LIFE

Ενεργειακοί κρύσταλλοι & ζώδια: Ποιον να επιλέξεις για ισορροπία στη ζωή σου, ανάλογα με το ζώδιό σου

Pexels

Η ιδέα της χρήσης ενεργειακών κρυστάλλων για το μπουστάρισμα της πνευματικής ευεξίας δεν είναι νέα. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα αναδεικνύεται σε κυρίαρχη τάση της εποχής και υιοθετείται από celebrities όπως η Miranda Kerr και η Bella Hadid.

Οι άνθρωποι που είναι fan της κρυσταλλοθεραπείας, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι οι κρύσταλλοι αυξάνουν τη θετική ενέργεια και πετυχαίνουν τη σύνδεση του εσωτερικού με τον εξωτερικό μας κόσμου.

«Η αστρολογία βοηθά στο να κατανοήσουμε βαθύτερα για το ποιοι είμαστε, ρίχνοντας φως στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας», λέει η αστρολόγος Kate Feder του Basic Girl Astrology. «Κάθε κρύσταλλος έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες που ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες κάθε ζωδίου».

ενεργεαικοί κρύσταλλοι Unsplash

Θεραπευτικοί κρύσταλλοι & ζώδια

Είτε είσαι ένας αποφασιστικός Αιγόκερως που θέλει να φέρει στη ζωή του  περισσότερα θετικά συναισθήματα, είτε ένας Κριός που χρειάζεται έναν κρύσταλλο για να κατευνάσει τα έντονα συναισθήματά του, η Cristina Rodenbeck, ιδρύτρια του Manipura Wellness Practice και πιστοποιημένη επαγγελματίας κρυσταλλικής θεραπείας στο Integrated Medicine, επέλεξε 12 θεραπευτικούς κρυστάλλους που ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο. Παρακάτω, λοιπόν, μαθαίνεις από πρώτο χέρι ποιος ενεργειακός κρύσταλλος είναι περισσότερο ευεργετικός για το ζώδιό σου και τις ανάγκες σου.

Κριός: Καρνεόλη

Ως πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, η παρουσία του Κριού σηματοδοτεί πάντα κάτι ενεργειακό και ταυτόχρονα ταραχώδες. Ο Κριός είναι παθιασμένος, με κίνητρο και αυτοπεποίθηση και χαρακτηρίζεται από την αμείλικτη αποφασιστικότητά του. Κυβερνάται από τον πλανήτη Άρη, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον πόλεμο, την επιθετικότητα και τη σύγκρουση.

Η καρνεόλη λειτουργεί ως γειωτικός παράγοντας και εξισορροπεί τις ψυχικές εντάσεις και την έντονη ιδιοσυγκρασία του Κριού. Θεωρείται το κρύσταλλο της γης, είναι σύμβολο της δύναμης και της ομορφιάς του πλανήτη μας.

Θεραπευτικός κρύσταλλος για Ταύρους: Ροζ Χαλαζίας

Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης, του ρομαντισμού, της έλξης, της ομορφιάς και της ευγνωμοσύνης. Ο Ροζ Χαλαζίας ενισχύει αυτές τις ιδιότητες της Αφροδίτης που επηρεάζουν τον Ταύρο, βοηθώντας τον να δίνει αγάπη και να δείχνει καλοσύνη και συμπόνια στη ζωή του.

Γνωστός ως Κρύσταλλος της Άνευ Όρων Αγάπης, ο ροζ χαλαζίας είναι το κρύσταλλο της καρδιάς. Η απαλή ροζ απόχρωσή του αποπνέει ενέργεια καλοσύνης, συμπόνιας, ειρήνης, τρυφερότητας, θεραπείας και άνεσης.

Δίδυμοι: Καλλαΐτης/Τιρκουάζ

Ο Δίδυμος κυβερνάται από τον Ερμή. Τον πλανήτη που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, τη γραφή και την κίνηση. Ο καλλαΐτης γνωστός και ως τιρκουάζ, μετράει χρόνια ιστορίας στην κρυσταλλοθεραπεία. Το τιρκουάζ βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία.

