ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

H Παραλία: Το Twitter/X δεν σταματά να αποθεώνει (και να υποψιάζεται) τον Δημητρό του Γιώργου Νινιού

ΕΡΤ

Από τη μία, ανεμελιά, υπέροχα τοπία και αίσθηση 70s, από την άλλη, ένας φόνος που στοιχειώνει το νησί κι ένα «φάντασμα που πλανάται πάνω από τα Μάταλα», όπως είπε κι ο ρόλος της Γιούλικας Σκαφιδά, η Αντιγόνη, ζωγραφίζοντας σε ένα από τα επεισόδια της σειράς. Από τη μια, ένα ερωτικό τρίγωνο που πάει να σχηματιστεί ανάμεσα σε Υπατία, Γιώργο και Χάρι, από την άλλη, ίντριγκες που αφορούν επενδυτικά σχέδια στο νησί κι ακόμα μερικά μυστικά από το παρελθόν. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της σειράς Η Παραλία της ΕΡΤ που συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού. Και το κοινό, όπως ξέρεις δεν βλέπει απλά τηλεόραση, τη σχολιάζει κιόλας στο Twitter/X.

To 11ο επεισόδιο της σειράς Η παραλία προβλήθηκε τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου και σε αυτό, πέρα από τις προστριβές του Γιώργου και της Υπατίας σε σχέση με το μέλλον τους κι αν αυτό βρίσκεται στο Λονδίνο ή στην Κρήτη, είδαμε και κάποιες σκηνές που μας μεταφέρουν στο παρελθόν του Δημητρού και στη σχέση του με τη Βιολέτα. Ο Δημητρός έχει γίνει ένας από τους ήρωες της σειράς που οι τηλεθεατές αναζητούν στην οθόνη, χάρη στην ερμηνεία του Γιώργου Νινιού που με απόλυτη φυσικότητα γίνεται ένα παιδί εγκλωβισμένο σε σώμα ενήλικου μπροστά στα μάτια μας, έναν ήρωα που η αθωότητά του σκλαβώνει και οι στιγμές που διαβαίνει το λεπτό όριο μεταξύ ενθουσιασμού και βιαιότητας τρομάζουν.

Ο Δημητρός χάρισε το απόλυτο cliffhanger στο τέλος του επεισοδίου (spoiler alert), όταν έσπρωξε τη μητέρα του και την άφησε πεσμένη κι αβοήθητη στο πάτωμα μετά από μία σύγκρουσή τους για το μενταγιόν που κρατούσε στα χέρια του, για το «δικό μου» που δεν ήθελε να δώσει. Η Νικολίνα έμεινε ακίνητη στο πάτωμα, ο Δημητρός έφυγε και οι τίτλοι τέλους έπεσαν.

Στο Twitter/X για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Νινιός κέρδισε τα εύσημα για τη σκηνή, αλλά και για όλη την παρουσία του δικού του Δημητρού στο επεισόδιο. Ο Δημητρός έχει κερδίσει το κοινό που τον υποψιάζεται όχι απαραίτητα για τον φόνο της Ρηνιώς, αλλά ίσως για τον φόνο της Βιολέτας.

Το φαινόμενο πάντως είναι «διαχρονικό». Από την πρεμιέρα της σειράς μέχρι σήμερα, το Twitter/X έχει βρει τον δικό του αγαπημένο στην Παραλία της ΕΡΤ. Ο Γιώργος Νινιός (μαζί συχνά και με τη Μπέττυ Λιβανού) αποθεώνεται σταθερά για τη ζωή που έδωσε στον ρόλο του Δημητρού.

«Θα ήθελα να μου συμβαίνουν πράγματα που μου αρέσουν. Πάντα ήταν έτσι. Προχωρώ. Δεν έχει κάτι άλλο. Προχωρώ και κάνω χαρά όταν έρχονται ρόλοι και συνεργασίες που μου αρέσουν», είχε πει σε συνέντευξή του στο Φilenews ο Γιώργος Νινιός τον Μάρτιο του 2022.

«Ποιοι άνθρωποι μας ελκύουν την προσοχή; Αυτοί που έχουν ένα ενδιαφέρον στα μάτια τους, στον τρόπο που μιλάνε, σ’ αυτό που κουβαλούν μέσα τους. Κάπως έτσι είναι κι οι ρόλοι. Σαν να αναγνωρίζεις έναν άνθρωπο που έχει ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι φονιάς, δεν έχει σημασία. Πολύ συχνά, εξάλλου, στη ζωή επιμένουμε να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που είναι η καταστροφή μας. Η διαφορά είναι ότι στην πραγματική ζωή πονάει. Και μέμφεσαι τον εαυτό σου για μια λάθος επιλογή», πρόσθετε ο ηθοποιός.

Ο Γιώργος Νινιός, είναι ασφαλές να πούμε ότι βρήκε κάτι που του αρέσει στον ρόλο του Δημητρού και έκανε το πιστό κοινό του hashtag #HParalia του Twitter/X να τον ακολουθήσει. Και θα συνεχίσει να τον ακολουθεί και να χαίρεται για ερμηνείες όπως η δική του, αξιομνημόνευτες, από αυτές που έχουν λείψει από την ελληνική τηλεόραση.