ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου πήγε στο Πρωινό και η Φαίη Σκορδά έμεινε άφωνη με τις απόψεις της. Τι περίμενες βρε Φαίη;

Instagram.com/fayskorda

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έγινε viral χάρη σε ένα video στο οποίο αποφάσισε ότι αρκετά αφήσαμε ασχολιάστο το θέμα της τριχοφυΐας στις γυναίκες και της ελευθερίας τους να κάνουν ότι θέλουν με αυτό κι έτσι το σχολίασε εκείνη. Η εκπομπή Πρωινό αποφάσισε να τη φέρει και στο πλατό της. Η Φαίη Σκορδά την υποδέχτηκε με χαμόγελο κι έφτασε τελικά ένα βήμα πριν το «βγάζω καπνούς από τα αυτιά».

Η εκπομπή Πρωινό φιλοξένησε την Αφροδίτη Λατινοπούλου στο πλατό της εκπομπής για να μπορέσει να αναπτύξει ελεύθερα, τον εξαρχής σκοταδιστικό αλλά και μη λογικό συλλογισμό του «έτσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε», που είχε αναπτύξει στο video της. Από την αρχή σχεδόν της συζήτησης η Φαίη Σκορδά της είπε: «Έπαθα σοκ. Πες μου αλήθεια ότι το έκανες απλά για να το κάνεις και σε κοιτώ στα μάτια».

«Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το video, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα ίσως να ήμουν λίγο περισσότερο επεξηγηματική. Κάποια πράγματα τα οποία είπα έχουν παρεξηγηθεί κι έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια μου. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εστιάζουμε σε τέτοιου είδους εικόνες από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες χρόνια τώρα έχουν δώσει τεράστιους αγώνες σε αυτή τη ζωή κι αυτό θα πρέπει να προβάλλουμε», απάντησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Οι παρουσιαστές προσπάθησαν να εξηγήσουν στην Αφροδίτη Λατινοπούλου ότι είναι δικαίωμα των γυναικών, των ανδρών, των ανθρώπων να προβάλλουν ό,τι θέλουν στα social media και να είναι όπως θέλουν στην καθημερινότητα και στη ζωή τους, αλλά μάταια. Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας άλλα έλεγαν κι η Αφροδίτη Λατινοπούλου έλεγε άλλα.

Η Φαίη Σκορδά, η Αφροδίτη Λατινοπούλου και η συζήτηση για τις τρίχες μας

«Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να αναδείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες καθημερινά. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη, αυτό με ενοχλεί. Το ότι μια γυναίκα θέλει να αναδείξει την τριχωτή μασχάλη ή μια ατέλεια στο σώμα της, το θεωρώ λίγο για μια γυναίκα. Μπορεί να δείξει πολλά περισσότερα. Αυτό είναι κεκτημένο, δεν χρειάζεται να το δείξει», είπε στη συνέχεια η Αφροδίτη Λατινοπούλου. «Άλλο να φαίνεται σε μια φωτογραφία η κοιλιά και άλλο να ζουμάρεται και να φαίνεται μόνο η κοιλιά», πρόσθεσε.

Η Φαίη Σκορδά σηκώθηκε όρθια κι αναρωτήθηκε απευθυνόμενη στην καλεσμένη της εκπομπής: «Σε παρακαλώ, πραγματικά, σου είπε κάποιος να τα λες αυτά τα πράγματα γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα κάνεις καριέρα; Σου είπε κάποιος ότι αν λες αυτά τα πράγματα θα γίνεις γνωστή; Τα πιστεύεις αλήθεια αυτά που λες»; «Ότι η γυναίκα έχει να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα από μια μασχάλη, ναι, το πιστεύω. ότι έχει δώσει αγώνες πολύ σημαντικότερους η γυναίκα, ναι», απάντησε εκείνη.

«Μα αυτό και το άλλο δεν συγκρίνονται. Το ότι εγώ μπορώ σήμερα να είμαι έτσι κι αύριο αλλιώς, ακόμα και η συμπεριφορά μου, είναι δική μου επιλογή. Από τη στιγμή που δεν επηρεάζει εσένα και τις δικές σου επιλογές δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τοποθετείσαι», σημείωσε η Φαίη Σκορδά.

Ένας διάλογος που έπεσε σε απόλυτο κενό

Η επικοινωνία έπεσε στο κενό. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξαρχής αναφέρθηκαν στο video της Αφροδίτης Λατινοπούλου ως κάτι που δεν χρειαζόταν αναπαραγωγή, κάτι που δεν χρειαζόταν καν να μπει στη σφαίρα του δημόσιου διαλόγου και η εμφάνισή της στο «Πρωινό» ήταν μάλλον η πιο τρανή απόδειξη αυτού του επιχειρήματος. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει μια προσωπική άποψη για τις τρίχες μας κι είναι ένα μόνο πρόσωπο, μία σταγόνα στον ωκεανό. Η Φαίη Σκορδά, προσπάθησε να της δείξει πώς ακούστηκαν όσα είπε.

Όλα όμως χαλούσαν στην χρήση μιας λέξης, του «πρέπει» που έλεγε ξανά και ξανά η Αφροδίτη Λατινοπούλου. «Οι γυναίκες ΠΡΕΠΕΙ να προβάλλουν» ή «Οι γυναίκες δεν ΠΡΕΠΕΙ να προβάλλουν» κι όλα αυτά μαζί με το «δημοκρατία έχουμε κι έχω δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα» ήταν το σκηνικό του παραλόγου στην εμφάνιση της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας στο «Πρωινό». Οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν τίποτα. Οι γυναίκες θέλουν απλά να μπορούν να υπάρχουν όπως θέλουν. Και οι τρίχες, πάντα θα παραμένουν απλώς τρίχες.