ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Dakota Johnson γίνεται ηρωίδα της Jane Austen, σε ταινία του Netflix

Invision/AP Joel C Ryan

Η Dakota Johnson θα γίνει η ηρωίδα του τελευταίου μυθιστορήματος που έγραψε η Jane Austen, το “Persuasion”.

 

Το Netflix μάς φέρνει μία ταινία που θα βασιστεί σε κλασικό βιβλίο, αλλά με μία πιο μοντέρνα προσέγγιση. Και η Dakota Johnson θα υποδυθεί έναν ρόλο, που σίγουρα φαίνεται να της ταιριάζει περισσότερο. Η Carrie Cracknell θα σκηνοθετήσει το Persuasion ενώ το σενάριο έχουν αναλάβει οι Ron Bass και Alice Victoria Wisnlow.

Ο ρόλος της Dakota Johnson

Το μυθιστόρημα Persuasion διηγείται την ιστορία της Anne Elliot, μίας ασυμβίβαστης γυναίκας που ζει με τη σνομπ οικογένειά της, η οποία βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας. 27 χρονών και ανύπαντρη, η Anne επανενώνεται με έναν άντρα που έπρεπε κάποτε να απορρίψει, και τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη. Μπορείς να φανταστείς πολύ άνετα την Dakota σε αυτόν τον ρόλο, σωστά; Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε το Persuasion στη μικρή οθόνη. Είχε γίνει και σειρά το 2007, με πρωταγωνίστρια τη Sally Hawkins.

Πάντως αυτή είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την Dakota Johnson, εφόσον έχει διάφορα projects που έρχονται. Μεταξύ αυτών και η ταινία “The Lost Daughter” που διαδραματίζεται στις Σπέτσες, αλλά και η συνεργασία της με εταιρία sexual wellness και το λανσάρισμα του δικού της sex toy.

Η Jane Austen στο Netflix

Δεν μάς εκπλήσσει τίποτα πια. Με το κλείσιμο των κινηματογράφων, οι ταινίες περνούν απευθείας στις μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Netflix, και βλέπουμε πλέον projects υψηλών προδιαγραφών. Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν το κύκνειο άσμα της Jane Austen, λίγο πριν από τον θάνατό της το 1817 και έχει έναν αρκετά μελαγχολικό τόνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε μία φρέσκια προσέγγιση του “Persuasion”, αν και η Jane Austen ήταν αντισυμβατική και πρωτοπόρος.