ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι Πανθέοι: Το Twitter/X έστρωσε κόκκινα χαλιά για να υποδεχτεί την οικογένεια των Πανθέων

Πανθέοι Instagram/Οι Πανθέοι

Οι Πανθέοι έκαναν χθες πρεμιέρα με μια εναρκτήρια σκηνή που θα θυμόμαστε για καιρό, τέτοια κατάρα καιρό είχαμε να δούμε σε prime time. Ακούσαμε και το ερωτικό κομμάτι του Μίνωα Μάτσα, Ιστορία, και καταλάβαμε ότι η απιστία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά. Κι αν έχετε μπερδευτεί με τα μέλη της οικογένειας των Πανθέων,  είμαστε εδώ για να ξεμπλέξουμε την κατάσταση. Επίσης, στο ντέρμπι της τηλεθέασης Πανθέοι vs Παραλία καταλάβαμε ότι η οικογενειακή saga κέρδισε τους χίπηδες. Και έγινε ξεκάθαρο ότι το Twtter/X κόλλησε με το ερωτικό τρίγωνο και τα μυστικά των Πανθέων. Ένα έχουμε να πούμε: Κάτια Δανδουλάκη είσαι ίνδαλμα.

Το ζευγάρι το νόμιμο των Πανθέων 

Στο ρόλο του Ανδρέα Πανθέου, ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο γιατρός, που πάει κόντρα στην οικογένειά του και παντρεύεται την κατά πολύ νεότερή του, Μάρμω. Ακολουθεί spoiler: Όταν καταλάβει ότι εκείνη τον απατά με τον αγαπημένο του ανιψιό, τον Κίτσο, θα υπομείνει σιωπηλά και με αξιοπρέπεια την ταπείνωση και το προσωπικό του μαρτύριο.

Στο ρόλο της Μάρμως Πανθέου, η Μελία Κράιλινγκ. Η νεαρή σύζυγος του Ανδρέα και πέτρα του σκανδάλου. Η οικογένεια των Πανθέων την αντιμετωπίζει καχύποπτα και εχθρικά. Την κατηγορούν πως παντρεύτηκε τον Ανδρέα για τα χρήματα και το κύρος που κουβαλάει το όνομά του, όμως δεν είναι αλήθεια. Τον αγαπά αληθινά, τον σέβεται, τον εκτιμά. Ο Ανδρέας είναι ο άνθρωπός της. Κι ο Κίτσος… το πάθος στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί. 

Ο Κίτσος, το καμάρι της οικογένειας Πανθέων 

Στο ρόλο του Κίτσου Γαλάτη, ο Μιχάλης Σαράντης. Ο ζωγράφος που θα μπει ανάμεσα στον θείο και τη γυναίκα του. Με αφορμή την έκθεση των τελευταίων έργων του σε μια μεγάλη γκαλερί της Αθήνας, επιστρέφει από το Παρίσι όπου έμενε τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη γκαλερί, θα συναντήσει τυχαία τη Μάρμω, χωρίς να γνωρίζει αρχικά πως είναι η σύζυγος του θείου του, Ανδρέα Πανθέου. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που ερωτεύεται με πάθος μια γυναίκα.

Τα αμέτρητα αδέλφια Πανθέοι

Στο ρόλο της Χρυσοστόμης Πανθέου, η Κάτια Δανδουλάκη. Η μεγάλη αδελφή των Πανθέων. Είναι η θεματοφύλακας όλων των αξιών, όλων των σχέσεων, όλων των πραγμάτων που πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα στον χρόνο.

Στο ρόλο του Ισίδωρου Πανθέου, ο Νίκος Χατζόπουλος. Ο συνταξιούχος συμβολαιογράφος και πρωτότοκος γιος των Πανθέων. Από τότε που πέθανε η γυναίκα του, έχει αποσυρθεί στην εξοχική κατοικία των Πανθέων, στο Γραμματικό. Ζει εκεί με τον γιο του, Θωμά, που είναι Εύελπις Αξιωματικός.

Στο ρόλο του Φάνη Πανθέου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Ο φαρμακοβιομήχανος Πανθέος που λατρεύει τον ποδόγυρο. Είναι ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΙ-ΠΑΝ. «Φι» από το «Φάνης» και «ΠΑΝ» από το επίθετο της οικογένειάς. Έχει μια γυναίκα, τη Βέτα και δυο κόρες, τη Λιάνα και την Ουρανίτσα. Επίσημα. Γιατί ανεπίσημα στη ζωή του έχει και τη Μαριάννα που περιμένει ματαίως να παρατήσει την οικογένειά του και να την κάνει «κυρία Πανθέου».

Στο ρόλο της Μερόπης Μονογιού, η Αθηνά Μαξίμου. Η γυναίκα του αυτόχειρα. Ο πατέρας δεν ήθελε να παντρευτεί τον Παύλο Μονογιό. Έλεγε πως δεν ήταν της τάξης και του επιπέδου τους. Εκείνη όμως δεν τον άκουσε. Δεν άκουσε κανέναν τους. Έκανε την επανάστασή της και τον πήρε. Δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ούτε όταν αυτός τους οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στιγματίστηκε με την κατάχρηση που έκανε. Δεν ήταν κακός. Ούτε απατεώνας. Ήθελε να είναι ισάξιος των Πανθέων. Έχει δύο παιδιά.

Οι Πανθέοι

Οι Πανθέοι

Στο ρόλο της Δέσποινας Γαλάτη, η Μαρία Καλλιμάνη. Η επιχειρηματίας, μητέρα του Κίτσου. Μπορεί ο σύζυγός της να άφησε εκείνη και τον γιο τους, τον Κίτσο, όταν αυτός ήταν ακόμα μικρό παιδί, αλλά αυτό δεν την πτόησε ποτέ. Το αντίθετο. Την πείσμωσε. Κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι μπορεί να τα καταφέρω και μόνη της. Μεγάλωσε τον γιο της χωρίς να του λείψει τίποτα. Ίσως, άλλες γυναίκες, όπως η αδελφή της η Μερόπη να τα παρατούσαν. Να αποδέχονταν τη θέση τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Όμως η Δέσποινα όχι μόνο δεν έσκυψε το κεφάλι, αλλά έγινε καλύτερη από πολλούς άντρες. Ασχολείται με το χρηματιστήριο και έχει καταφέρει να αυξήσει την περιουσία που του άφησε ως προίκα ο πατέρας της. Λατρεύει τον γιο της.

Πρέπει να μιλήσουμε για το ίνδαλμα Έλενα Τοπαλίδου

Στον ρόλο της Μιρέλλας, η Έλενα Τοπαλίδου. Το μέντιουμ με το σκοτεινό παρελθόν. Ήρθε πριν λίγα χρόνια στο Γραμματικό για να δουλέψει ως δασκάλα. Όμως, ο πραγματικός λόγος που την έκανε να ζητήσει αυτή τη δουλειά είναι άλλος και έχει να κάνει με το παρελθόν της. Το ξεχωριστό χάρισμα που έχει να επικοινωνεί με όσους έχουν φύγει από τη ζωή, την έφερε κοντά στον Βλάση Πανθέο. 

Τέλος πρέπει να μιλήσουμε για τον πιο συγκλονιστικό ρόλο του πρώτου επεισοδίου. Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο στρατηγός, πατριάρχης των Πανθέων. Δεν κατάφερε να δώσει τέλος στην κατάρα. Ο άσωτος ο ανιψιός, ο Κίτσος Γαλάτης θα τα κάνει όλα ώπα. Στη στιγμή του θανάτου του Βλάση Πανθέου κάπως ανατριχιάσαμε.