POP CULTURE

Η Margot Robbie είναι η πρώτη κινηματογραφική “life in plastic is fantastic” Barbie

[email protected]/ Chris Pizzello

Με ένα casting πρώτης γραμμής, η Barbie θα αποκτήσει την πρώτη της live-action ταινία. H Warner Bros. ετοιμάζει την live-action ταινία της Barbie, της πασίγνωστης κούκλας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρεθεί η Margot Robbie, ενώ στο πλευρό της ως Ken θα δούμε τον Ryan Gosling. Μάλιστα, οι παραγωγοί της ταινίας πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, καθώς η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ, Greta Gerwig ανέλαβε τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο, το οποίο μάλιστα επιμελήθηκε μαζί με τον Noah Baumbach, επίσης βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη του Marriage Story.

Margot Robbie και Ryan Gosling ως Barbie και Κen

Η Barbie έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες animated ταινίες, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα την πιο διάσημη κούκλα να αποκτά σάρκα και οστά στην μεγάλη οθόνη. Σε ένα casting που φαντάζει ταιριαστό τον ομώνυμο ρόλο θα υποδυθεί η Margot Robbie (The Suicide Squad).Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Deadline, ο Ryan Gosling των Blade Runner 2049, La La Land και The First Man, θα υποδυθεί το έταιρο ήμισύ της Barbie, τον Ken. Μάλιστα, ακούγεται πως ο Gosling αρχικά είχε αρνηθεί το ρόλο αυτόν, αλλά όσο η παραγωγή επέμενε να τον «κλείσει», βρέθηκε άνοιγμα στο πρόγραμμά του και έτσι δέχθηκε. Με την Greta Gerwig στο τιμόνι, η οποία μας έχει χαρίσει τα Lady Bird και Little Women, δεν περιμένουμε μια τυπική, κοριτσίστικη ιστορία για την εμβληματική κούκλα. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν είτε προς τα τέλη του 2022 είτε στις αρχές του 2023.

H life in plastic ιστορία της πιο διάσημης κούκλας

H Barbie δημιουργήθηκε από την Ruth Handler, όταν παρατήρησε ότι η κόρη της έπαιζε με χάρτινες κούκλες και διασκέδαζε δίνοντάς τους ρόλους ενήλικων γυναικών, σε μία εποχή που οι κούκλες αναπαριστούσαν μόνο μορφές νηπίων. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας ενήλικης κούκλας, η οποία θα κάλυπτε ένα κενό στην αγορά. Στην κούκλα δόθηκε το όνομα Barbie από την κόρη της Handler, Barbara. Η φήμη της εξελίχθηκε τόσο που μπήκε στα σπίτια όλου του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια και έγινε συνώνυμη με τη λέξη «κούκλα». H Barbie έκανε το ντεμπούτο της στο American International Toy Fair, στη Νέα Υόρκη, στις 9 Μαρτίου του 1959. Η ημερομηνία αυτή χρησιμοποιείται επίσημα ως τα γενέθλια της διάσημης κούκλας. Ο Ken συστήθηκε στον κόσμο το 1961 ως το αγόρι σύντροφος της Barbie, αν και η σχέση τους δημόσια είχε τα πάνω και τα κάτω της ανά τα χρόνια.

Το 1997 το σκανδιναβικό συγκρότημα Aqua κυκλοφόρησε το τραγούδι – παρωδία Barbie Girl, με τολμηρούς στίχους. Η Mattel μήνυσε το συγκρότημα για δυσφήμιση, αλλά έχασε τη δίκη, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η σάτιρα προστατεύεται από το αμερικανικό Σύνταγμα.

Στην αμερικανική, και όχι μόνο αργκό, η λέξη Barbie απέκτησε υποτιμητική έννοια και χαρακτηρίζει την «πλαστική ομορφιά». Η Mattel έχει υπολογίσει ότι υπάρχουν γύρω στους 100.000 συλλέκτες Barbie μόνο στις ΗΠΑ. Το 90% είναι γυναίκες κοντά στα 40 και το 45% από αυτές ξοδεύουν τουλάχιστον 1.000 δολάρια κάθε χρόνο για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους.

Η αυθεντική Barbie του 1959 κόστιζε 3 δολάρια, ενώ σε μία δημοπρασία το 2006 μία σπάνια Barbie του 1965 πουλήθηκε αντί 17.000 δολαρίων.