ΤΑΙΝΙΕΣ

Μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν στο άπειρο και ακόμα παραπέρα με τον Buzz Lightyear

Όλοι έχουμε ανάγκη από ήρωες. Πρόσωπα και χαρακτήρες που θαυμάζουμε για τις σπουδαίες πράξεις τους. Ήρωες που ξεπερνούν τα όριά τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο. Οι μεγαλύτεροι ήρωες ωστόσο, δεν είναι πλάσματα με υπερδυνάμεις, αλλά πέρα για πέρα ανθρώπινοι. Έχουν ελαττώματα, φόβους και κάνουν λάθη. Οι ήρωες που δεν ξεχνάμε ποτέ, είναι αυτοί που μπορούν να μας ταξιδέψουν στο άπειρο και ακόμα παραπέρα. Ένας τέτοιος ήρωας, είναι και ο Buzz Lightyear.

Η προσωπική ιστορία του Buzz Lightyear

Το «Lightyear» της Disney και της Pixar, είναι μια πρωτότυπη ταινία μεγάλου μήκους, αφιερωμένη σε ένα από τους πιο αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που μας παρουσιάζει το original story του θρυλικού αστροφύλακα Buzz Lightyear από το Toy Story. Ενός ήρωα που κατάφερε να κερδίσει γενιές θαυμαστών. Ο βραβευμένος με Annie σκηνοθέτης και βετεράνος animator της Pixar, Angus MacLane, διευθύνει αυτή τη διασκεδαστική, διαστημική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.

Το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Buzz Lightyear με το πολυπληθές πλήρωμά του, καταλήγει μετά από δικό του σφάλμα, καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Όσο τα χρόνια περνάνε, ο Buzz αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Όμως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά.

«Ο κόσμος του Buzz ήταν πάντα κάτι που με ενθουσίαζε», δηλώνει ο σκηνοθέτης Angus MacLane. «Στο “Toy Story”, φαινόταν να υπάρχει μια απίστευτη ιστορία ενός γενναίου Space Ranger και πάντα ήθελα να εξερευνήσω αυτόν τον κόσμο περαιτέρω. Για να δημιουργηθεί το “Lightyear” σκέφτηκα: “Ποια ταινία μπορεί να είδε ο Andy και να τον έκανε να θέλει ένα παιχνίδι Buzz Lightyear;” Ήθελα να δω αυτήν την ταινία. Και τώρα είμαι αρκετά τυχερός για να την φτιάξω».

Ο Buzz Lightyear σε μια διαγαλαξιακή διαδρομή

«Έκανα πολλή έρευνα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας» λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας που παρακολουθήσαμε την Τετάρτη (15/6) σε ειδική προβολή στο Cine Φλοίσβος, λίγο πριν την πρεμιέρα της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. «Ήξερα ότι ο Buzz θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα και επέλεξα το στοιχείο της διαστολής του χρόνου. Υπάρχουν πολλές ιστορίες με ήρωες εκτός χρόνου: Captain America, Flash Gordon, Buck Rogers, κ.ο.κ.».

Ταξιδεύοντας στο άπειρο και ακόμα παραπέρα με τον Buzz Lightyear

Η ταινία ξεκινάει με τον καταξιωμένο στρατιώτη του διαστήματος Buzz Lighyear, τη διοικήτριά του και ένα πλήρωμα με πάνω από χίλιους επιστήμονες και τεχνικούς να επιστρέφουν μετά την τελευταία τους αποστολή. Σχεδόν 4 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, ένας αισθητήρας δίνει σήμα εγγύτητας με έναν αχαρτογράφητο, αλλά πιθανώς πλούσιο σε φυσικούς πόρους, πλανήτη. Ο Buzz αποφασίζει να ανακατευθύνει το σκάφος προς τον πλανήτη. Οι απόπειρες για εσπευσμένη έξοδό τους από τον πλανήτη αποτυγχάνουν και το σκάφος συγκρούεται. Έτσι όλο πλήρωμα εγκλωβίζεται σε έναν αφιλόξενο πλανήτη.

«Ο Buzz είναι στο απόγειό του» λέει ο παραγωγός Andrew Stanton, ο οποίος έχει συμμετάσχει και στις τέσσερις ταινίες Toy Story. «Σε αυτή την ταινία βλέπουμε την πρώτη του αποτυχία. Δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο». Ο σεναριογράφος Jason Headley λέει:  «Κανείς δεν πρόκειται να πάει πουθενά μέχρι οι επιστήμονες να δημιουργήσουν έναν νέο υπερταχύ κρύσταλλο που θα περάσει τη δοκιμαστική πτήση». Ο Buzz έτσι κατηγορεί τον εαυτό του. «Η ζωή δεν πάει πάντα όπως τη θέλουμε. Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε το παρελθόν και να ευχόμαστε τα πράγματα να πήγαιναν αλλιώς. Αυτό είναι χάσιμο χρόνου. Ενώ ο Buzz έχει εμμονή με το να διορθώσει το σφάλμα του, η διοικήτριά του, αποφασίζει να βάλει τα δυνατά της για να επιβιώσουν στον πλανήτη που βρίσκονται τώρα. Θέλει να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί με τον χρόνο της εκεί» επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Αν ψάχνεις λοιπόν μία ταινία για να δεις στον κινηματογράφο μαζί με το παιδί, το ανίψι ή το βαφτιστήρι σου ή αν θες να ανακαλύψεις την ιστορία προέλευσης του αγαπημένου σου παιδικού ήρωα, το Lightyear θα σε ταξιδέψει στο άπειρο και ακόμα περαπέρα!

Lightyear info:

Με τις φωνές των: Ορφέα Αυγουστίδη, Ξένιας Ντάνια, Βασίλη Παπαστάθη, Jerome Kaluta, Τέτας Κωνσταντά, Κώστα Δαρλάση, ;Ίντρα Κέιν

Διανομή: Feelgood Entertainment

Μην το χάσετε στους κινηματογράφους!