ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Billie Eilish έβγαλε νέο τραγούδι και γύρισε το βιντεοκλίπ μόνη της σε ένα άδειο εμπορικό κέντρο. Εικόνες από το μέλλον;

Democratic National Convention via AP

Όσο εσύ δουλεύεις από το σπίτι και κάνεις μαραθώνιο σειρών, η Billie Eilish παίρνει την κάμερά της και πηγαίνει στο εμπορικό κέντρο όπου σύχναζε με φίλους στην εφηβεία της.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Billie Eilish είχε υποσχεθεί στους fans της ένα νέο τραγούδι, και τον κράτησε τον λόγο της. “Therefore I Am” μάς λέει και μόλις οπτικοποίησε το τραγούδι της με ένα βιντεοκλίπ που ακολουθεί τις τωρινές συνθήκες.

Το νέο βιντεοκλίπ

Η 18χρονη μουσικός, που έχει ήδη κερδίσει 5 βραβεία Grammy, προσαρμόστηκε στις συνθήκες της πανδημίας και με το παραπάνω. Μπορεί το βιντεοκλίπ να μην γυρίστηκε στο σπίτι, κάτι που πολλοί καλλιτέχνες έκαναν στην καραντίνα, αλλά τήρησε όλα τα μέτρα και ήταν μόνη, κατάμονη. Το κλιπ της γυρίστηκε στο εμπορικό κέντρο Glendale Galleria, στο οποίο έχει περάσει πολύ χρόνο ούσα έφηβη. Την βλέπουμε να βολτάρει σε ένα άδειο mall, να μπαίνει στα μαγαζιά για να φτιάξει καφέ, να φάει ντόνατς και τηγανιτές πατάτες και να βολτάρει. Η εικόνα είναι λίγο αποκαρδιωτική, γιατί αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση και σε κάνει να αναρωτιέσαι για το πότε θα ανατραπεί η κατάσταση.

Ευτυχώς, η υπέροχη ατμοσφαιρική φωνή της Billie Eilish και οι στίχοι που απευθύνονται σε έναν έρωτα, σε κάνουν κάπως να ξεχνιέσαι. Το νέο της τραγούδι θα παρουσιαστεί και επισήμως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στα American Music Awards, τα οποία θα μεταδοθούν διαδικτυακά και η ίδια είναι προτεινόμενη για 2 βραβεία. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το single της, “My Future” και έχει κάνει αρκετές διαδικτυακές συναυλίες.

Η ακτιβίστρια Billie Eilish

Όταν λέμε ότι δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, δεν εννοούμε μόνο από καλλιτεχνική άποψη. Σε μία συναυλία που έκανε με τον τίτλο “Where Do We Go”, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Joe Biden και προέτρεψε το κοινό «να καταψηφίσει τον πορτοκαλί άνδρα». Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Εμείς είμαστε μαζί της και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τόσο νέους καλλιτέχνες να παίρνουν θέση ανοιχτά και να αξιοποιούν τη φήμη τους με αυτόν τον τρόπο.