ΦΥΤΑ

Μικρό μπαλκόνι: 6 εντυπωσιακά φυτά που θα αναδείξουν την ομορφιά του χώρου σου

Unsplash

Ρίχνοντας μία ματιά στην κατηγορία deco του Ladylike θα βρεις πολλά θέματά μας αφιερωμένα στο μικρό μπαλκόνι, το οποίο με τη σωστή διαχείριση του χώρου, μπορεί να μετατραπεί σε έναν επίγειο, καλοκαιρινό παράδεισο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο ευρύχωρα μπαλκόνια.

 

Τα πάντα, λοιπόν, έχουν να κάνουν με τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά που θα επιλέξεις για τη διακόσμηση του μικρού σου μπαλκονιού, αλλά και με τον τρόπο που θα τα τοποθετήσεις σε αυτό, ώστε να εκμεταλλευτείς πλήρως κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό. Εάν θες την προσωπική μου άποψη, βέβαια, το κερασάκι στην τούρτα είναι τα φυτά και οι πρασινάδες που θα δώσουν τη χρωματική ζωντάνια της φύσης, που είναι απαραίτητη σε κάθε εξωτερικό χώρο. Είναι η τελική πινελιά που θα αναδείξει τη διακόσμηση στο μικρό σου μπαλκόνι, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο.

Καμέλια σε Γλάστρα
PRAKTIKER

Καμέλια σε Γλάστρα

Διαστάσεις: 60-80 εκ.
10,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Καμέλια (Camelia sp.) είναι αειθαλής καλλωπιστικός θάμνος ή μικρό δέντρο, με καταγωγή από την Κίνα και Ιαπωνία.

Είναι φημισμένο για το άνθος του που θυμίζει τριαντάφυλλο, το οποίο βρίσκεται σε διάφορους χρωματισμούς όπως ροζ και λευκό, καθώς και για το εντυπωσιακό σκούρο πράσινο φύλλωμά του. Φτάνει μέγιστο ύψος τα 3 μέτρα και θα δώσει χρωματική ζωντάνια με τα χρωματιστά άνθη του στο μικρό μπαλκόνι σου.

Φυτά
PRAKTIKER

Κισσός Hedera Helix σε Γλάστρα

Διαστάσεις: 40-60 εκ.
15,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο Κισσός (Hedera helix) κατάγεται από την Ευρώπη και την Δυτική Ασία. Είναι αειθαλές αναρριχώμενο φυτό με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Τα φύλλα του είναι εναλλασσόμενα με μακρύ μίσχο, ωοειδή, τριγωνικά, ρομβοειδή, καρδιόσχημα. Ιδανικό φυτό για να καλύψεις τα κάγκελα στο μπαλκόνι σου.

Φυτά
IKEA

DYPSIS φυτό σε γλάστρα, Αρέκα

Διάμετρος της γλάστρας: 24 εκ. Ύψος του φυτού: 120 εκ.
39,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Αρέκα με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη και θα φέρει τα tropical vibes στο μικρό μπαλκόνι σου με την εξωτική ομορφιά της. Αυτός ο φοίνικας είναι ανθεκτικός στην ξηρασία, αλλά προτιμάει την υγρασία και έχει γρήγορη ανάπτυξη.

Η ορτανσία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φυτά που λατρεύουν τη ζέστη, απεχθάνονται την άμεση επαφή με ηλιακό φως, το οποίο έχει την τάση να δημιουργεί εγκαύματα στο φύλλωμά της. Επομένως, εάν το μικρό μπαλκόνι σου είναι σκιερό, βρήκες το must φυτό. Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις εδώ.

Φυτό Κουμ Κουάτ μίνι
ANTHEMION FLOWERS

Φυτό Κουμ Κουάτ μίνι

Ύψος φυτού: 32εκ./12.5" σε κεραμικό γλαστράκι.
35,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Οι πορτοκαλί καρποί θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο μικρό μπαλκόνι σου, τόσο με το υπέροχο χρώμα τους, όσο και με το άρωμά τους.

Φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Ελιά

Περίπου Ύψος: 100-110 εκ. (39"-43") Διάμετρος 65 εκ. (25.5")
70,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα της ελιάς, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ανθεκτικότερα φυτά, είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη. Όλη η ιστορία σε μια όμορφη γλάστρα για το μικρό σου μπαλκόνι.