ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Μαρία Καβογιάννη αναβίωσε τον θρυλικό ρόλο της Κορίνας στα «Εγκλήματα», 24 χρόνια μετά

NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Η Κορίνα Μητροπούλου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ρόλους στην ιστορία της ιδιωτικής ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν ο ρόλος που ενσάρκωσε η Μαρία Καβογιάννη στη σειρά Εγκλήματα, που υπέγραψε για τον ΑΝΤ1, ο Λευτέρης Παπαπέτρου. Η γυναίκα που απενοχοποίησε τη σεξεργασία πολύ πριν αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτή, στη συντηρητική ελληνική τηλεόραση, ήταν η Κορίνα Μητροπούλου. Κι η ηθοποιός που πρόφερε τις ατάκες της ήταν η Μαρία Καβογιάννη.

Η Μαρία Καβογιάννη, χρόνια πριν μας ανατριχιάσει με την ερμηνεία της ως κακοποιημένη γυναίκα στο Maestro, μάς έκανε να γελάμε, ως Κορίνα Μητροπούλου. «Κάτσε μέχρι να σου κάτσω», ήταν μία από τις ατάκες της που έμειναν αξέχαστεw στη σειρά Εγκλήματα κι ίσως ο καλύτερος τρόπος να συστηθεί η ηρωίδα της που αγαπούσε τη δουλειά της, όσο κι αν αναγκαζόταν να την κρύβει από το οικογενειακό της περιβάλλον, λόγω των κοινωνικών στερεοτύπων και ταμπού που τη συνόδευαν.

Τα Εγκλήματα ήταν η τηλεοπτική μαύρη κωμωδία που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 τις τηλεοπτικές σεζόν 1998 – 2000 και σύστησε καλύτερα στο ευρύ κοινό μία απίθανη πλειάδα κωμικών ηθοποιών όπως οι Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Μαρία Καβογιάννη (είχε ήδη πίσω της την επιτυχία της σειράς Ντόλτσε Βίτα), Κώστας Κόκλας, Σταύρος Νικολαΐδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

24 χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, που σκηνοθέτησαν οι Αντώνης Τέμπος και Αντώνης Αγγελόπουλος, η Μαρία Καβογιάννη επανέλαβε τον ρόλο της Κορίνας Μητροπούλου για χάρη της πλατφόρμας streaming Cinobo. Στο βίντεο που πρόβαλε η εκπομπή Breakfast @ Star θα δεις τη συγκίνηση της ηθοποιού που θυμάται μία άλλη χαρακτηριστική ατάκα της, από έναν διάλογο της Κορίνας με τη Σωσώ, που της κάνει φάρσα στο τηλέφωνο.

«Θα τρελαθώ! Έλα, δεν υπάρχει αυτό. Πες μου ότι όλα αυτά είναι από τότε. Είναι καταπληκτικό και πολύ συγκινητικό όλο αυτό που γίνεται», ακούγεται να λέει η Μαρία Καβογιάννη. «Θα μου πεις εσύ “πο@@@@@” και θα πω εγώ “η ίδια”», λέει στη συνέχεια.

Η Μαρία Καβογιάννη είχε παλιότερα μιλήσει στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται για τον ρόλο της Κορίνας, αλλά και αυτόν της Ασπασίας στη σειρά Ντόλτσε Βίτα, που κατά την ίδια αλληλοσυμπληρώνονταν.

«Νομίζω πως οι ηρωίδες που ερμήνευα στα Εγκλήματα και στην Ντόλτσε Βίτα συμπλήρωναν η μία την άλλη», έλεγε. «Ενώ στη Ντόλτσε Βίτα ήταν ένα κοριτσάκι άβγαλτο στην ουσία και παρθένα, νομίζω ότι μέσα της βαθιά μπορεί και αυτή να φαντασιωνόταν την Κορίνα από το επόμενο σίριαλ», εξηγούσε η Μαρία Καβογιάννη για τους διαδοχικούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει τότε σε θρυλικές κωμωδίες της ελληνικής τηλεόρασης.

«Τις αγαπώ πολύ και τις δύο. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι μου που προτιμούν την Ασπασία και κάποιοι άλλοι που θέλουν περισσότερο την Κορίνα», σημείωνε στην ίδια συνέντευξη η Μαρία Καβογιάννη.