ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Έλενα Χριστοπούλου ξεσπά για το GNTM 5: «Είδα βία. Δεν είναι έτσι η δουλειά μας»

Instagram.com/gntmgr

Το GNTM 5 έχει επιστρέψει με διάθεση σκληρού reality, όπως δείχνουν τα πρώτα δύο επεισόδια του reality μοντέλων του Star. Ανάμεσα σε όσα συνέβησαν ήταν και η οντισιόν της 18χρονης Αθηνάς. Η Αθηνά που είχε έρθει από την Κύπρο για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να μπει μέσα από το GNTM 5 στον χώρο της μόδας, δίχασε τους κριτές που διαφώνησαν έντονα μπροστά της για την είσοδό της ή μη στο παιχνίδι. Η Έλενα Χριστοπούλου, που συμμετείχε στους πρώτους δύο κύκλους του GNTM, παρακολουθώντας τα αποσπάσματα του επεισοδίου στην εκπομπή Πρωινό μας, ξέσπασε για όσα είδε με αφορμή την οντισιόν της Αθηνάς.

Η Αθηνά δεν γνώριζε ούτε μοντέλα, ούτε σχεδιαστές και η μόνη της επαφή με τη μόδα ήταν μέσα απ’ όσα έβλεπε στο Instagram. Το παραδέχτηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή του GNTM 5. Τι το θελε; Ο Τάσος Σοφρωνίου, η Βίκυ Καγιά και αρχικά και η Σοφία Χατζηπαντελή έγιναν έξαλλοι με την αδαημοσύνη ενός 18χρονου παιδιού που ενώ έχει δωρεάν όση πληροφόρηση μπορεί να αντέξει για τη μόδα μέσω του διαδικτύου, δεν τη ρουφά σαν το σφουγγάρι. Ο Γιώργος Καράβας παρέμεινε από την αρχή ως το τέλος ενθουσιασμένος μαζί της.

Οι κριτές την έστειλαν να βάλει το μαγιό της κι όσο άλλαζε διαφωνούσαν για το κατά πόσο είναι «Ένα ωραίο κοριτσάκι του Λυκείου», όπως έλεγε η Βίκυ Καγιά ή model material όπως υποστήριζε ο Γιώργος Καράβας. «Πόζες, πόζες, να μη μιλάμε και πολύ, να μιλάμε με πράξεις», είπε η Βίκυ Καγιά και το αγχωμένο κορίτσι προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε. Ο Γιώργος Καράβας είπε ότι βλέπει προσωπικότητα και η Βίκυ Καγιά δεν έπαψε να τον ρωτά που την βλέπει. «Ποιο είναι το όνειρό σου, πες μας», της είπε στη συνέχεια και η Αθηνά ξεκίνησε να κλαίει.

«Ήρθες σε casting εμείς πρέπει να ξέρουμε. Δεν θέλω να κλαις και να στενοχωριέσαι, προς Θεού κανείς δεν το θέλει αυτό, αλλά ο Γιώργος βλέπει το όνειρό σου κι εμείς δεν το βλέπουμε», σημείωσε η Βίκυ Καγιά. Η Αθηνά εξήγησε ότι ήθελε πάντα να μπει στον χώρο, σημείωσε ότι έχει κάνει ήδη πράγματα στον χώρο εδώ και έναν μήνα που έχει κλείσει τα 18. «Δεν ήθελα να δείξω κάποια που δεν είμαι και να μάθω απλά κάποιους για να σας τους πω και να νομίζεται ότι τους ξέρω», σημείωσε.

Παρά τις εξηγήσεις της, δύο από τους κριτές του GNTM 5 δεν πείστηκαν. Ο Τάσος Σοφρωνίου και η Βίκυ Καγιά ψήφισαν αρνητικά. «Δεν βλέπω ούτε το φρέσκο πρόσωπο που βλέπει ο Γιώργος, ούτε το μοντέλο που βλέπουν η Σοφία και ο Γιώργος. Για μένα είναι πολύ σημαντική η προσωπικότητα σε ένα μοντέλο. Δεν θεωρώ ότι έχεις τη στόφα του μοντέλου, ότι έχεις το πάθος του μοντέλου. Δεν θεωρώ ότι το θέλεις και τόσο γιατί ούτε ποζάρεις, ούτε περπατάς σωστά και στενοχωριέμαι που στο λέω, αλλά δεν μπορώ να μην σου πω αληθινά αυτό που σκέφτομαι», της είπε η Βίκυ Καγιά.

Καθώς έφευγε, ο Γιώργος Καράβας την έσωσε με τη wild card του κι έτσι η Αθηνά πέρασε απευθείας στο bootcamp του GNTM 5. Η Αθηνά έφυγε και οι κριτές άρχισαν να διαφωνούν και πάλι. «Παλιά έπρεπε να πας σε πρακτορεία, να βρεις έναν editor. Εμείς τι τραβούσαμε τότε με τα περιοδικά, που αν δεν σε γούσταρε η editor, μαύρη νύχτα που σε έφαγε. Σε παρακαλώ τώρα κι έχεις την κάθε ξινή, που αν δεν γούσταρε το κούρεμά σου, η καριέρα σου εξαρτιόταν από το πως θα ξυπνούσε η ξινή. Είναι άδικο τώρα που είναι τόσο εύκολο, να είμαστε τόσο εύκολοι μαζί τους. Όχι!», είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Σοφρωνίου.

Η εκπομπή Πρωινό μας σχολίασε το απόσπασμα όπως και άλλα σημεία του δεύτερου επεισοδίου του GNTM 5 το πρωί της Τρίτης, 21 Σεπτεμβρίου. Η Έλενα Χριστοπούλου δήλωσε ότι έχει πάθει ταχυπαλμία στη Φαίη Σκορδά, βλέποντας το απόσπασμα και εξήγησε γιατί.

«Με έχει πιάσει ταχυπαλμία. Είδα βία. Δεν είναι έτσι η δουλειά μας», είπε αρχικά και η συζήτηση συνεχίστηκε. Μιλώντας για τη συμπεριφορά των κριτών απέναντι στο 18 ετών κορίτσι συμπλήρωσε σε άλλο σημείο του σχολιασμού: «Αυτό είναι πάρα πολύ 90s όλο. Είναι ξεπερασμένο, είναι πασέ. Στη δική μου τη δουλειά ένα κορίτσι 18 χρονών που είναι άπειρο, έρχεται για να μάθει. Για να το φροντίσουμε και να το αγκαλιάσουμε, όχι για να του κάνουμε αυτό το bullying στην τηλεόραση. Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω και δεν ξέρω ποιος το άφησε να γίνει αυτό».

Η συζήτηση στράφηκε στην τελευταία τοποθέτηση του Τάσου Σοφρωνίου που αποκαλύπτει ότι μία γενιά που έχει δεχτεί παράλογες και άδικες, εργασιακές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο, δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα τις επαναλάβει με την ίδια σφοδρότητα προς τους νεότερους.

«Βλέπω τον Γιώργο Καράβα μετά από αυτόν τον οχετό, να σκύβει το κεφάλι γιατί κι εγώ έτσι θα έκανα στη θέση του. Είναι άλλο η τηλεόραση κι άλλο οι συμπεριφορές. Παλεύουμε οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια κι οι γυναίκες για να μην έχουμε αυτές τις συμπεριφορές», σημείωσε για το GNTM η Έλενα Χριστοπούλου.