Καρκίνος: Φεγγαρόπετρα

Κυβερνούμενος από το φεγγάρι, ο Καρκίνος καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από τα συναισθήματα και την καρδιά του. Οι φάσεις του σεληνιακού κύκλου είναι σημαντικές για τους Καρκίνους, καθώς επηρεάζουν τα συναισθηματικά τους μοτίβα, τα οποία είναι πέρα ​​από τον έλεγχό τους.

Η φεγγαρόπετρα είναι τόσο αρχαία όσο και η ίδια η σελήνη και είναι γνωστή για την ικανότητά της να εξισορροπεί τα συναισθήματα και να εντείνει τη σαφήνεια και την καθαρότητα, γενικότερα. Ειδικότερα, βοηθά τον Καρκίνο να είναι πιο ανοιχτός και να έρχεται σε επαφή με τα εσωτερικά του συναισθήματα.

Λέων: Κιτρίνης

Ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο. Ο Λέων είναι ζώδιο της φωτιάς, κάτι που εξηγεί το έντονο πάθος του και την έντονη προσωπικότητά του σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια.

Ο κιτρίνης εκπροσωπεί τον πλανήτη Ήλιο και όπως ο τελευταίος, εκπέμπει ζεστασιά, παρηγοριά, ενδυνάμωση και αναζωογονητική ενέργεια. Επομένως, αυτός ο κρύσταλλος ταιριάζει με την ενέργεια και την ιδιοσυγκρασία του Λέοντα, ενισχύοντας τη ζεστασιά και τη γενναιοδωρία τους και φέρνοντας τη θετικότητα και τη χαρά στη ζωή τους.

Παρθένος: Αμαζονίτης

Οι Παρθένοι θα προσέξουν και την παραμικρή λεπτομέρεια γύρω τους, ενώ η οργάνωση και η πρακτικότητα χαρακτηρίζουν κάθε πτυχή της ζωής τους. Ο κυβερνήτης Ερμής τους προικίζει με δεξιότητες στον λόγο και τη γραφή, ενώ παράλληλα έχουν ανεπτυγμένες δεξιότητες και σε όλες τις υπόλοιπες μορφές επικοινωνίας.

Ο αμαζονίτης με τις εντυπωσιακές μπλε και πράσινες αποχρώσεις του είναι μια δροσιστική με καταπραϋντικές ιδιότητες πέτρα που βοηθάει την προσωπική έκφραση με ευγενικό τρόπο. Οι Παρθένοι είναι σκληροί κριτές του εαυτού τους και θέτουν υψηλά standars στα οποία είναι δύσκολο να ανταποκριθούν. Ο Αμαζονίτης, όντας ένας λίθος που ενθαρρύνει την ευγένεια και την καλλιέργεια του αυτοσεβασμού, βοηθά τους Παρθένους να βρουν την απαραίτητη ισορροπία.

Θεραπευτικός κρύσταλλος για Ζυγούς: Ροζ Τουρμαλίνη

Οι Ζυγοί, το ζώδιο που κυβερνάται από την Αφροδίτη (τον πλανήτη της αγάπης, του ρομαντισμού, της έλξης, της ομορφιάς και της ευγνωμοσύνης), αγαπούν την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή τους. Φροντίζουν έτσι ώστε το περιβάλλον στο οποίο ζουν να είναι όμορφο και τακτοποιημένο.

Και επειδή οι Ζυγοί κρύβουν έναν βαθμό ανασφάλειας, η ροζ τουρμαλίνη έρχεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των ανασφαλειών και της συνακόλουθης σύγχυσης και αντικαθιστά αυτά τα αρνητικά συναισθήματα με ζωντάνια, εξωστρέφεια, αγάπη και χαρά. Από την οικογένεια της τουρμαλίνης, η ροζ τουρμαλίνη έχει την ιδιότητα της προστατευτικής πέτρας που καθαρίζει την ενέργεια.

Σκορπιός: Ρουμπίνι

Οι Σκορπιοί είναι γνωστή για τον έντονο, ευφάνταστο, παθιασμένο και διεκδικητικό χαρακτήρα τους. Το ζώδιο κυβερνάται από τον Πλούτωνα. Τον πλανήτη της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης.

