ΜΟΥΣΙΚΗ

Lady Gaga: Το ντουέτο με την Ariana Grande και το dance album που τη συμφιλιώνει με το παρελθόν της

Το πολυαναμενόμενο album της Lady Gaga, “Chromatica” θα βρίσκεται ανάμεσά μας στις 29 Μαΐου. Λίγο αργότερα από το προκαθορισμένο, εφόσον οι εξελίξεις της πανδημίας την πρόλαβαν και 4 χρόνια μετά τον τελευταίο της δίσκο, “Joanne”.

Αν έχεις πεθυμήσει τη Lady Gaga της αρχής, με τραγούδια όπως το “Just Dance” και θέλεις να πιεις το καλοκαιρινό σου κοκτειλάκι με μουσικό background από Gaga, το “Chromatica” θα μιλήσει στην καρδιά σου. Σε αντίθεση όμως με τη fun μουσική, οι στίχοι έχουν πολύ μεγάλο νόημα και μέσα από αυτούς, απευθύνεται στον ίδιο της τον εαυτό.

«Νομίζω ότι η αρχή του album συμβολίζει πραγματικά αυτό εγώ ονομάζω ταξίδι προς τη θεραπεία. Και αυτό που ελπίζω ότι θα είναι έμπνευση για τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία μέσα από τη χαρά και τον χορό. Και για μένα, αυτό είναι ριζική αποδοχή. Για παράδειγμα, ξέρω ότι έχω θέματα με την ψυχική μου υγεία και ξέρω ότι με κάνουν συχνά δυσλειτουργική. Αλλά αποδέχομαι ότι είναι μία πραγματικότητα», είπε η Lady Gaga.

Και συνεχίζει με περισσότερες αποκαλύψεις για το παρελθόν. «Συγχωρώ τον εαυτό μου για όλους τους τρόπους με τους οποίους τον τιμώρησα. Έχω μιλήσει και παλιότερα για τους αυτοτραυματισμούς και για το ότι είναι μία μη υγιής μαζοχιστική τάση. Αν ακούτε αυτό το album και υποφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο, αυτό σημαίνει ότι είστε άνθρωποι, και όχι διαλυμένοι. Είναι κομμάτια της ζωής σας που σας γειώνουν», απευθύνθηκε στους θαυμαστές της.

Η συνεργασία με την Ariana Grande

Ας ξεκινήσουμε με το ότι πρόκειται για ένα dance κομμάτι που μας θυμίζει την παλιά Lady Gaga και θα μπει σίγουρα στα καλοκαιρινά hits που δεν θα βαρεθούμε να ακούμε. Το “Rain On Me”, ωστόσο, αφορά στη σχέση της με το αλκοόλ ενώ δεν βλέπει την Ariana Grande ως μια απλή συνεργάτιδα. «Εφόσον εγώ δεν είχαν μία γυναίκα μέντορα στην αρχή της καριέρας μου, ένιωσα την ανάγκη να την πάρω αγκαλιά και να της πω ότι μπορεί να είναι ο εαυτός της και δεν χρειάζεται να ακολουθεί κανένα πολιτιστικό στερεότυπο. Της είπα ότι μπορεί να απελευθερωθεί από τα δεσμά της.

Το τραγούδι της Lady Gaga για τη σεξουαλική κακοποίηση

«Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον μουσικό παραγωγό μου. Το τραγούδι “Free Woman” έχει να κάνει με την ντροπή που νιώθει κάποιος που έχει επιβιώσει και καταφέρνει να ελευθερώσει τον εαυτό του από αυτό το συναίσθημα. Είναι αυτοβιογραφικό.

Το τραγούδι με τον Elton John

«Ο Elton πάντα μου έβαζε προκλήσεις για να φροντίζω την τέχνη αλλά και τον εαυτό μου.Είναι μοναδικά ιδιαίτερος. Με έχει σπρώξει στο να είμαι αυθεντική και να κάνω καλές πράξεις. Ο καλλιτέχνης εμφανίζεται στο τραγούδι της “SINE From Above”. Λίγες μέρες μόνο έμειναν μέχρι να ακούσουμε το αυτοβιογραφικό album Chromatica.