ΜΟΥΣΙΚΗ

Η κόρη του Michael Jackson, Paris, έβγαλε τον πρώτο της δίσκο και η φωνή της θα σε εκπλήξει πραγματικά

AP Photo Chris Pizzello

Η πιο έντονη εικόνα που έχω από την Paris Jackson είναι από την κηδεία του πατέρα της, όταν τον αποχαιρέτησε σπαράζοντας στο κλάμα. Τότε ήταν περίπου 11 χρονών.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, δημοσιοποιήθηκαν τα προβλήματα που είχε με καταχρήσεις και κατάθλιψη, αλλά η επαγγελματική της ιδιότητα ήταν μοντέλο και ηθοποιός. Συμμετείχε σε σειρά του Fox και σε ταινίες και μετρά εκατομμύρια followers στο Instagram.

11 χρόνια αργότερα, η Paris Jackson είναι μία ενήλικη γυναίκα που έχει περάσει πολλά αλλά ξέρει πολύ καλά ποια θα είναι η επαγγελματική πορεία της. Ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της αλλά αυτονομείται μουσικά και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Η ίδια πάντως αποφάσισε ότι δεν θα μιλάει καθόλου για τον πατέρα της και υποπτέυομαι ότι το ντοκιμαντέρ “Neverland” θα παίζει τον ρόλο του σε αυτής την απόφαση.

Το παρθενικό album της Paris Jackson

Το πρώτο album της Paris Jackson έχει τον τίτλο “Wilted” και είναι κάτι που θα περίμενες από εκείνη. Τραγούδια γεμάτα πόνο, ερωτική απογοήτευση και υπαρξιακά αδιέξοδα. Κινείται σε indie-folk μονοπάτια και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτό το project είναι ο τραγουδιστής και συνθέτης Andy Hull και ο Robert McDowell του συγκροτήματος “Manchester Orchestra”, που είναι και το αγαπημένο της Paris Jackson.

Αν θέλεις να εντοπίσεις ένα μουσικό κοινό σημείο με τον πατέρα της, αυτό είναι ότι η φωνή της είναι εκείνη που ξεχωρίζει, και όχι η ορχήστρα. Το ύφος της απέχει παρασάγγας από εκείνο του Michael Jackson αλλά το ταλέντο είναι εξίσου μεγάλο. Απλώς είναι πιο ήσυχο.

Το αυτοβιογραφικό album

Η Paris Jackson ήξερε ότι έχει μουσική φλέβα, εφόσον γράφει τραγούδια από τότε που ήταν 12 χρονών. Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να δημοσιοποιήσει προσωπικές στιγμές μέσα από τα τραγούδια της. «’Ηθελα να πειραματιστώ με τους ήχους και να κάνω τους ακροατές να νιώσουν αμήχανα αλλά με έναν τρόπο που τους ανακουφίζει. ΠΙστεύω ότι έτσι πρέπει να είναι η τέχνη.

Οι δύο μουσικοί που την έχουν διαμορφώσει

Παραδέχεται ότι ο Michael Jackson ήταν η μεγαλύτερη επιρροή της, ακόμα και αν αυτό συνέβη υποσυνείδητα. Μεγάλωσε ακούγοντας τη δική του φωνή. Λατρεύει όμως τον Thom Yorke, τον τραγουδιστή των Radiohead. Και δηλώνει ότι ήρθε για να μείνει μουσικά. Αυτό θέλει να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής της και οι πρώτες ενδείξεις αποδεικνύουν ότι αυτός ο δρόμος είναι ίσως μονόδρομος για εκείνη.