ΣΙΝΕΜΑ

Lion King: Η Disney ετοιμάζει το δεύτερο μέρος για την παιδική ηλικία του Μουφάσα. Χαρτομάντιλα τσεκ

Πριν από έναν χρόνο, περνούσαμε από τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δούμε το πολυαναμενόμενο Lion King του Jon Favreau σε μορφή CGI. Το αποτέλεσμα δίχασε τους fans, αλλά αν το δεις νοσταλγικά, δεν γίνεται να μην συγκινηθείς και να μην θυμηθείς τη νιότη σου.

Η δεύτερη ταινία είναι γεγονός και για τα καλά νέα μίλησε ο σκηνοθέτης Barry Jenkins, που κλήθηκε να αναλάβει το νέο “Lion King” και τον ξέρουμε από τις ταινίες “Moonlight” και “If Beale Street Could Talk”.

«Βοηθώντας την αδερφή μου να μεγαλώσει δύο μικρά αγόρια στα 90s, μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες. Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία από την Disney να δειυρύνω αυτό το υπέροχο παραμύθι και την κληρονομιά μέσα από την παράδοση και της ψυχές της αφρικανικής διασποράς. Μόλις πραγματοποιήθηκε ένα όνειρό μου», δήλωσε ο Jenkins, ενώ τα καλά νέα μοιράστηκε- με έμμεσο τρόπο-, η συνεργάτης και σύντροφός του στο Twitter, Lulu Wang.

Invision/AP / Jordan Strauss

Χωρίς να γράψει κάτι, έδειξε τον σκύλο της σε βίντεο, με μουσική υπόκρουση Lion King και μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές όπου ο Ραφίκι σηκώνει τον μικρό Σίμπα μπροστά σε όλο το ζωικό βασίλειο. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία προβολής ή αν θα υπάρξει το ίδιο cast. Ελπίζουμε όμως στην επιστροφή των: Donald Glover (Simba), Beyonce Knowles (Nala), Billy Eichner (Timon), Seth Rogen (Pumba) και James Earl Jones ως Mufasa σε όλα τα Lion King.

Οι διάφορες πηγές λένε ότι η νέα ταινία θα επικεντρωθεί περισσότερο στο παρελθόν του Mufasa, τον πατέρα του Simba που πέθανε και διαμόρφωσε τον πυρήνα αυτής της ιστορίας. Ο σεναριογράφος Jeff Nathanson θα είναι ο σεναριογράφος και αυτού του Lion King.