ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Οι τηλεθεατές τον υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων. Η τηλεθέαση και τα tweets

Μεγάλη Τετάρτη και το ραντεβού των τηλεθεατών με τον ΑΝΤ1 αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά αυτονόητο. Το κανάλι εξασφάλισε την προβολή της μίνι σειράς του 1977 «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Franco Zeffirelli και φέτος και παρόλο που η σειρά μόνο καινούργια δεν είναι, σάρωσε και πάλι στους πίνακες της τηλεθέασης.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» ξεκίνησε να προβάλλεται το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, 15 Απριλίου στην Prime Time ζώνη του ΑΝΤ1. Το πρώτο μέρος της μίνι σειράς σημείωσε τηλεθέαση 20,5% στο γενικό σύνολο και 24,6% στο δυναμικό κοινό.

Το ποσοστό τηλεθέασης της σειράς έφτασε κατά τη διάρκεια προβολής του πρώτου επεισοδίου, σε τέταρτο ως το 26,6% στο δυναμικό κοινό ηλικίας 18 – 54. Κάπως έτσι ο ΑΝΤ1 κρίθηκε ο νικητής της Prime Time ζώνης.

Κάθε χρόνο περιμένουμε την ανατροπή κι αυτή δεν έρχεται. Κι αυτό γιατί η σειρά αυτή είναι μία πολύ ισχυρή πασχαλινή παράδοση στην Ελλάδα. Μετά τα τσουρέκια και τα βαμμένα αυγά, είναι το έργο του Zeffirelli και τα τόσο αναγνωρίσιμα πρόσωπά της σειράς, που μας κάνουν να καταλαβαίνουμε το Πάσχα ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας. Ακόμα και το φετινό Πάσχα κατά το οποίο εκδρομές και εξορμήσεις έχουν μπει στον πάγο, όπως και τα οικογενειακά τραπέζια με μουσική υπόκρουση κάποιο κλαρίνο από το βάθος της γειτονιάς και άρωμα τσίκνα.

Η αγάπη του ελληνικού κοινού για τη μίνι σειρά του Franco Zeffirelli δεν φανερώθηκε όμως μόνο στους πίνακες τηλεθέασης. Φανερώθηκε και στο αγαπημένο μας πεδίο σχολιασμού των δρώμενων στην τηλεόραση, το Twitter. Χιουμοριστικά, σχετικά με την καραντίνα ή εκθειαστικά, τα σχόλια στο Twitter ήταν το ίδιο απολαυστικά με το πρώτο επεισόδιο της επικής, θρησκευτικής, μίνι σειράς του Zeffirelli.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ στο Twitter