Το ρουμπίνι είναι ο κύριος πολύτιμος λίθος για εκείνους. Είναι ένας υπέροχος πολύτιμος λίθος για ενδυνάμωση, θάρρος και κίνητρο, ιδιαίτερα όταν οι Σκορπιοί αισθάνονται αμφιβολίες, καχύποπτες ή ανέμπνευστοι. Το ρουμπίνι, ως πέτρα του τσάκρα του ομφαλού, βοηθά στη χρήση των δημιουργικών δυνάμεων σε όλες τις πτυχές της ύπαρξής μας, ενθαρρύνοντας το πάθος και τη διάθεση για ζωή.

Τοξότης: Σοδάλιθος

Γνωστός για το ότι την επιθυμία του να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα, ο Τοξότης είναι ένας από τους μεγαλύτερους travel lovers του ζωδιακού. Το ελεύθερο πνεύμα και η φιλοσοφική τους ματιά στα πάντα γύρω τους, τους παρακινούν να περιπλανηθούν σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας το νόημα της ζωής. Ο κυρίαρχος πλανήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ζωδιακού κύκλου.

Ο σοδάλιθος εντείνει τη διορατικότητα και τη διαίσθηση Και θα βοηθήσει τον Τοξότη να βρει το νόημα της ζωής, κατανοώντας τη φύση εαυτού του σε σχέση με το σύμπαν.

Θεραπευτικός κρύσταλλος για Αιγόκερους: Περίδοτο

Το περίδοτο με το εντυπωσιακό του πράσινο χρώμα βοηθά τον Αιγόκερω, που είναι το πιο αποφασιστικό ζώδιο απ’ όλα τα υπόλοιπα, να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο που θα εμφανιστεί στον δρόμο του και να καταφέρει ό,τι έχει βάλει στόχο.

Αυτό το πέτρωμα είναι γενικότερα γνωστό για την ικανότητά του να ενισχύει και να αναγεννά το σώμα και τη συνεισφορά του στην απαλοιφή αρνητικών συναισθημάτων όπως είναι ο φόβος, ο θυμός και η αγανάκτηση.

Υδροχόος: Gem Silica

Από τη μία πλευρά, οι Υδροχόοι μπορεί να είναι επιφυλακτικοί. Από την άλλη, μπορεί να είναι μυστηριώδεις, ελεύθεροι και εκκεντρικοί. Ο Ουρανός είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του Υδροχόου. Έχουν ντροπαλό, απότομο και μερικές φορές κάπως επιθετικό χαρακτήρα αλλά και διορατικότητα.

Το gem silica βρίσκεται ανάμεσα στους πιο εντυπωσιακούς κρύσταλλους, σύμβολο παγκόσμιας ειρήνης . Καθώς οι Υδροχόοι τείνουν να είναι ψυχικά και σωματικά δραστήριοι, μπορεί να είναι γεμάτοι άγχος και νεύρα. Το gem silica βοηθά στην ανάπτυξη εσωτερικής ηρεμίας, υπομονής, ανεκτικότητας και ταπεινότητας. Must ανάγκες του Υδροχόου.

Θεραπευτικός κρύσταλλος για Ιχθύες: Σουγκιλίτης

Ο κυβερνήτης πλανήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας και αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι είναι πιο ενστικτώδεις από τους άλλους και έχουν καλλιτεχνική φύση. Εκφράζουν συχνά τη δημιουργικότητά τους στην καθημερινή ζωή. Έχουν μπόλικη φαντασία και η φήμη τους ως ονειροπόλοι μπορεί να τους βοηθήσει όταν προσπαθούν να εξελίξουν το χόμπι τους αν αυτό είναι η τέχνη, η μουσική και η γραφή.

Ο σουγκλίτης βρίσκεται ανάμεσα στους κρυστάλλους που μπουστάρουν την πνευματική ανάπτυξη. Αυτό το πέτρωμα βοηθάει επίσης στη σοφία τους, ώστε να μπορούν με γενναιότητα και τόλμη να ξεπεράσουν τους φόβους τους.