ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Καρπούζι VS πεπόνι: Πόσο μας παχαίνουν τελικά;

Καλοκαίρι χωρίς μπόλικες φέτες καρπούζι και πεπόνι, δε νοείται. Η κόντρα μεταξύ των φανατικών του καρπουζιού  και όσων προτιμούν το πεπόνι καλά κρατεί, με τις γυναίκες –που πάντα ανησυχούμε για το βάρος μας- να σκεφτόμαστε συνεχώς ένα και μοναδικό πράγμα: Τελικά ποιο μας παχαίνει λιγότερο;

Δυστυχώς, η απάντηση δεν θα μας κάνει να χαμογελάσουμε, καθώς μας καλεί να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα που σκόπιμα είχαμε αφήσει στην άκρη του μυαλού μας. Και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός πως μπορεί να πρόκειται για φρούτα, ωστόσο μιλάμε για τροφές γεμάτες σάκχαρα!

Δροσιστικές, βιταμινούχες και διουρητικές, οι λιχουδιές αυτές είναι ό,τι πρέπει για να μας ενυδατώσουν και να μας κάνουν να επιβιώσουμε στις υψηλές θερμοκρασίες. Τι συμβαίνει, όμως, με τις θερμίδες τους; Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, μια μεσαία φέτα καρπούζι μας χαρίζει 60 θερμίδες. Οι θερμίδες μιας ίδιας φέτας πεπονιού ανέρχονται στις 50. Σίγουρα, δεν τις λες και πολλές.

Σκέψου όμως τι θα συμβεί αν αποφασίσεις να φας… μισό καρπούζι, θεωρώντας πως έτσι θα χάσεις κιλά. Διότι –ας είμαστε ειλικρινείς- πολλές γυναίκες κάνουν το ίδιο λάθος και πιστεύουν πως επειδή το καρπούζι και το πεπόνι είναι διουρητικά, μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

Η αλήθεια είναι σαφώς διαφορετική. Διότι αποβάλλουμε τα υγρά, όχι και τις θερμίδες.

Με άλλα λόγια κορίτσι, φάτε και τα καλοκαιρινά φρουτάκια σας αλλά… με μέτρο. Μην ξεχνάτε, έχουν κι αυτά τις θερμίδες τους!