ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Φαίη Σκορδά δεν θα παρακαλέσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Τα «καρφιά» πετούν στον αέρα

www.instagram.com/fayskorda

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η υπόθεση της Πάτρας έφτασε να μονοπωλεί τόσο την επικαιρότητα, που ειδήσεις όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια, αλλά και ο γνώριμός μας κορονοϊός, έχουν περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Όπως όλα τα θέματα της επικαιρότητας, έτσι και στην υπόθεση της Πάτρας, τα πράγματα είναι αμφίδρομα. Oι ειδήσεις σχετικά με αυτήν, είναι αυτές που προσφέρονται από τα τηλεοπτικα κανάλια, αλλά και αυτές που ζητά το ενδιαφέρον του κοινού. Ανάμεσα στις σχετικές με την υπόθεση ειδήσεις είναι και οι αλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις που πραγματοποιεί η Ρούλα Πισπιρίγκου από το κελί όπου βρίσκεται προφυλακισμένη. Η Φαίη Σκορδά ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναζητήσει μία τέτοια συνέντευξη.

Η Φαίη Σκορδά μέσα από την εκπομπή Πρωινό του ANT1, μίλησε για τις επιλεκτικές συνεντεύξεις που παραχωρεί η Ρούλα Πισπιρίγκου στις τηλεοπτικές εκπομπές της ψυχαγωγικής, και όχι μόνο, ζώνης. Αρχικά ήταν ο συμπαρουσιαστής της, Γιώργος Λιάγκας που τοποθετήθηκε στο ζήτημα. «Η Ρούλα Πισπιρίγκου σε εμάς επειδή θεωρεί ότι έχουμε μια στάση… Επιλέγει να μη βγαίνει. Σε άλλες εκπομπές βγαίνει. Με γεια της και χαρά της», είπε ο παρουσιαστής.

Η Φαίη Σκορδά πήρε στη συνέχεια το λόγο και αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει τη δική της στάση απέναντι στο ζήτημα των συνεντεύξεων της γυναίκας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9 ετών κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Δεν είναι έτσι. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ την Ρούλα τηλέφωνο. Προφανώς κολακεύεται από αυτό, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τη δημοσιότητα. Παίρνουν οι παρουσιαστές και παρακαλούν, οπότε κολακεύονται με όλη αυτή τη διαδικασία.  Αυτό σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα. Σε μας δεν βγαίνει γιατί εγώ δεν πήρα τηλέφωνο και ούτε πρόκειται να πάρω να παρακαλέσω την Ρούλα», είπε η Φαίη Σκορδά. Οι αιχμές για τις παρουσιάστριες και τους παρουσιαστές που έχουν φιλοξενήσει ως ώρας δηλώσεις της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου είναι παραπάνω από εμφανείς στα λεγόμενά της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 17 Απριλίου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι με τη Σίσσυ Χρηστίδου στο Mega. Επανειλλημένα έχει επίσης μιλήσει στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Σόμπολο, ο οποίος είχε εξασφαλίσει πρώτος τη συνέντευξη των δυο γονιών των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα. Όπως καταλαβαίνεις, μετά από την τοποθέτηση που έκανε η Φαίη Σκορδά, στην εκπομπή Πρωινό, μάλλον δεν θα δεις συνέντευξή της εκεί.

Η Φαίη Σκορδά πήρε μία ξεκάθαρη στάση για το θέμα, όπως συνηθίζει να κάνει με κάθε θέμα που αφορά την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια που τα όρια μεταξύ ένημέρωσης και ψυχαγωγίας γίνονται δυσδιάκριτα. Κι αυτό δεν μπορούμε παρά να της το αναγνωρίσουμε.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι στην εκπομπή που κι εκείνη παρουσιάζει, έχουν φιλοξενηθεί μέχρι στιγμής ρεπορτάζ, όπως αυτό με τη χαρτορίχτρα από την Πάτρα που μιλούσε για τη συναναστροφή της με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και βίντεο από τα γενέθλια της Τζωρτζίνας. Ρεπορτάζ δηλαδή, που δεν ξέρουμε πώς ακριβώς συμβάλλουν στην έρευνα που πραγματοποιείται γύρω από την υπόθεση, ή ποιον σκοπό εξυπηρετούν. Αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κι αν αυτή η ξεκάθαρη στάση της Φαίης Σκορδά είναι μία αρχή για λιγότερη και πιο ουσιώδη ενασχόληση της ψυχαγωγικής ζώνης με την υπόθεση της Πάτρας, είμαστε παραπάνω από έτοιμη να την δεχτούμε.