποία οι Τρεις Χάριτες λένε τις αληθινές ατάκες από τις Τρεις Αδερφές του Τσέχωφ.

Ο Μιχάλης Ρέππας αναφέρθηκε και στην απόφασή του μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου να απαγορεύσουν τις επαναλήψεις της σειράς για 34 χρόνια μετά το τέλος της προβολής της. «Ήταν μάλλον βλακώδης η απόφαση γιατί στερήσαμε από το έργο μας την επαφή με το κοινό που άλλα έργα την είχαν. Είναι κρίμα. Δεν πειράζει, είναι ένα λάθος μας. Όποιος κάνει πράγματα κάνει και λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ρέππας.

Ο Μιχάλης Ρέππας αναφέρθηκε επιπλέον και στα 4 επεισόδια αστυνομικής υφής που είχαν γράψει με τον Θανάση Παπαθανασίου για τις Τρεις Χάριτες με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Mega, τα οποία δεν γυρίστηκαν ποτέ και παρέμειναν στο «συρτάρι», αλλά και στην τελευταία σκηνή της σειράς στην οποία και οι Τρεις Χάριτες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους. «Δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τη σκηνή με τίποτα», σχολίασε ο Μιχάλης Ρέππας και το βίντεο έκλεισε με την τελευταία φράση των τριών γυναικών που σημάδεψαν με την παρουσία τους την ελληνική τηλεόραση.

«Η ζωή δεν τελειώνει σε ένα σήριαλ. Η ζωή συνεχίζεται», είπαν οι Τρεις Χάριτες και ήρθε η ώρα να τις ξανασυναντήσουμε.

Τρεις Χάριτες: Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία αρχίζει όταν η Όλγα (Άννα Παναγιωτοπούλου) και η Μαρία (Νένα Μεντή), μετά τη χηρεία της πρώτης και το διαζύγιο της δεύτερης, αναγκάζονται να εγκατασταθούν και πάλι στο πατρικό τους σπίτι, όπου μένει μόνη της η μικρότερη αδελφή τους, η Ειρήνη (Μίνα Αδαμάκη). Η συγκατοίκησή τους κρύβει εκπλήξεις και επιφυλάσσει πολλές απρόοπτες καταστάσεις που προκαλούν άφθονο γέλιο όσες φορές κι αν τις ακούσει κανείς.

Σήμα κατατεθέν για τη σειρά αποτέλεσε και η Μπεμπέκα (Άννα Κυριακού), η πληθωρική θεία των τριών «κοριτσιών» που έμελλε να γίνει μία από τις πιο αγαπητές ηρωίδες της τηλεόρασης.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου το MEGA δίνει ραντεβού με τις Τρεις Χάριτες.

Πρωταγωνιστούν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη, Νένα Μεντή, Άννα Κυριακού, Μιχάλης Ρέππας
Σενάριο: Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Πολυχρονιάδης

Μία ακόμα αποκάλυψη

Όταν η παραγωγός της σειράς Φρόσω Ράλλη είχε μιλήσει στο LadyLike είχε αποκαλύψει ότι τις Τρεις Χάριτες οι δημιουργοί και οι παραγωγοί τις πρότειναν πρώτα στην ΕΡΤ.

«Είχε ιδέες ήταν και πιο ελεύθερη η ιδιωτική τηλεόραση γιατί η ΕΡΤ ήταν τότε πολύ πιο συντηρητική. Το Mega ήταν πιο τολμηρό ως νέο “παιδί” τότε. Ας πούμε, τις Τρεις Χάριτες τις είχαμε πάει στην ΕΡΤ και δεν τους άρεσαν, δεν τις ήθελαν», είχε πει η Φρόσω Ράλλη. Η ίδια απαντούσε και για το αν είχε ένα ιδιαίτερο ένστικτο που της επέτρεπε να ανακαλύπτει νέους δημιουργούς που θα έκαναν επιτυχία όπως οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου.

«Θεωρώ ότι ήμουν τυχερή κι έπειτα αυτοί οι άνθρωποι σε μένα βλέπανε πως ό,τι και να γίνει θα υπάρχει μια ποιότητα στη δουλειά, το ξέρανε. Γιατί με αυτούς τους ανθρώπους για να φτάσουμε να κάνουμε δουλειά, είχαμε πολλές συζητήσεις. Ξέρανε ότι στο ΑΤΑ θα υπάρχει μια ποιότητα, ξέρανε ότι εγώ είμαι ψώνιο κανονικό», έλεγε μεταξύ άλλων η τηλεοπτική παραγωγός.