ΕΞΟΔΟΣ

Η «Κιμωλία» στην Πλάκα είναι το πρώτο online cafe στην Αθήνα

Unsplash

Η «Κιμωλία», το cafe που βρίσκεται στην πανέμορφη Πλάκα δημιουργήθηκε το 2011. Στόχος ήταν να προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να συναντιούνται. Στην περίοδο της καραντίνας, η «Κιμωλία» μετατρέπεται στο πρώτο online cafe που δημιουργείται στην Αθήνα.

Το lockdown και το αναγκαίο #ΜένουμεΣπίτι για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο των cafe και όλων των χώρων αναψυχής στη χώρα. Αυτή η «παύση» φαίνεται πως δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα της «Κιμωλίας» και κάπως έτσι γίνεται το πρώτο online cafe στην Αθήνα. Μετά το πρώτο online bar έχουμε μέρος να πιούμε και τον καφέ μας.

«Από την πρώτη στιγμή που αναγκαστήκαμε να κλείσουμε για το καλό όλων μας, αναζητούσαμε τρόπους να επανέλθουμε. Η Κιμωλία φτιάχτηκε για να προσφέρει την ευκαιρία σε ανθρώπους να συναντιούνται, κι αυτή η παύση δε μας άρεσε καθόλου. Η ιδέα υπήρχε από την πρώτη μέρα, αλλά καθυστερήσαμε λίγο στην υλοποίηση. Ευτυχώς είχαμε τη βοήθεια της Eummena (σ.σ. εταιρεία πληροφορικής) που πίστεψε στην τρελή μας ιδέα και μας έδωσε την υποδομή για να κάνουμε την ιδέα μας πράξη». Με αυτά τα λόγια, η “Κιμωλία” μάς καλωσορίζει στο πρώτο virtual cafe στην περίοδο της καραντίνας.

Στην διαδικτυακή Κιμωλία ανάμεσα στα πράγματα που μπορείς να κάνεις, είναι να πιεις έναν «διαφορετικό» καφέ με τους αγαπημένους σου, να μιλήσεις με κόσμο που δεν γνώριζες ή/ και να μοιραστείς άρθρα και υλικό που θεωρείς ότι θα φανούν χρήσιμα σε άλλους.

Κλείσε τραπέζι στο πρώτο online cafe της Αθήνας

Ο τρόπος απλός και εντελώς δωρεάν. Στην Κιμωλία υπάρχουν 15 διαθέσιμα τραπέζια με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων ανά τραπέζι. Κάθε λογαριασμός χρήστη, θα έχει ισχύ από το πρωί της ημέρας για την οποία κάνεις την κράτηση, μέχρι την επόμενη μέρα στις 10:00. Κάθε τραπέζι έχει 5 συγκεκριμένους λογαριασμούς συνδεδεμένους σε αυτό. Για να κάνεις την κράτησή σου πρέπει να συμπληρώσεις την απαραίτητη φόρμα. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να φτιάξεις τον καφέ σου.