ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Η κίνηση του Βασίλη έφερε ένα από τα φαβορί στον τάκο και το Twitter στα «κάγκελα»

Star

«Για εμένα δεν πρέπει ακόμα να φύγεις από τον διαγωνισμό. Θεωρώ ότι μόνο εσύ δε φταις. Δεν πήρες πόντο όπως κι εγώ, αλλά βλέπω ότι στοχευμένα βγήκες εσύ προτεινόμενος. Η κάρτα δική σου κι αν φύγω από τον διαγωνισμό να με θυμάσαι». Με αυτά τα λόγια και δάκρυα στα μάτια, η Φανή είχε σώσει τον Βασίλη Μπόλο στο MasterChef στα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν ο Δημήτρης τον είχε υποδείξει ως υποψήφιο. Μία φίλια ίσως άνθιζε εκείνη τη στιγμή στο φετινό MasterChef.

«Αυτό μου είπε η συνείδησή μου να κάνω κι αυτό έκανα. Χρησιμοποίησα την κάρτα γιατί θεώρησα πολύ άδικο τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Δημήτρης κι εμένα και τον Βασίλη. Πέτυχε αυτό που ήθελε με εμένα και δεν ήθελα να τον αφήσω να πετύχει το ίδιο και με τον Βασίλη», πρόσθετε η Φανή στην κάμερα της παραγωγής του MasterChef. Κάπως έτσι η Φανή πέρασε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ως σύμμαχος του Βασίλη. Ως η συνυποψήφιά του που αν είχε κι εκείνος την ευκαιρία θα ευνοούσε. Κι ύστερα ήρθε η δοκιμασία με τον ανανά στο reality μαγειρικής του Star και τα ανέτρεψε όλα.

Οι υποψήφιοι μάγειρες του MasterChef ξεκίνησαν την εβδομάδα τους τη Δευτέρα 14 Μαρτίου με Mystery Box και ακολούθως Τεστ Δημιουργικότητας. Νικητής του Mystery Box αναδείχθηκε ο Βασίλης Μπόλος που είχε το καλύτερο πιάτο της πρώτης δοκιμασίας της εβδομάδας. Εκείνος λοιπόν επιφορτίστηκε με το καθήκον να ορίσει τους χρόνους (60 ή 40 λεπτά) και τη μορφή του υλικού (φρέσκο ή αποξηραμένο ανανά) που θα χρησιμοποιούσαν οι συμπαίκτες του στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Στο μυαλό του, ο Βασίλης Μπόλος, είχε αποφασίσει να δυσκολέψει όσους συμπαίκτες του στο MasterChef καλούνταν να δημιουργήσουν ένα πιάτο με αποξηραμένο ανανά και 40 λεπτά στη διάθεσή τους. Τελικά όμως δυσκολεύτηκαν πολλοί περισσότεροι και πολύ περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζε.

Ανάμεσα σε εκείνους που πήραν 40 λεπτά κι αποξηραμένο ανανά ήταν και η Φανή, που εντυπωσιάστηκε από την κίνησή του. Εκείνη είχε «σώσει» τον Βασίλη Μπόλο στο παρελθόν κι εκείνος δεν ανταπέδωσε την εύνοια. «Θέλω να τη δυσκολέψω και να της δείξω ένα μήνυμα για αυτό που είχε κάνει την προηγούμενη φορά. Μας άδειασε, είχε την ευκαιρία να έρθει στην ομάδα μας και είπε “όχι”. Αλλά από την άλλη πιστεύω ότι θα σκεφτεί να κάνει κάτι ωραίο, δεν πιστεύω ότι θα βγει στον τάκο», είπε ο Βασίλης Μπόλος στην κάμερα της παραγωγής του MasterChef.

«”Σου ορκίζομαι στον πατέρα μου. Το έκανα για να σε βοηθήσω”, μου είπε ο Βασίλης. Απλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Αν εμένα μου έκανε αυτό για να με βοηθήσει στον Μπόμπαινα που έκανε το ίδιο τι θα έλεγε; Νιώθω ότι με περνάει για ηλίθια. Του είπα άσε με στην ησυχία μου. Δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές», ήταν το σχόλιο της Φανής στην κάμερα του MasterChef.

Όποιες κι αν ήταν οι προβλέψεις του Βασίλη για την Φανή, δεν βγήκαν τελικά αληθινές. Ο ανανάς στο πιάτο της ήταν «ανύπαρκτος», σύμφωνα με τους Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Σωτήρη Κοντιζά και Πάνο Ιωαννίδη και οι κριτές της είπαν: «Είναι η χειρότερη προσπάθειά σου μέχρι σήμερα».

Η Φανή βρέθηκε ανάμεσα στους 6 υποψηφίους προς αποχώρηση από το MasterChef κι ο Βασίλης κοιτούσε τις εξελίξεις από τον εξώστη. «Ό,τι έχω κάνει, το έχω μετανιώσει πάρα πολύ. Το ότι είναι στον τάκο η Φανή είναι εξαιτίας μου. Κόντεψα να δακρύσω από τα νεύρα μου», είπε ο Βασίλης Μπόλος.

Τα νεύρα βέβαια είχαν επεκταθεί και στο Twitter, οι χρήστες του οποίου ένιωσαν πραγματική έκπληξη με την απόφαση του Βασίλη να μην προστατεύσει με όποιον τρόπο μπορεί τη Φανή στο φετινό MasterChef.

Τελικά νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας του MasterChef κρίθηκε ο Γιάννος, ενώ οι υποψήφιοι για αποχώρηση είναι πλέον η Καλλιόπη, η Φανή, ο Μάριος, ο Παναγιώτης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βαλέχας.