ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Μία γιαγιά 104 χρόνων βγαίνει νικήτρια από τη μάχη με τον κορονοϊό

Η Ada Zanusso είναι μια γιαγιά 104 χρόνων που πριν από μερικές εβδομάδες προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Σήμερα, έχει αναρρώσει και πλέον καταγράφεται ως ο γηραιότερος άνθρωπος που επέζησε από τον νέο ιό. Και σίγουρα αυτή είναι μία από τις πιο όμορφες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Την ώρα που οι θάνατοι από τον κορονοϊό αυξάνονται συνεχώς σε ολόκληρο τον πλανήτη, η ανάγκη μας για όμορφες ειδήσεις γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Αυτή τη φορά το νεό έρχεται από την Ιταλία και μάς κάνει να χαμογελάμε. Η Ada Zanusso είναι μία γιαγιά 104 χρόνων που νίκησε τον κορονοϊό.

Γεννημένη το 1916. η Ada Zanusso έχει επιζήσει από τον Α’  και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα κλήθηκε να δώσει μία από τις πιο δύσκολες μάχες στη ζωή της. Η Ada Zanusso τα κατάφερε και αυτή τη φορά. Και καταγράφεται ως ο γηραιότερος άνθρωπος που επέζησε από την πανδημία. Την είδηση μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και η δημοσιογράφος Floriana Rullo.

Η γιαγιά 104 χρόνων νίκησε τον κορονοϊό και ο γιος της μιλάει για αυτό

Η Ada Zanusso κόλλησε κορονοϊό στο γηροκομείο Residence Maria Grazia που βρίσκεται στην πόλη Λεσόνα, στην επαρχία Biella. Η 104χρονη γιαγιά βρίσκεται εκεί από επιλογή, όπως υπογραμμίζει ο γιος της στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα. Το γηροκομείο μετρά ήδη 21 θύματα από πνευμονία, τα 9 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Ο γιος της Giampietro Brisotto μίλησε για τη μητέρα του και την περιπέτειά της. «Θεραπεύτηκε από θαύμα. Είναι μια γυναίκα δυνατή και θαρραλέα. Τη βοήθησε αναμφίβολα η πίστη της και η συνήθειά της να βρίσκεται πάντα έξω για να παίρνει καθαρό αέρα. Ακόμα και για να φροντίσει απλώς τον κήπο».