ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Μάγισσα: Όσα ξέρουμε για την crime σειρά εποχής που γυρίζεται στη Μάνη

ANT1 TV

Πριν από λίγες ημέρες ο ANT1 διοργάνωσε μία δημοσιογραφική εκδρομή στην Καρδαμύλη της Μάνης, προκειμένου να μας ξεναγήσει στα τοπία όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της νέας, φιλόδοξης σειράς του καναλιού Η Μάγισσα. Πίσω από τη Μάγισσα κρύβεται το δημιουργικό team των Άγριων Μελισσών, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και το συγγραφικό δίδυμο των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη. Η σειρά όπως καταλαβαίνεις, ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές εγγυήσεις.

Στο cast της σειράς θα βρεθούν γνώριμα πρόσωπα από το σύμπαν των Άγριων Μελισσών, όπως η Έλλη Τρίγγου που πρωταγωνιστεί στον ρόλο της «Μάγισσας» του σεναρίου, ο Γιώργος Γάλλος, ο Αναστάσης Ροϊλός και ο Νίκος Ψαρράς, καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Τάσος Νούσιας και η Θέμις Μπαζάκα (σε μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση για τον τηλεοπτικό ρόλο της), αλλά και νέα πρόσωπα που ο Λευτέρης Χαρίτος θα συστήσει στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό.

H Μάγισσα Ο Γιώργος Γάλλος και ο Αναστάσης Ροϊλός, είναι δύο εκ των πρωταγωνιστών της Μάγισσας. Εδώ σε δείπνο που οργανώθηκε για συντελεστές και δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής εκδρομής στη Μάνη. / ANT1 TV
Ο Γιώργος Γάλλος και ο Αναστάσης Ροϊλός, είναι δύο εκ των πρωταγωνιστών της Μάγισσας. Εδώ σε δείπνο που οργανώθηκε για συντελεστές και δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής εκδρομής στη Μάνη.
H Μάγισσα Ο Τάσος Νούσιας επίσης πρωταγωνιστεί στη σειρά Η Μάγισσα. / ANT1 TV
Ο Τάσος Νούσιας επίσης πρωταγωνιστεί στη σειρά Η Μάγισσα.
H Μάγισσα Ο Νίκος Ψαρράς ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς Η Μάγισσα του ΑΝΤ1. / ANT1 TV
Ο Νίκος Ψαρράς ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς Η Μάγισσα του ΑΝΤ1.

Η Μάγισσα διαδραματίζεται στην προεπαναστατική Μάνη, τη γεμάτη πειρατές και οικογένειες σε «πόλεμο». Δύο οικογένειες αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τη βεντέτα που τους χωρίζει ενόψει της ένωσης της Επανάστασης παντρεύοντας τα παιδιά τους. Σύντομα μετά τον γάμο τους έρχεται στον κόσμο ένα μωρό, το οποίο εξαφανίζεται. Η υπηρέτρια της οικογένειας, έχει το χάρισμα της ενόρασης και «βλέπει» το μωρό νεκρό στη θάλασσα. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται «Μάγισσα» και έρχεται αντιμέτωπη με το τίμημα του χαρίσματός της.

Η επιλογή της Μάνης για τα γυρίσματα της σειράς δεν είναι τυχαία. Οι πύργοι της, το άγριο τοπίο της, τα χωριά της χτισμένα σε βράχους που υψώνονται απειλητικά πάνω από τη θάλασσα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για μία σειρά «είδους» όπως την αποκαλεί ο σκηνοθέτης της, Λευτέρης Χαρίτος. Για μία σειρά crime με στοιχεία fantasy που διαδραματίζεται σε μία μακρινή εποχή και σε ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορία.

ANT1 TV

H Μάγισσα ANT1 TV
ANT1 TV

Τα γυρίσματα στη Μάνη θα διαρκούσαν για μία εβδομάδα, αλλά η όψη της έχει μεταφερθεί αυτούσια στο Κτήμα Νάσιουτζικ στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο Λευτέρης Χαρίτος. Εκεί για τις ανάγκες της Μάγισσας έχει χτιστεί ένας πύργος από την αρχή, ύψους 8-9 μέτρων κατασκευασμένος με ειδική πέτρα από τη Γερμανία και ανάλογης υψηλής οικονομικής αξίας (το ντεκόρ έχει στοιχίσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ), όπου πραγματοποιείται ο κύριος όγκος των γυρισμάτων. Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης της σειράς, αυτή θα περιλαμβάνει βία, σκηνές δράσης και μαχών, ειδικά εφέ, παράνομους έρωτες κ.α.

Τα τείχη του πύργου που χτίστηκε για τις ανάγκες της σειράς.

Ο Λευτέρης Χαρίτος, λοιπόν, βρισκόταν στο γύρισμα το οποίο πρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι στην Καρδαμύλη και απάντησε σε ερωτήσεις τους, αποκαλύπτοντας μία σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σειρά. Μαζί αποκάλυψε και ότι η πρώτη σκηνή της σειράς αναμένεται άκρως εντυπωσιακή και είναι κι εκείνη η οποία μέχρι στιγμής τον έχει δυσκολέψει περισσότερο.

Ο Λευτέρης Χαρίτος σημείωσε ότι οι βασικοί συνεργάτες της σειράς παραμένουν ίδιοι, ως προς τη δημιουργική ομάδα. Το εγχείρημα κατά τον ίδιο είναι πιο δύσκολο από τις Άγριες Μέλισσες, ενώ η σειρά προορίζεται να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε επεισόδιο, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, παίρνει 5 μέρες να γυριστεί, ενώ το βασικό cast της σειράς αποτελείται από περίπου 40 ηθοποιούς. Η Μάγισσα είναι μία σειρά -προς το παρόν- 60 επεισοδίων, ενώ κατά τον σκηνοθέτη είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται με αυτόν τον τρόπο μία σειρά τέτοιας εποχής για την οποία δεν έχουμε πολλές πληροφορίες.

