ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Υπάρχω: Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με τον Χρήστο Μάστορα ως Στέλιο Καζαντζίδη «δεν υπάρχει»

Photo: Marilena Anastasiadou

Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Υπάρχω, βασισμένη στη ζωή του θρύλου του λαϊκού τραγουδιού που ακούει στο όνομα Στέλιος Καζαντζίδης, μόλις κυκλοφόρησε. Ο Χρήστος Μάστορας αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και από τα πρώτα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως μιλάμε για μια ταινία η οποία σίγουρα θα συζητηθεί. Να πέσει το βίντεο:

Τη σκηνοθεσία της ταινίας Υπάρχω υπογράφει ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Λούφα και Παραλλαγή, Πίσω Πόρτα) και το σενάριο η Κατερίνα Μπέη (Φόνισσα).  Στην ταινία- αφιέρωμα στον Στέλιο Καζατζίδη, θα παρακολουθήσουμε σύμφωνα με τη σύνοψη της τη «συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους πέρα από τον Χρήστο Μάστορα θα δούμε επίσης τους: Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου. Το κεντρικό cast συμπληρώνουν οι Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φιλίππου, Aλέξανδρος Μπουρδούμης, Διαμαντής Καραναστάσης κ.α.

Το Υπάρχω είναι μια ταινία για τη φωνή του «μίλησε» στις καρδιές όλων των Ελλήνων

Υπάρχω: Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με τον Χρήστο Μάστορα ως Στέλιο Καζαντζίδη «δεν υπάρχει» Photo: Marilena Anastasiadou

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Γιώργο Τσεμεπρόπουλο:

«Σε αυτήν την ταινία θα προσπαθήσω να αγγίξω την ψυχή του ανθρώπου που με τα τραγούδια του μίλησε σε εκατομμύρια άλλες. Με τη δύναμη και τη μαγεία της φωνής του άνοιξαν όλες οι πόρτες για τον ίδιο και για τους γύρω του. Όμως η οικογένεια, οι έρωτες, οι διεκδικήσεις, η τεράστια απήχησή του, δεν άφηναν περιθώρια ευτυχίας για τον ίδιο.

Στην ταινία βλέπουμε να γεννιούνται μερικά τραγούδια ορόσημα για τους Έλληνες, που ακόμα τα τραγουδάμε και τα χορεύουμε στις παρέες και τα γλέντια μας. Παράλληλα βλέπουμε τη χώρα να αναπτύσσεται και να μεταλλάσσεται, τον κόσμο να περνάει από τη φτώχεια σε μια καινούρια εποχή που ξεφεύγει χωρίς μέτρο, προσφέροντας μια ματιά στις αρχές της σημερινής μας εξέλιξης.

Κινηματογραφικά, η ταινία είναι κυρίως πάνω στους χαρακτήρες και την αλήθεια τους. Καθώς περνούν τα χρόνια, τα ντεκόρ και τα ρούχα αλλάζουν ραγδαία και χωρίς να τα περιγράφουμε, τα αισθανόμαστε να γεμίζουν αντικείμενα, νέα υλικά και χρώματα. Θα μπούμε σε χώρους και καταστάσεις που όλοι έχουμε δει στις κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες, και θα κινηματογραφήσουμε με όλα τα μέσα του σήμερα τα παρασκήνια της γένεσης των πρώτων μεγάλων τραγουδιστών του ελληνικού star system.

Η μεγάλη πρόκληση του εγχειρήματος βέβαια, είναι να αγαπηθεί ξανά ο Στέλιος Καζαντζίδης σαν ήρωας της συγκεκριμένης ταινίας».

Υπάρχω: Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με τον Χρήστο Μάστορα ως Στέλιο Καζαντζίδη «δεν υπάρχει» Photo: Marilena Anastasiadou

Η ταινία Υπάρχω θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου από την Tanweer.