ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

6 εντυπωσιακά λουλούδια που μεγαλώνουν γρήγορα

Unsplash

Οι βροχές και οι συννεφιές των προηγούμενων ημερών που έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις της φθινοπωρινής σεζόν, ανήκουν στο παρελθόν.

Μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη -την ημερομηνία που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου δηλαδή- εσύ μπορείς να απολαμβάνεις τις ηλιόλουστες (αλλά πιο ευχάριστες στην αίσθηση) μέρες του Σεπτεμβρίου στο μπαλκόνι και τον κήπο σου. Τα ολάνθιστα λουλούδια, πάντως, θα σου φτιάξουν λίγο παραπάνω τη διάθεση αυτήν την εποχή. Προλαβαίνεις να δεις τα παρακάτω λουλούδια που μεγαλώνουν γρήγορα να ανθίζουν στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Λουλούδια που μεγαλώνουν γρήγορα: Ιβίσκος

Ο ιβίσκος έχει μεγάλα και εντυπωσιακά λουλούδια σε διάφορα χρώματα (κόκκινο, μωβ, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και λευκό) που θα χαρίσουν ζωντάνια σε μπαλκόνι και κήπο αυτή τη μεταβατική περίοδο που θέλεις να σου φτιάξει η διάθεση. Η ανθοφορία του είναι πλούσια και διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Ο ήλιος και η ζέστη δεν τον ενοχλούν καθόλου.

Unsplash

Ηλίανθος

Κλασικό λουλούδι που αναπτύσσεται και ανθίζει πολύ γρήγορα -ακόμα και σπόρο να φυτέψεις: Ηλίανθος it is. Το άνθος του αγαπημένου μας ήλιου είναι διαρκώς στραμμένο προς τις ηλιακές ακτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες στρέφεται ξανά προς την ανατολή.

λουλούδια Unsplash

Λουλούδια που μεγαλώνουν γρήγορα: Οινοθήρα

Η οινοθήρα έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη με ανθοφορία που διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Τον χειμώνα μπορείς να τη δεις εξίσου ανθισμένη στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου -με τη σωστή περιποίηση φυσικά.

Unsplash

Κόσμος

Χρειάζεσαι μόνο ένα σποράκι για να έχεις όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Η γρήγορη ανάπτυξή του κόσμου (του φυτού) είναι το μυστικό. Τα υπέροχα άνθη του, σκορπίζουν μαγεία.

Unsplash

Λουλούδια που μεγαλώνουν γρήγορα: Ορτανσία

Ορτανσία. Αγαπημένο λoυλούδι με γρήγορη ανάπτυξη και βλάστηση. Μπορείς να βρεις τα φουντωτά και πλούσια άνθη της σε μια ποικιλία από υπέροχα χρώματα, όπως άσπρο, ροζ, μπλε, μωβ, κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί.

λουλούδια Unsplash

Τριανταφυλλιά

Η λίστα των ανθοφόρων λουλoυδιών που μεγαλώνουν στο πι και φι, «κλείνει» με τα τριαντάφυλλα που θα δώσουν ρομαντική εσάνς στο μπαλκόνι σου. Τα άνθη της παραμένουν ανθισμένα μέχρι και τις τελευταίες μέρες του φθινοπώρου. Η γρήγορη και πλούσια βλάστησή της, απαιτεί κλάδεμα κάθε χρόνο.

λουλούδια Unsplash