ΣΠΙΤΙ

Κουβέρτες, παπλώματα, παπλωματοθήκες: Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένεις; Οι ειδικοί απαντούν

Unsplash

Η καθαριότητα και η διατήρηση της υγιεινής στο σπίτι, είναι δύο ζητήματα που σε απασχολούν ανά διαστήματα. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου; Ποσό συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου; Τις απαντήσεις τις βρίσκεις κάνοντας κλικ στα αντίστοιχα links.

Τώρα που είναι χειμώνας, βέβαια, προκύπτει ακόμα μια απορία σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις κουβέρτες και τα παπλώματά σου. Αυτά τα -σωτήρια για τη ζεστασιά σου- λευκά είδη έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του κρεβατιού σου, δημιουργώντας το απόλυτο coziness και το ζεστό περιβάλλον που αναζητάς τις κρύες μέρες.

Καθώς, λοιπόν, χαζεύεις στο κινητό σου «χωμένη» κάτω από τις ζεστές στρώσεις υφασμάτων, κάνε scroll παρακάτω για να μάθεις πότε έρχεται η ώρα να μπουν στο πλυντήριο. Οι επαγγελματίες καθαρισμού Jennifer Roland και Lori Williamson έδωσαν τις απαντήσεις τους στο Southern Living.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις κουβέρτες, παπλώματα και παπλωματοθήκες;

Παρόλο που τα παρακάτω tips είναι αρκετά τυπικά και αφορούν ένα μεγάλο εύρος κουβερτών και παπλωμάτων, η Jennifer Roland επισημαίνει ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που καθορίζουν τη συχνότητα με την οποία πρέπει να τα πλένεις.

Εκτός από το πόσο συχνά χρησιμοποιείς μια κουβέρτα, παράγοντες όπως το αν έχεις κατοικίδια, αν ιδρώνεις εύκολα και αν έχεις κάποια αλλεργία, παίζουν τον ρόλο τους. Είναι, δηλαδή, παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τη συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένονται τα κλινοσκεπάσματα.

Κάθε πότε, λοιπόν, πρέπει να τα πλένεις; Η Jennifer Roland λέει ότι οι κουβέρτες που βρίσκονται ανάμεσα στα σεντόνια και δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, μπορούν να πλένονται κάθε μήνα. Από την άλλη, τα παπλώματα και οι παπλωματοθήκες θα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες.

Για τις κουβέρτες που έχεις στον καναπέ, η Lori Williamson συμβουλεύει να τις πλένεις κάθε μήνα ή κάθε δεύτερο μήνα. Ωστόσο, εάν είσαι άρρωστη, καλύτερα να τη βάλεις στο πλυντήριο την αμέσως επόμενη μέρα. Εάν πάλι σου αρέσει να μασουλάς, καθώς κάνεις ζάπινγκ ή βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία, καλό είναι να τσεκάρεις τις κουβέρτες για τυχόν λεκέδες.

Όσο για τα ριχτάρια που διακοσμούν έπιπλα, τα οποία δεν προορίζονται για καθημερινή χρήση, η Lori Williamson συμβουλεύει να τα πλένεις μία ή δύο φορές το χρόνο.