ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Η Ana de Armas πιστεύει ότι η Marilyn Monroe την είχε στοιχειώσει στα γυρίσματα του Blonde

Ana de Armas poses for photographers upon arrival for the photo call of the film 'Blonde' during the 79th edition of the Venice Film Festival in Venice, Italy, Thursday, Sept. 8, 2022. (AP Photo/) @2022 Domenico Stinellis/AP Images

Σύμφωνα με το encyclopedia.com, η μεταφυσική είναι ο κλάδος εκείνος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τη θεμελιώδη φύση της πραγματικότητας, τις πρώτες αρχές της ύπαρξης. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ερωτήματα για τη φύση της συνείδησης και της σχέσης μεταξύ μυαλού και ύλης κ.α. Μετά από αυτή τη μικρή και πολύ επιγραμματική εισαγωγή θα προχωρήσουμε στην είδηση ότι η Ana de Armas δήλωσε ότι η Marilyn Monroe την είχε στοιχειώσει, όσο την υποδυόταν στην ταινία Blonde. Πιστεύω ότι μετά την εισαγωγή, σου ήρθε πιο εύπεπτη η δήλωσή της.

Η Ana de Armas, είπε ότι ένιωθε το πνεύμα της Marilyn Monroe καθώς την υποδυόταν για την ταινία του Netflix, Blonde, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το film στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

«Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν πολύ κοντά μας. Ήταν μαζί μας», είπε η Ana de Armas σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Εκείνη ήταν το μόνο που σκεφτόμουν, το μόνο που ονειρευόμουν, ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσα να μιλήσω, ήταν μαζί μου και ήταν όμορφο», πρόσθεσε. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι το φάντασμα της Monroe εκδήλωνε τα αισθήματά του αν δεν ήταν ευχαριστημένο με το πώς αποτυπωνόταν η θρυλική ηθοποιός on camera.

«Νομίζω ότι έμεινε ευχαριστημένη. Θα έριχνε τα πράγματα που ήταν κρεμασμένα στους τοίχους καμιά φορά και θα θύμωνε αν δεν της άρεσε κάτι. Μπορεί αυτό να ακούγεται πολύ μυστηριώδες, αλλά είναι αλήθεια. Όλοι το νιώσαμε», είπε στη συνέχεια η Ana de Armas. Μη χειρότερα, ίσως πεις εσύ και δεν θα διαφωνήσω. Αλλά θα επανέλθω στην αρχή αυτού του κειμένου και θα σου πω απλά: μεταφυσική. Είτε την πιστεύεις, είτε όχι. Κι η Ana de Armas δείχνει να την πιστεύει ακράδαντα.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Andrew Dominik, που βάσισε την ταινία του στο βιβλίο Blonde της Joyce Carol Oates, σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο διαμέρισμα που η Marilyn Monroe ζούσε με την ψυχικά ασθενή μητέρα της, ενώ κινηματογράφησαν τη σκηνή του θανάτου της στο ίδιο δωμάτιο στο οποίο βρέθηκε νεκρή η Marilyn Monroe. Ε μα, το προκαλούσαν το πνεύμα να εμφανιστεί, μόνο «τραπεζάκι» που δεν έκαναν, έτσι όπως τα περιγράφει ο σκηνοθέτης.

«Σίγουρα είχε στοιχεία σαν να είμαστε σε μία seance», σημείωσε ο Αυστραλός σκηνοθέτης. Η seance που ανέφερε είναι μία τελετή επίκλησης πνευμάτων και κάπως έτσι ο Dominik έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς τα παραπάνω λόγια μου. Όπως είπε ο 54χρονος που σκηνοθέτησε την Ana de Armas ως Marilyn Monroe, τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 4 Αυγούστου, μία διόλου τυχαία διαλεγμένη ημερομηνία, καθώς ήταν η ίδια που το 1962 η Marilyn Monroe απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών.

 

Μπορεί να σου ακούγονται τουλάχιστον spooky όσα ειπώθηκαν παραπάνω, μπορεί να είναι απλά κι ένα κόλπο για να χτίσουν οι συντελεστές της μία διαφορετική δημοσιότητα γύρω από την ταινία τους. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα τους χρειαστεί κάποια έξτρα διαφήμιση πέρα από το γεγονός ότι σύμφωνα με το Deadline στην πρεμιέρα της ταινίας στη Βενετία το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για 11 λεπτά τους συντελεστές της.

Η Ana de Armas είχε πει στο περιοδικό L’ Officiel για τον ρόλο της πριν από λίγο καιρό ότι «Η δουλειά μου δεν ήταν να τη μιμηθώ. Με ενδιέφεραν τα αισθήματά της, το ταξίδι της, οι ανασφάλειές της, η φωνή της, με την έννοια ότι στην πραγματικότητα δεν είχε φωνή». Οι κληρονόμοι της Monroe, δηλαδή τα μέλη του Marilyn Monroe Estate που διαχειρίζεται την πνευματική και υλική κληρονομιά της, έχουν επιδοκιμάσει την ερμηνεία της, μόνο και μόνο από το trailer της ταινίας. Η Ana de Armas μπορεί να πιστεύει ότι γι’ αυτό φταίει το φάντασμα της Marilyn Monroe. Σίγουρα όμως κάποιο ρόλο θα παίζει και το ταλέντο της.

H ταινία Blonde θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου.