ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O κορονοϊός σταματά και τα γυρίσματα του MasterChef

Instagram.com/masterchefgr

#ΜένουμεΣπίτι και ξέρουμε ότι προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας δεν πρέπει να δούμε κανέναν. Ούτε φίλο, ούτε συγγενή. Αλλά είχαμε τουλάχιστον την παρηγοριά ότι βλέπουμε τον Σωτήρη (Κοντιζά), τον Λεωνίδα (Κουτσόπουλο) και τον Πάνο (Ιωαννίδη). Τους βλέπαμε στην τηλεόραση και την ώρα του MasterChef τα βράδια μας είχαν μια επίφαση κανονικότητας στο σαλόνι του σπιτιού μας. Αλλά τώρα, τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρεάζουν και την παραγωγή του reality μαγειρικής. Η υγεία και η προστασία της είναι πάνω απ’ όλα κι έτσι τα γυρίσματα του MasterChef σταματούν.

Σε ανακοίνωση που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες ο σταθμός με τις αλλαγές στον προγραμματισμό του καναλιού λόγω του κορονοϊού, αναφέρονται τα εξής, για το πώς επηρέασε το MasterChef η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Τα επεισόδια του MasterChef 4, που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από το Star, έχουν γυριστεί, αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, πριν την παγκόσμια διασπορά του COVID-19 και σε κάθε περίπτωση, πολύ πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας.

Τα γυρίσματα του διαγωνισμού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Η παραγωγή της εκπομπής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τα γυρίσματα, για την προστασία τόσο των διαγωνιζομένων, όσο και των εργαζόμενων στο πλατό αλλά και στο σπίτι του MasterChef 4.

Η μείωση της εβδομαδιαίας προβολής επεισοδίων, έχει να κάνει αποκλειστικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων και την προστασία των εργαζομένων. Η παραγωγή έχει μειώσει τις βάρδιες postproduction, ενώ παράλληλα, σημαντικός αριθμός συνεργατών εργάζεται από το σπίτι.

Για όλους αυτούς τους πρακτικούς λόγους, οι εργασίες επεξεργασίας των επεισοδίων, όπως script, μοντάζ, γραφικά, sounddesign, colorcorrection, κλπ. γίνονται με καθυστερήσεις. Με όλα τα παραπάνω δεδομένα και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, θα προβάλλονται πλέον τρία επεισόδια MasterChef 4 την εβδομάδα (Δευτέρα έως Τετάρτη στις 21:00)».

Stop στα γυρίσματα του MasterChef

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Star μας επιβεβαίωσαν ότι τα γυρίσματα του MasterChef έχουν σταματήσει, καθώς το πρόγραμμα βρίσκεται λίγο πριν το τέλος του. Τα γυρίσματα που απομένουν για την ανάδειξη του νικητή του MasterChef 4 θα ολοκληρωθούν, λοιπόν, όταν επιτραπεί κάτι τέτοιο εκ των συνθηκών. Τα γυρίσματα της εκπομπής είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν αρκετά ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα προτού ο κορονοϊός αλλάξει και το τηλεοπτικό τοπίο. Προς το παρόν στα επεισόδια που παρακολουθούμε στη μικρή οθόνη έχουν μένει 14 παίκτες οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο του MasterChef της Ελλάδας στον φετινό κύκλο του reality μαγειρικής.

Το Star είναι ένα από τα λίγα τηλεοπτικά κανάλια που συνεχίζει να μεταδίδει ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές, αυτή τη δύσκολη περίοδο. Χθες επέστρεψαν στον «αέρα» του σταθμού οι παρουσιαστές της εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου» και οι συνεργάτες τους, αφού ο Κρατερός Κατσούλης εξετάστηκε για κορονοϊό και βρέθηκε αρνητικός.