NETFLIX

Living with yourself: Η σειρά του Netflix που σε κάνει να αναρωτιέσαι για τον άλλο σου εαυτό

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Paul Rudd. Ο άνθρωπος που έπαιζε πάντα τους δεύτερους κωμικούς ρόλους και είχε αυτό το γλυκό baby face που σε έκανε να τον εμπιστευτείς τυφλά. Η καριέρα του απογειώθηκε όταν υποδύθηκε τον Mike, το μεγάλο έρωτα της Phoebe στα «Φιλαράκια» και έκτοτε έχει κάνει διάφορες δουλειές, αλλά πάντα με τη στάμπα του Mike, χωρίς να κάνει κάτι πραγματικά αξιομνημόνευτο (εντάξει ίσως τον Ant-Man για τους φανατικούς της Marvel). Αλλά ευτυχώς υπάρχει και το Netflix.

 

Μέχρι σήμερα, που έδειξε ένα άλλο υποκριτικό πρόσωπο και πρωταγωνίστησε σε μία σειρά που, αν μη τι άλλο, σου εξάπτει την περιέργεια από το τρέιλερ. Στο “Living with Yourself”, o Miles Elliot είναι ένας τύπος που δουλεύει σε διαφημιστική και είναι παντρεμένος με μία ζόρικη Αγγλίδα σε σπίτι στα προάστια. Έχει κουραστεί ξεκάθαρα με τη ρουτίνα στη ζωή του και δε βρίσκει πλέον κανένα απολύτως νόημα. Φυτοζωεί σαν να λέμε. Μέχρι που εμφανίζεται ένας συνάδελφος, που τον στέλνει σε ένα σπα που σου ανανεώνει το DNA.

Δες κι αυτό: 20 σειρές που θα σε βοηθήσουν να πλαντάξεις σαν άνθρωπος

Ο ίδιος ο τίτλος προδίδει ότι ο Miles βγαίνει από το σπα με έναν κλώνο που είναι όλα αυτά που θα ήθελε να γίνει. Δυναμικός, αισιόδοξος, φλερτάρει τη γυναίκα του και είναι σούπερ αποδοτικός στη δουλειά. Όλα καλά μέχρι που ξεκινούν οι αντιζηλίες (σκέψου έναν κλώνο να χορεύει σφιχτά με τη γυναίκα σου) και η μόνιμη υπενθύμιση για όλα αυτά που (τελικά) δεν μπορείς να γίνεις. Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

 

Αντικειμενικά, ξέρεις ότι θα δεις μία σειρά επιστημονικής φαντασίας που είναι λίγο κωμωδία, λίγο δράμα και λίγο υπαρξιακή κρίση. Αν και περίμενα ότι θα είναι εντελώς αδιάφορη γιατί, εντάξει, τι να μας πει ο Mike από τα Φιλαράκια, καταλήγει να έχει γρήγορο ρυθμό, πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία από το ζεύγος Jonathan Dayton και Valerie Faris, και σχετικά μέτριο σενάριο από τον Timothy Greenberg.

Αυτό που σου κρατά το ενδιαφέρον είναι το μόνιμο μπρος πίσω στις σκηνές, για να σου δείξει τις μεμονωμένες αντιδράσεις των δύο εαυτών του Miles αλλά και το ότι κάθε επεισόδιο διαρκεί γύρω στο μισάωρο. Είδα επιτέλους τον Paul Rudd με άλλα μάτια και, όσο περίεργο και αν φαίνεται, σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι για το αν θα ήθελες να είσαι κάτι άλλο. Ο Miles πεθαίνει να γίνει πιο αισιόδοξος και ζωντανός αλλά δεν αντέχει τον εαυτό του (κλώνο δηλαδή) όταν τον βλέπει όπως θα ήθελε. Είναι αυτή η κωμική σειρά που σε προβληματίζει, αλλά όχι τόσο ώστε να σου χαλάσει την Κυριακή και να την κάνει πιο καταθλιπτική από ό,τι είναι.

Θα υπάρξει και δεύτερο season, αν βασιστούμε στο πώς τελειώνει ο πρώτος κύκλος, πράγμα που δεν ξέρω αν θα αποδώσει, ειδικά αν σκεφτείς ότι ήδη η σειρά δεν ενθουσίασε το κοινό. Απογοητεύτηκα κάπως από το τελευταίο επεισόδιο και για το πώς θα συνεχίσει (μάλλον) αλλά έτσι προκατειλημμένη ήμουν με τον Mike από τα Φιλαράκια και τελικά έκανα λάθος. Θα βρεις τη σειρά στο Netflix.

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP