ΤΑΙΝΙΕΣ

Υπάρχω: Ο Χρήστος Μάστορας ως Καζαντζίδης και η Κλέλια Ρένεση ως Γκρέυ στις πρώτες τρυφερές τους σκηνές

Καιρό τώρα γνωρίζαμε ότι ο Χρήστος Μάστορας θα υποδυθεί τον Στέλιο Καζαντζίδη στην ταινία Υπάρχω, ενώ η Κλέλια Ρένεση θα ενσαρκώσει με τη σειρά της την Καίτη Γκρέυ με το υπόλοιπο cast να προκαλεί εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα.

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, που θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου από την Tanweer υπογράφει ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Ο Εχθρός μου, Πίσω Πόρτα, Μέγαρα) και το σενάριο η Κατερίνα Μπέη (Ευτυχία, Φόνισσα). Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης και Άννα Συμεωνίδου.

Το κεντρικό cast πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από τους Γιώργο Καραμίχο, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Εγγλέζο, Γιώργο Γάλλο, Μαρία Φιλίππου, Aλέξανδρο Μπουρδούμη και Διαμαντή Καραναστάση. Παρακάτω βλέπεις τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Υπάρχω: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

Στέλιος Καζαντζίδης Χρήστος Μάστορας Κλέλια Ρένεση Tanweer

Tanweer

Στέλιος Καζαντζίδης Χρήστος Μάστορας Κλέλια Ρένεση Tanweer

Tanweer

Στέλιος Καζαντζίδης Χρήστος Μάστορας Κλέλια Ρένεση Tanweer

Η ιστορία της ταινίας Υπάρχω:

H συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερνει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του.

Μία ταινία-αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, που η φωνή του «μίλησε» στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ανά τον κόσμο, τον Στέλιο Καζαντζίδη για όσους τον αγάπησαν, και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν.

 

 

Το σημείωμα του σκηνοθέτη Γιώργου Τσεμπερόπουλου:

«Σε αυτήν την ταινία θα προσπαθήσω να αγγίξω την ψυχή του ανθρώπου που με τα τραγούδια του μίλησε σε εκατομμύρια άλλες. Με τη δύναμη και τη μαγεία της φωνής του άνοιξαν όλες οι πόρτες για τον ίδιο και για τους γύρω του. Όμως η οικογένεια, οι έρωτες, οι διεκδικήσεις, η τεράστια απήχησή του, δεν άφηναν περιθώρια ευτυχίας για τον ίδιο.

Στην ταινία βλέπουμε να γεννιούνται μερικά τραγούδια ορόσημα για τους Έλληνες, που ακόμα τα τραγουδάμε και τα χορεύουμε στις παρέες και τα γλέντια μας. Παράλληλα βλέπουμε τη χώρα να αναπτύσσεται και να μεταλλάσσεται, τον κόσμο να περνάει από τη φτώχεια σε μια καινούρια εποχή που ξεφεύγει χωρίς μέτρο, προσφέροντας μια ματιά στις αρχές της σημερινής μας εξέλιξης.

Κινηματογραφικά, η ταινία είναι κυρίως πάνω στους χαρακτήρες και την αλήθεια τους. Καθώς περνούν τα χρόνια, τα ντεκόρ και τα ρούχα αλλάζουν ραγδαία και χωρίς να τα περιγράφουμε, τα αισθανόμαστε να γεμίζουν αντικείμενα, νέα υλικά και χρώματα. Θα μπούμε σε χώρους και καταστάσεις που όλοι έχουμε δει στις κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες, και θα κινηματογραφήσουμε με όλα τα μέσα του σήμερα τα παρασκήνια της γένεσης των πρώτων μεγάλων τραγουδιστών του ελληνικού star system. Η μεγάλη πρόκληση του εγχειρήματος βέβαια, είναι να αγαπηθεί ξανά ο Στέλιος Καζαντζίδης σαν ήρωας της συγκεκριμένης ταινίας.

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου.

Μαζί με τους: Γιώργο Καραμίχο, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Εγγλέζο, Γιώργο Γάλλο, ΜαρίαΦιλίππου, Aλέξανδρο Μπουρδούμη, Διαμαντή Καραναστάσηκ.α.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος

Πρωτότυπη Μουσική-Επιμέλεια Επανεκτέλεσης Tραγουδιών: Μίνως Μάτσας

Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης

Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος

Casting: Μάκης Γαζής

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

Hair Stylist: Χρόνης Τζίμος

Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης

Εκτελεστής Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης-Black OrangeΑ.Ε

Line Producer: Νάνσυ Κοκολάκη

Διανομή: Tanweer Alliances

Mε την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)