HACK MY LIFE

Μικρό υπνοδωμάτιο: 8 εύκολοι τρόποι να δημιουργήσεις extra αποθηκευτικό χώρο για να χωρέσουν τα πάντα

Unsplash

To υπνοδωμάτιό σου είναι μικρό. Όσο και να γκρινιάζεις για τα ρούχα που δεν χωράνε και την ακαταστασία που πολύ συχνά επικρατεί, αυτή είναι η πραγματικότα. Θα τη δεχτείς; Εν μέρει ναι, γιατί δεν γίνεται και αλλιώς. Αυτα είναι τα διαθέσιμα τετραγωνικά, με αυτά θα πορευτείς. Κάνοντας πρσευχές και μαγικά, δεν θα μεγαλώσεις ξαφνικά το υπνοδωμάτιό σου. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις κάποιες μικροαλλαγές που -διά μαγείας- θα δημιουργήσουν τον extra αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεσαι.

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο, λοιπόν, μπορεί να αποδειχτεί μεγάλος πονοκέφαλος. Ειδικότερα όταν μιλάμε για την οργάνωσή του. Το να χωρέσεις τα πάντα σε έναν μικρό χώρο είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Όπως κατόρθωμα είναι και το να διατηρήσεις αυτόν τον χώρο σε τάξη, χωρίς να επικρατήσει το χάος με πράγματα πεταμένα παντού. Το να στιβάζεις τα ρούχα πάνω στην καρέκλα του γραφείου, επίσης δεν είναι η λύση.

Ακόμα και από ψυχολογικής απόψεως, αισθανόμαστε καλύτερα και λιγότερο αγχωμένοι όταν βρισκόμαστε σε έναν χώρο που κυριαρχεί η οργάνωση. «Ένας οργανωμένος χώρος μάς βοηθά να σκεφτόμαστε καθαρά», λέει ο Mark Adam, Managing director του Vitsœ.

Ένα τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο που χωράει τα πάντα, λοιπόν, είναι το καλύτερο «όπλο» σου στη μάχη με την ακαταστασία. Παρακάτω, ανακαλύπτεις τους πιο εύκολους και έξυπνους τρόπους, ώστε να αξιοποιήσεις κάθε εκατοστό στο υπνοδωμάτιό σου.

Υπνοδωμάτιο: Ράγες, ράγες και πάλι ράγες

Μία ράγα θα σου λύσει τα χέρια και θα δημιουργήσει extra αποθηκευτικό χώρο, εκτός ντουλάπας. Σκέψου, επίσης, πως έτσι απλά θα απογειώσεις τα aesthetics στο υπνοδωμάτιό σου (για τις φωτογραφίες στο Instagram το λέω).

Το πίσω μέρος της πόρτας στο υπνοδωμάτιο, αποκτά αποθηκευτική αξία

Μια σειρά από γάντζους, μπορεί να μετατρέψει το πίσω μέρος μιας πόρτας στον τέλειο χώρο για να αποθηκεύσεις τα καπέλα, τις ζώνες, τα φουλάρια, τις τσάντες, τα παπούτσια σου και οτιδήποτε άλλο δεν χωράει στην ντουλάπα.

Και επειδή ξέρω πως εκτός από τα ρούχα που δεν χωράνε στην ντουλάπα, μεγάλο πρόβλημα προκαλεί και η συλλογή από παπούτσια που έχεις «χτίσει» ως σωστή shoe addict, μπορείς να μετατρέψεις το πίσω μέρος της πόρτας σε «επιτοίχια παπουτσοθήκη», ας την πούμε έτσι.

Αλλά και το φύλλο της ντουλάπας σου έχει αποθηκευτική αξία

Από τα καλύτερα organizing hacks που θα μάθεις σε αυτήν τη ζωή, είναι αυτό που κρεμάς πράγματα στο πίσω μέρος του φύλλου της ντουλάπας. Παραδέξου το, δεν το είχες σκεφτεί!

Καλόγεροι στο υπνοδωμάτιο it is

Οι καλόγεροι δεν είναι μόνο για το χολ, για να κρεμάς τα μπουφάν και τις ζακέτες. Ένας καλόγερος ταιριάζει «γάντι» σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, για να μεγιστοποιήσεις τον περιορισμένο χώρο του. Ιδανικά επέλεξε έναν γωνιακό, όπως της παρακάτω φωτογραφίας.

Κρέμασε τα παντελόνια σε γάντζους με σχήμα S, αντί να τα διπλώνεις στα ράφια της ντουλάπας

Μπορεί η ντουλάπα σου να είναι μικρή και να μην χωράει άλλα ρούχα, ωστόσο, ο τρόπος που τα τοποθετείς μέσα σε αυτή, παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, αντί να διπλώνεις και να τοποθετείς τα παντελόνια σου το ένα πάνω στο άλλο, καλύτερα να τα κρεμάσεις. Έτσι απλά, δημιουργείς extra χωρητικότητα μέσα στην ίδια σου την ντουλάπα.

Extra bonus: Τα κρεμασμένα παντελόνια διευκολύνουν τη σύγκριση και κάνουν πιο εύκολη την ερώτηση «ποιο να φορέσω;», ανάλογα με το outfit που θέλεις να δημιουργήσεις.

Η διάταξη του χώρου στο εσωτερικό της ντουλάπας σου, παίζει σημαντικό ρόλο

Και μιας και μιλάμε για το εσωτερικό της ντουλάπας, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσεις τον κάθετο χώρο της. Τον χώρο που ουσιαστικά βρίσκεται κάτω από τις κρεμάστρες των ρούχων. Τοποθέτησε κουτιά αποθήκευσης για να αποθηκεύσεις αντικείμενα που δεν έχεις πού αλλού να βάλεις. Easy peasy!

Ο κενός χώρος κάτω από το κρεβάτι σου, να μην πάει χαμένος

Ίσως είχες προνοήσει όταν διαμόρφωνες το υπνοδωμάτιό σου, επενδύοντας σε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Στην περίπτωση, όμως, που δεν το έκανες τότε, μπορείς να δημιουργήσεις μόνη σου χώρο, πολύ εύκολα.

Πιθανότατα, οι ειδικοί του Φενγκ Σούι δεν θα λατρέψουν την ιδέα του να τοποθετήσεις πράγματα κάτω από το κρεβάτι, αλλά είναι πραγματικά ο πιο έξυπνος και εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις τεράστιο χώρο αποθήκευσης στο υπνοδωμάτιο. Σε αυτό εδώ το άρθρο, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει τους 4 εύκολους τρόπους να δημιουργήσεις extra αποθηκευτικό χώρο.

Προτίμησε έπιπλα με διπλή χρήση για το υπνοδωμάτιο

Μικρά ντουλάπια αποθήκευσης αντί για μπουντουάρ, κομοδίνο με αποθηκευτικό χώρο, έπιπλο καθρέφτη με εσωτερικά συρτάρια, είναι μερικές έξυπνες ιδέες.

υπνοδωμάτιο
PLAISIO

Sentio Τραπεζάκι με Αποθηκευτικό Χώρο Olive

Τραπεζάκι για να ακουμπήσεις τον καφέ ή μήπως χώρος που θα βάλεις τα αγαπημένα σου λογοτεχνικά βιβλία; Δεν χρειάζεται να μπεις σε δίλημμα αφού το τραπεζάκι της Sentio κάνει και τα δύο. Διαστάσεις: 36x36x42.5 x41.2 εκ.
39,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