H Μάγισσα ANT1 TV

H Μάγισσα Ο Λευτέρης Χαρίτος μιλά στους δημοσιογράφους. / ANT1 TV
Ο Λευτέρης Χαρίτος μιλά στους δημοσιογράφους.

Το γεγονός ότι οι πληροφορίες είναι περιορισμένες δεν προβλημάτισε ποτέ τον σκηνοθέτη, καθώς το fantasy κομμάτι της σειράς υπήρχε από την αρχή στο project. Το φανταστικό παίζει, λοιπόν, ρόλο όχι μόνο στη μεταφυσική πλευρά του σεναρίου που αφορά το χάρισμα της Μάγισσας, αλλά και σε όλες τις άλλες πτυχές της ιστορίας, τα κοστούμια των χαρακτήρων που υπογράφει και πάλι η Τριάδα Παπαδάκη, και στην ατμόσφαιρα που η Μάγισσα θα αποπνέει. Τα κοστούμια είναι όλα ραμμένα και μελετημένα για κάθε ρόλο, ενώ τα σκηνικά υπογράφουν ο Δημήτρης Κατσίκης και ο Κωνσταντίνος Τζαμάνης.

«Ελπίζουμε το πρώτο επεισόδιο να είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ», σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Λευτέρης Χαρίτος. Όπως εξήγησε, η εναρκτήρια σεκάνς της σειράς θα είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα με μία μεγάλη μάχη που παρακολουθεί η Έλλη Τρίγγου. Γυρίστηκε σε μονοπλάνο και γι’ αυτό για τον ίδιο ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που είχε να γυρίσει ως τώρα, καθώς συνέβαιναν παράλληλα πολλά πράγματα, ενώ συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 50 κομπάρσοι που επιδίδονταν σε ξιφομαχίες κ.α. Η δυσκολία και η φιλοδοξία αυτού του project, όπως αποτυπώνεται και στην παραπάνω σκηνή μάλιστα είναι κι αυτή που υπερκαλύπτει την αγωνία της επανάληψης της επιτυχίας των Άγριων Μελισσών, για τον Λευτέρη Χαρίτο.

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό πλαίσιο της σειράς, ο Λευτέρης Χαρίτος εξήγησε ότι ένα από τα κομμάτια της πραγματικής προεπαναστατικής ιστορίας της Ελλάδας, που χρησιμοποιείται στη σειρά είναι αυτό της Φιλικής Εταιρείας, καθώς ένας από τους ρόλους στη νέα σειρά έρχεται από τη Ρωσία για να προετοιμάσει το έδαφος για την Ελληνική Επανάσταση.

ANT1 TV
H Μάγισσα ANT1 TV
ANT1 TV

Για τον Λευτέρη Χαρίτο το μεγαλύτερο στοίχημα για αυτή τη σειρά είναι το κοινό να την πιστέψει, να μπει μέσα στον κόσμο της και αυτός να του γίνει πιστευτός ότι υπήρξε κάπου εδώ 200 χρόνια πριν.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην Έλλη Τρίγκου και στη μεταξύ τους σχέση, μία σχέση που χαρακτήρισε καρμική και που διαπνέεται από μεγάλη αγάπη. Για τον ίδιο η Έλλη Τρίγκου έχει έναν μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει τις δικές του σκηνοθετικές οδηγίες και να κάνει τα πράγματα μοναδικά και εντελώς δικά της. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, έχει ένα «συγκλονιστικό πρόσωπο στην κάμερα η Έλλη, αποτυπώνεται πάνω του όλο το συναίσθημα». Όπως τόνισε ό,τι και να συμβαίνει γύρω σε μία σκηνή όπως η εναρκτήρια σεκάνς που μας περιέγραψε, «τα μάτια σου είναι καρφωμένα στην Έλλη».

Όσο για το αν ο Λευτέρης Χαρίτος ελπίζει η σειρά να ενταχθεί σε μία πλατφόρμα όπως το Netflix, ο σκηνοθέτης σημείωσε ότι προσωπικά προτιμά άλλες πλατφόρμες προβολής, τονίζοντας βέβαια ότι η σειρά έχει όλες τις προδιαγραφές για να βγει εκτός συνόρων της Ελλάδας.

H Μάγισσα ANT1 TV

Ανάμεσα στην πέτρα, τα άλογα, τα όπλα και τα κοστούμια εποχής, ο σκηνοθέτης και οι δημοσιογράφοι σιώπησαν και μία σκηνή γυρίστηκε μπροστά στα μάτια μας. Το στοίχημα που έθεσε ο Λευτέρης Χαρίτος, να βλέπεις τους ηθοποιούς να παίζουν και να πιστεύεις ότι αυτά τα πράγματα έχουν συμβεί κι αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν 200 χρόνια πριν κάπως στα δικά μου μάτια κερδήθηκε. Η δημιουργική ομάδα των Άγριων Μελισσών, φαίνεται να κάνει πάλι αυτό που καλύτερα μπορεί, μυθοπλασία που σε μαγνητίζει.

Η Μάγισσα πρόκειται να ενταχθεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της νέας, τηλεοπτικής σεζόν του ΑΝΤ1 και χάρη στο ιδιαίτερο και πιο ενήλικο περιεχόμενό της δεν θα πάρει θέση στην ζώνη των 21.00. Η πρεμιέρα αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ στον προγραμματισμό του καναλιού θα ενταχθούν και 3 ακόμα σειρές που θα ολοκληρώσουν την πρόταση μυθοπλασίας του ΑΝΤ1 στο κοινό με τη νέα σεζόν.