ΦΑΓΗΤΟ

Μηλόπιτα σε overnight oats εκδοχή για πρωινό, από τον Λάμπρο Βακιάρο

Το να προετοιμάζεις το πρωινό σου από το βράδυ, μπορεί σίγουρα να σου χαρίσει λίγα παραπάνω λεπτά χουζουρέματος στο κρεβάτι. Πέρα από αυτό όμως, το να φροντίσεις να φτιάξεις ένα πρωινό με βρώμη (overnight oats) από τη νύχτα, έχει πολλά οφέλη και για την υγεία σου.

Η βρώμη που εμποτίζεται για 6 με 8 ώρες έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποία κρατά το στομάχι σου γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αποφεύγεις το τσιμπολόγημα. Βοηθά ακόμη και στον καθαρισμό του πεπτικού σου συστήματος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο εγγυάται ταχύτερη καύση λίπους και αύξηση του επιπέδου ινσουλίνης του σώματος. Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για το ιδανικό γεύμα και για το έντερο, αλλά και για την γενικότερη υγεία και ευεξία σου. 

Ο Λάμπρος Βακιάρος, συνεργάζεται με το ΟΝΕΜΑΝ και δημιούργησαν το Hungry, στο οποίο μας δείχνουν φανταστικές συνταγές για Brunch. Αυτή τη φορά, το θέμα είναι Βρώμη/Overnight oats με γεύση μηλόπιτα. Το πρωινό σου, εκτός από πολύ θρεπτικό, μόλις έγινε και τρομερά νόστιμο.

 

Για τη Βρώμη/Overnight oats με γεύση Μηλόπιτα, δες το βίντεο

Υλικά (για 1 μερίδα)

70 γρ. βρώμη
30 γρ. καρύδια (σπασμένα)
15 γρ. chia
15 γρ. σταφίδες Κορίνθου
3-5 γρ. Flavorits SWEET TWIST
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
100 γρ. μήλο βιολογικό (τριμμένο στον τρίφτη με το φλούδι)
40 γρ. τυρί κρέμα
2.5 γρ. εσάνς βανίλιας ή μία βανιλίνη
25 γρ. μέλι
120 γρ. γάλα αγελάδος ή ρυζιού

Εκτέλεση

Σε ένα βαζάκι χωρητικότητας 350 γρ. βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να μουσκέψει καλά η βρώμη.

Κλείνουμε με το καπάκι ή με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο αποβραδίς ή για τουλάχιστον 6 ώρες.

Το πρωί, αν δεν το θέλουμε πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγα καρύδια και σταφίδες.