ΜΑΛΛΙΑ

Παππούς 92 χρόνων βάφει τα μαλλιά της συζύγου του. Η πιο τρυφερή φωτογραφία του κόσμου όλου

Facebook/Yael Shapira Avraham

Ας είμαστε ειλικρινείς. Καραντίνα και βαμμένα μαλλιά σημαίνει ρίζα που κατεβαίνει. Κι αν δεν θέλεις να σε ξαναθυμηθείς (και να σε ξαναθυμηθούν και οι άλλοι με το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σου), τότε έχουν περάσει από το μυαλό σου πολλά σενάρια.

 

Από τα ειδικά sprays με χρώμα που καλύπτουν τη ρίζα που κατέβηκε (ακόμη και τα λευκά) με ένα ψέκασμα, όπως το το Magic Retouch Spray από τη L’ Oréal Paris ή τα concealers σε μορφή πούδρας (όπως αυτό από τη Wella Professionals) που προσφέρουν μία προσωρινή λύση ανάμεσα στις βαφές στο κομμωτήριο μέχρι μερικά έξυπνα tips- tricks που μπορείς να ακολουθήσεις και όχι μόνο δεν στοιχίζουν τίποτα, αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νεσεσέρ σου. Όλα αυτά αν δεν θέλεις ή δεν ξέρεις να βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι με τις ειδικές DIY βαφές μαλλιών των αγαπημένων σου hair brands. Εκτός κι αν έχεις τον expert ή τον πολύ καλά εκπαιδευμένο άνθρωπο- κλειδί στο σπίτι σου.

Προς τι όλη αυτή η εισαγωγή; Πριν λίγες μέρες, ο χρήστης Yael Shapira Avraham δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook όπου ένας 92χρονος άνδρας βάφει με περισσή συγκέντρωση τα μαλλιά της συζύγου του στην κουζίνα.

92χρονών- σε καραντίνα- εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας- στην κουζίνα του σπιτιού- πάνω από το κεφάλι της γυναίκας του- με τη δέουσα προσοχή και το χτενάκι της βαφής ανά χείρας. Η σύζυγος φοράει πετσετούλα γύρω από τους ώμους -όπως αρμόζει- στερεωμένη με μανταλάκι παρακαλώ, καθισμένη σε αμαξίδιο, ενώ κρατάει τον καθρέφτη βλέποντας ενθουσιασμένη(;) το αποτέλεσμα.

Η ρίζα έχει κατέβει αρκετά, όμως, ο «κομμωτής» της είναι πολύ καλός. Με ευλαβική αφοσίωση είναι σκυμμένος πάνω από το κεφάλι της, καλύπτοντας προσεκτικά τα λευκά της με τη βαφή. Και οι δύο ήρεμοι. Στο σπίτι τους. Ασφαλείς αλλά μαζί πάνω από όλα. Η πιο τρυφερή φωτογραφία της ημέρας. Λιώσε με την ησυχία σου.

Η φωτογραφία που έγινε viral:

«Αυτοί είναι οι παππούδες μου 92 ετών (μπορούμε να είμαστε υγιείς). Ο παππούς μου -σε κάθε περίπτωση- ανησυχεί αν η γιαγιά μου νιώθει καλά περιποιημένη. Δεν βλέπετε τέτοια πράγματα κάθε μέρα» έγραψε η εγγονή τους Yael Shapira Avraham κάτω από τη φωτογραφία, η οποία αμέσως, όπως καταλαβαίνεις, έγινε viral στα social media.

Μαζί. Στο σπίτι τους. 92 ετών. Νοιάξιμο που δεν υπακούει σε «πρέπει» και «γιατί». Καθαρό, πηγαίο, μακριά από την επιτήδευση και κάθε δόση υποκρισίας ή αυτοπροβολής. Μοναδικό. Πηγή έμπνευσης με διάρκεια, που κάθε μέρα ενισχύεται ακόμη πιο πολύ. Αληθινή Αγάπη. Η πιο τρυφερή φωτογραφία του κόσμου όλου.