ΣΥΝΤΑΓΗ

Καλαμπόκι με κρέμα γάλακτος και φρέσκο κρεμμύδι

Ψάχνεις ένα γευστικό, πρωτότυπο καλοκαιρινό πιάτο; Τη συνταγή που χρειάζεσαι την έχει το cookbox.gr.

ΥΛΙΚΑ

5 καλαμπόκια

15 γρ. βούτυρο ανάλατο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo

120 ml. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Αριθμός ατόμων: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε τους καρπούς του καλαμποκιού ώστε να πάρουμε ποσότητα ίση με 3 φλιτζάνια.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, 1 λεπτό.

Προσθέστουμε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος, και 1/2 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Παπαρδέλες με μοσχάρι, μπρόκολο και σουσάμι

10 τρόποι για να γίνει το πρωινό σας με βρώμη ακόμη πιο νόστιμο